Wikipedia-diskussion:Efterspurgte personer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

At "Anders Fogh-Jensen" skulle være en efterspurgt filosof ... er Wikipedia også en central for morsomheder? Venlig hilsen --Krestenklit 16. feb 2008, 01:44 (CET)

Næh, hvorfor dog det? Som det kan ses her er manden jo ganske omtalt og dermed også encyclopædisk relevant. --Brandsen 16. feb 2008, 01:51 (CET)

Ønskeliste[rediger kildetekst]

Kolliderer denne ikke med princippet om Wikipedia:Ønskeliste? Burde listen ikke sættes ind som ønskeliste og slettes? --MGA73 9. okt 2008, 20:39 (CEST)

Tjoh måske, men hvis en ny bruger ønsker at efterspørge en artikel, hvor gør vedkommende så det henne? Omvendt er jeg slet ikke meget for hele "Efterspurgte artikler"-idéen. Hvis en bruger synes her mangler en artikel, er idéen jo netop at hun/han opretter den! --Lhademmor 9. okt 2008, 21:09 (CEST)
Jamen hvis man ønsker at efterspørge personen, så skal man jo bare oprette en ønskeliste under den relevante kategori. Hvis man så ikke helt ved hvilken kategori den skal stå under, så har man jo selvfølgelig et problem. Meeen det burde være overkommeligt. Skulle det gå helt galt kan man jo altid lave en "ønskeliste" til det man ikke ved hvor skal stå.
Skal jeg i øvrigt forstå dit svar således, at det er ok at flytte til ønskelister, så denne liste forbeholdes nye (uanbringelige) ønsker? --MGA73 9. okt 2008, 21:20 (CEST)
Denne liste bør måske have links til diverse person-ønskelister. --Palnatoke 9. okt 2008, 21:51 (CEST)
Mener du i stedet for at skrive navnene, så henviser man bare til ønskelisten, eller mener du dublet? Kunne måske laves som en slags indlejring eller hvad det nu hedder - ligesom med slette- og brønddiskussioner. --MGA73 9. okt 2008, 21:58 (CEST)
Dubletter bør almindeligvis undgås - og ja, ønskelisterne er jo nærmest oplagte til en eller anden form for indlejring. --Palnatoke 11. okt 2008, 00:58 (CEST)
Personligt ville jeg næppe have nemt ved at finde ud af under hvilken kategori jeg skulle efterspørge en person (e.g. Kategori:Guitarister eller Kategori:Guitarister fra Danmark?) så jeg tvivler på at nye brugere overhovedet ville kunne. --Lhademmor 11. okt 2008, 10:48 (CEST)
Løsningen på dette er vel så bare, at man placerer dem man kan finde ud af på ønskelister og så resten her. Når der så kommer en forbi, der ved hvor det skal være, så kan de flytte den til den rette ønskeliste. Hvis man vil kan man jo bare have en samlet liste med passende overskrifter og så med lidt trylleri kan de enkelte ønskelister indlejres på listen samtidig med, at de står i den relevante kategori. --MGA73 11. okt 2008, 20:36 (CEST)
Nu har jeg på test-vis inkluderet dj-ønskelisten - er det en mulighed? --Palnatoke 11. okt 2008, 20:44 (CEST)
Det er fint - bortset fra, at jeg på sigt godt kunne tænke mig, at det blev vist "rigtigt" så man kan redigere osv. herfra. Det kan man vist ikke nu. Dvs. det skal virke som med sletteforslag og landsbybrønden, der kan redigeres alle steder fra hvor de er vist. --MGA73 11. okt 2008, 20:49 (CEST)
Jeg har nu lavet en ny skabelon, der kan bruges. Jeg har sat den på DJ's. --MGA73 12. okt 2008, 18:18 (CEST)

Stavemåder[rediger kildetekst]

Et navn, især personnavne, kan staves på mange måder. Jeg faldt lige over Thomas Masaryk. Tjekkerne (og alle andre?) staver ham uden h, og artiklen findes faktisk på den danske Wikipedia med den stavemåde. Mere interessant er navne fra lande, hvor man ikke anvender varianter af det latinske alfabet, her kan især nævnes kyrillisk, kinesisk og japansk. I hvert fald nogle navne transskriberes forskelligt af tyskere, angelsaksere og danskere. På listen optræder en Vasilij Ivanovich Tsjujkov: Russisk general. Er han i familie med Zjukov fra Anden Verdenskrig (også stavet Sjukov). Fornavnet er ikke det samme. (Skrev Ditlev Petersen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nej. Denne mand kommanderede den 62. armé ved Stalingrad. Jeg sætter lige et enwiki-link på listen. --Palnatoke (diskussion) 5. maj 2013, 08:26 (CEST)[svar]