Werner Maser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Werner Maser
Født 12. juli 1922 Rediger på Wikidata
Østpreussen, Trjokhdvorka Rediger på Wikidata
Død 5. april 2007 (84 år) Rediger på Wikidata
Speyer Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Universitetslærer, nutidshistoriker, journalist, skribent Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Werner Maser (født 12. juli 1922 i Trjokhdvorka, Østpreussen, død 5. april 2007 i Speyer, Rheinland-Pfalz) var en tysk historiker, der især var kendt som ekspert i Adolf Hitler og Nazityskland.

Werner Maser var officer under 2. verdenskrig og blev som følge heraf efter krigen interneret i Sachsenhausen, den tidligere koncentrationslejr. Efter dette studerede han forskellige fag på flere universiteter, men det blev historie, der blev hans centrale fag. Han tog afgangseksamen i 1951 og fulgte det op med at blive dr.phil. tre år senere.

Maser blev kendt som en grundig forsker og udgav i 1971 bogen Hitler: Legende, myte og virkelighed, der opnåede stor international anerkendelse. Det var også Maser, der i 1983 fastslog, at de såkaldte Hitler-dagbøger var et falsum. Han skrev flere bøger om nazismen i Tyskland, men udgav også en biografi om Helmut Kohl.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.