Diskussion:Neon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Neon har gennemgået en evaluering, som nu er blevet arkiveret. Der kan du muligvis finde ideer til, hvordan du kan forbedre denne artikel.

Huskeliste for Neon: rediger · historik · overvåg · opdater

Jeg har har gennemlæst artiklen og har en kommentar omkring afsnittet Forekomst, hvor der benyttes tre forskellige "enheder" til at beskrive forekomsten af Ne:

  1. én del ud af 750 massenheder
  2. cirka 1 ud af 65.000 rumfangsenheder
  3. 1/6 gram ud af hvert kilo atmosfære

Strengt taget er 1. og 3. det samme bare skrevet med og uden SI-enheder, men det er noget forvirrende, selv hvis man er vant til at omregne enheder, da det ikke er muligt at sammenligne dem. Der bør vælges samme "enhed" eller skrivemåde, da det ellers kan blive antaget for at være en bevidst vildledning af læseren. -- Danielle 12. jul 2008, 09:12 (CEST)

Med hensyn til at nr. 2 er opgivet som en rumfangs-brøkdel mens 1 og 3 er givet i massedele, så er det ganske enkelt sådan tallene er opgivet i enwikis artikel og i deres kilde. Nummer 3 kan tilskrives et krampagtigt forsøg fra min side på at formidle tallene i enheder og termer flest mulig læsere kender.
Så jeg vil overlade det til den ærede forsamling at afgøre hvilken formulering der er mest "letfordøjelig"...:
  • 1 enhed masse ud af x / 1 enhed rumfang ud af '
  • x gram per kilo / x liter per kubikmeter
  • 1 ud af x masseenheder / 1 ud af x rumfangsenheder
  • Noget helt fjerde?
... spurgte Peo 12. jul 2008, 09:39 (CEST)
Så har jeg fikset det, så det konsekvent hedder 1 del ud af n masseenheder/rumfangsenheder... sa'e Peo 13. jul 2008, 21:34 (CEST)