Wikipedia-diskussion:Alfabetisk liste

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nu da Speciel:Allpages langt om længe virker igen, syntes jeg vi bør overveje hvad der skal ske med denne manuelt opdaterede alfabetiske liste af artikler.

Jeg tror ikke på at vi i det lange løb kan blive ved med at holde listen opdateret ved håndkraft. Den er allerede nu håbløst bagefter, og bliver mere og mere irrelevant som tiden går. Den automatiske liste på Speciel:Allpages er derimod altid korrekt.

Jeg syntes vi skal slette alle listerne og lade disse bogstavsider nøjes med at handle om de individuelle bogstaver.

Alternativt kan jeg gå med til at vi i det mindste flytter listerne til deres egne sider. For eksempel kan vi flytte listen fra A til Artikler der begynder med A.

NB: Hvis den automatiske liste bliver afbrudt igen engang i fremtiden, så tager det mig ikke ret lang tid at lave en ny manuel liste ud fra indholdet af databasen på pågældende tidspunkt. Så dette argument bør ikke forhindre os i at slette listerne.

--Christian List 29. jun 2004 kl. 16:29 (CEST)


Det var fint nok med en afabetisk liste den gang der kun var hundret artikler, men nu hvor S skal rumme 1000 artikler så er det håbløst. Hvis der skal være en mening med galskaben, så burte der laves program som laver lister på grundlag af de to første bogstaver.

29. jun 2004 kl. 17:27 (CEST)29. jun 2004 kl. 17:27 (CEST)~~


Jeg synes også at det er på tide at gøre op med den manuelt vedligeholdte (eller rettere ikke vedligeholdte) alfabetiske liste. Hvad med at skifte denne side ud med noget i retning det herunder som er hugget fra den engelske udgave? Der er problemer med alfabetiseringen af æ, ø og å, men det kan vi forhåbentlig løse (eller leve med). Byrial

Manuel liste erstattet med script. Den store tabel som følger nedenfor virker voldsom - og er over de 32 k, som anbefales som max-størrelse. Desuden mangler bogstavet selv og andet, betegnet med bogstav(noget) hvor (noget) ikke er et bogstav. Da der ikke er nogen der har talt imod at automatisere processen, har jeg har nu erstattet de håndholdte lister med opslag. Visse sider (med mange artikler, vist nok) svarer ikke altid. Er det et cache-problem eller et svar-problem (måske fordi jeg ikke nøjes med to-bogstavs kald, men starter med et enkeltbogstavskald). Mvh. Jørgen Friis Bak 16. aug 2004 kl. 09:26 (CEST)
startede 'bagfra' med at pusle med A,R og S, der gav mig problmer. Men det var vist et cache-problem.Jørgen Friis Bak 16. aug 2004 kl. 10:13 (CEST)
Tak, det var hårdt tiltrængt syntes jeg. Listen nedenfor er godt nok lidt stor, men jeg syntes den er et ganske udemærket navigeringsværktøj, så lad os bare få den ind i artiklen. Jeg har ændret lidt og tilføjet tallene. Jeg tilføjede også en parantes, så vi kan få de allerførste artikler med, men jeg ved ikke rigtig om det ser dumt ud? --Christian List 16. aug 2004 kl. 15:34 (CEST)
Læg iøvrigt mærke til at vi nu pludselig har 3898 forældreløse artikler, før havde vi kun 245. Jeg syntes det meget godt illustrere at disse lister var værdiløse. --Christian List 16. aug 2004 kl. 15:40 (CEST)

Jeg har flyttet tabellen over på siden. --Christian List 20. aug 2004 kl. 17:25 (CEST)
Der er et problem med listen: Man kan ikke finde artikler hvis navn skrives med store bogstaver. Enhver ville tro at USA skal søges under Us, men nej: Stort S kommer før lille a, så man skal kigge under (fordi ø kommer efter å) hvilket nærmer sig det umulige at gætte. Byrial 20. aug 2004 kl. 18:05 (CEST)
Det har du ret i, problemet er det samme som det der er rapporteret her: http://bugzilla.wikipedia.org/show_bug.cgi?id=164
Så kan vi jo bare håbe på nogen løser det en dag. Men på trods af dette problem, mener jeg den automatiske liste er langt at foretrække for de tidligere manuelle lister. --Christian List 20. aug 2004 kl. 18:43 (CEST)

Brugbarhed[rediger kildetekst]

Det ville øge brugbarheden af listerne, hvis de blev listet alfabetisk under hinanden, istedet for tværs over i tre spalter - for mig besværliggør det opslag. Er der nogen der kan gøre noget ved det, ville det glæde mig meget ;-) vh. Nico 12. okt 2004 kl. 14:57 (CEST)

Det er desværre ikke muligt at lave det om uden at ændre i Wikimedia koden direkte. Men det er du selvfølgelig velkommen til at gøre :-) --Christian List 12. okt 2004 kl. 15:20 (CEST)
Jeg ved ikke lige hvordan man går ind og ændrer på koden på nettet, men på min egen test-version herhjemme kan jeg ændre det ved i Speciel:Allpages linje 130 at ændre if( $n % 3 == 0 ) til if( $n % 1 == 0 )
Jeg har fundet ud af det ved at prøve mig frem, og jeg ved ikke nok om php til at se om det har uforudsete konsekvenser, men hvis det er så enkelt, synes jeg det bør gøres. vh. Nico 12. okt 2004 kl. 16:47 (CEST)

Jeg vil foreslå, at denne liste slettes. Den er pt. forældreløs, og senest ændret i oktober 2004. --Rune Magnussen 1. maj 2005 kl. 12:16 (CEST)

Den er absolut ikke forældreløs. Der linkes fra forsiden. Den er med på min liste over forældreløse artikler, fordi henvisninger fra skabeloner ikke tages i betragtning som der også står i en note på siden. Byrial 1. maj 2005 kl. 12:40 (CEST)
Siden bør vel flyttes til wikipedianavnerummet, for den kan ikke beskrives som en encyklodæpi-artikel som beskriver en del af den samlede menneskelige viden! Hvis den havde haft den rigtige placering, var den heller ikke kommet med på listen over forældreløse artikler. Byrial 1. maj 2005 kl. 12:50 (CEST)