Wikipedia-diskussion:Årets dage kort/8. december

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Bornholm, Hitler og Lennon eller Gad, Lennon og Darrell?[redigér wikikode]

Bruger:Morten Haagensen og jeg har lidt forskellig opfattelse af hvad der er "markante begivenheder". Konkret vil jeg mene at Takt og Tone og en heavy metal-guitarist er væsentlig mindre markante end Bornholm og Hitler, men der er også det problem, som de på engelsk kalder recentism, som jeg har taget op tidligere. --Palnatoke (diskussion) 10. dec 2013, 10:19 (CET)

Kære Palnatoke. Eftersom en lang række Hitler-begivenheder fremgår under rigtig mange af årets dage, har jeg valgt at luge lidt ud i disse hen over årets løb. Når jeg redigerer begivenhederne, har jeg netop fokus på en større spredning, så der ikke kun er tre begivenheder fra fx efter år 1900. Netop af den grund synes jeg, at det ikke gør så meget, at vi på nogle af dagene - som fx den 8. december - kun favner over ca. 100 år og to århundreder. Mht. Pantera-skuddrabet er det pudsigt, at det sker samme dato som Lennon-drabet. Er det et tilfælde eller?... En mulig sammenhæng mellem begivenhederne kan også gøre dem markante. --Morten Haagensen (diskussion) 10. dec 2013, 13:39 (CET)
Det kunne det, hvis der var grund til at tro at der var en sammenhæng - og hvis der i artiklerne var redegjort for denne sammenhæng. Ellers kan vi lige så godt fastslå at Emma Gads bog er årsag til de to andre begivenheder. --Palnatoke (diskussion) 10. dec 2013, 13:50 (CET)

Men det er en kendsgerning, at skyderierne fandt sted den 8. december. --Morten Haagensen (diskussion) 10. dec 2013, 15:03 (CET)

Mængden af irrelevante kendsgerninger er legio. --Palnatoke (diskussion) 10. dec 2013, 15:07 (CET)
Nu har din foreslåede version af 8. december været vist her i 2013. Lad os tage hul på diskussionen igen i december 2014, hvis den fortsat vurderes væsentlig. --Morten Haagensen (diskussion) 10. dec 2013, 23:19 (CET)