Warhammer 40.000

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Warhammer 40.000 er Warhammer Fantasy Battles modstykke, som foregår langt ude i fremtiden dvs. science-fiction.

Warhammer 40.000 (40K) er ligesom Warhammer Fantasy, et miniaturekrigsspil med figurer lavet af enten eller en blanding af plastik og metal. Historien starter i det 41. årtusinde, hvor det eneste der findes er krig. Spillet, figurerne og alt hvad der hører til er lavet og udviklet af Games Workshop.

De mange racer der findes er henholdsvis:

Imperial Guard – Almindelige mennesker fra tusindvis af planeter der tilsammen udgør en hær på mange milliarder soldater, der primært beskytter planeter, koloniseret af menneskeheden.

The Inquisition – Er en organisation i stil med CIA. De bekæmper farer inden for imperiets grænser og fanger alle der konspirerer mod The Emperor. Hos dem er ingen hævet over mistanke, og deres magt strækker sig endda til at kunne tilkalde selv Space Marines hvis de får brug for dem.

Space Marines – Er genetisk manipulerede supermennesker, som nedstammer fra den øverste instans "The Emperor" der udviklede 20 perfekte personer, såkaldte Primearches som er de overhoveder for hver deres Space Marine Legion. Der blev indført et regelsæt kaldet ''The Codex Astartes'' som splittede Legionerne op i forskelige ''Chapters'' der hver består af 1000 mænd.

Chaos – Er korrumperede Space Marines. Grundlaget for dem var da Horus, en af de 20 Primearches blev korrumperet af Chaosguderne og tog hele 9 legions med sig over til den onde side. Da 2 af disse legions forsvundet, er der 9 gode og 9 onde tilbage.

Craftworld Eldars – En alienrace som herskede over galakser inden mennesket overhovedet var blevet til. Men mange blev sindssyge af deres store magt, og det førte til deres fald. De Eldars der findes er dem der nåede at flygte i tide.

Dark Eldars – De faldne Eldars der er blevet onde og korrupte på alle måder. Sadistisk og satanisk, angriber de verdener som pirater og slagter størstedelen af befolkningen, mens resten bliver taget med tilbage som slaver, til der mareridtsagtige verden hvor de ikke overlever længe.

Necrons – Efter 60 millioner år i dvale, er de blevet vækket igen af The Nightbringer, der hader alle levende. De angriber uden varsel og forsvinder igen uden et spor. Selv deres faldne kan ikke findes på slagmarken.

Orks – De har overlevet de sidste 40.000 år sammen med menneskene. Store, grønne og brutale monstre, der bliver til ved at en ork dør og udsender sporer hvorefter der dannes nye orker ud fra det. Den eneste måde at dræbe en ork på er ved at brænde ham så han ikke udsender sporer.

Tau – Den yngste race. En højt udviklet alienrace der råder over andre mindre racer, såsom Kroot. De vokser sig stærkere og stærkere, langt væk fra imperiet, mens andre bruger tid på at bekæmpe hinanden.

Tyranids – Alien der både går i nærkamp og har skydevåben. Dog er alt sammen biologisk, dvs. der findes ikke metal eller andre materialer hos dem. Alt er levende og af kød og blod.