Spring til indhold

Elektronisk handel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra E-handel)
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
En stor del af den elektroniske handel foregår på www-baserede online butikker.

E-handel (også: e-hand(e)len, e-handler, e-handlerne) er handel via et datanet, fx internettet via en webshop. E-handel defineres som handel der foregår elektronisk. Det kan f.eks. være bestilling igennem en webshop, eller en bestilling over en email. Der er tale om både varer og services.

Omfang og udvikling[redigér | rediger kildetekst]

I Europa er Danmark et af de ledende lande indenfor E-handel. De 5 Lande i Europa hvor den største andel af befolkningen handler online, er i Norge (63%), Danmark (59%), England (57%), Holland (56%) efterfulgt af Sverige (53%). E-handel vokser fortsat meget hurtigt og har længe udvist tocifrede årlige vækstrater[1]. I juli 2016 kunne Dansk Erhverv annoncere, at e-handlen over de seneste 12 måneder var nået over 100 mia. kr.[2]

Politiske repræsentanter[redigér | rediger kildetekst]

I Danmark repræsenterer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv de forskellige brancher, som opererer med e-handel, herunder især detailhandlen, gående fra de traditionelle fysiske butikker til omnichannel-virksomheder (dvs. som både sælger via fysiske butikker og via nethandel) samt rene webshops.

Desuden varetager brancheorganisationen Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) de rent webhandlendes interesser.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "E-handlen runder 100 mia. kr. i 2016". Arkiveret fra originalen 16. august 2016. Hentet 4. juni 2016.
  2. ^ "Danskernes e-handel sætter ny rekord med 100 milliarder kroner årligt". Arkiveret fra originalen 21. december 2016. Hentet 14. juli 2016.


ØkonomiSpire
Denne artikel om økonomi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.