E-handel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

E-handel (også: e-hand(e)len, e-handler, e-handlerne) er handel via et datanet, fx internettet via en webshop. E-handel defineres som handel der foregår elektronisk. Det kan f.eks. være bestilling igennem en webshop, eller en bestilling over en email.

Omfang og udvikling[redigér | redigér wikikode]

I Europa er Danmark et af de ledende lande indenfor E-handel. De 5 Lande i Europa hvor den største andel af befolkningen handler online, er i Norge (63%), Danmark (59%), England (57%), Holland (56%) efterfulgt af Sverige (53%). E-handel vokser fortsat meget hurtigt og har længe udvist tocifrede årlige vækstrater[1].

Politiske repræsentanter[redigér | redigér wikikode]

I Danmark repræsenterer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv de forskellige brancher, som opererer med e-handel, herunder især detailhandlen, gående fra de traditionelle fysiske butikker til omnichannel-virksomheder (dvs. som både sælger via fysiske butikker og via nethandel) samt rene webshops.

Desuden varetager brancheorganisationen Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) de rent webhandlendes interesser.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

It Stub
Denne it-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ https://www.danskerhverv.dk/Nyheder/Sider/E-handlen-runder-100-mia.-kr.-i-2016.aspx