Wikipedia-diskussion:LanguageDa.php

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"nds" (Plattdüütsch/plattysk) mangler i filen, kan sproget bare tilføjes? Kåre Thor Olsen

"zh-cn" og "zh-tw" mangler vist også, jeg ved ikke helt om det hjælper, men det skader i hvert fald ikke at tilføje dem. -- Christian List 11. nov 2003 kl.20:58 (CET)

Hvor finder man den engelske sprogfil? - jeg ved ikke hvad oversættelserne af forkortelserne skal være... - Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. nov 2003 kl.21:21 (CET)

Her: http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/wikipedia/phase3/languages/ -- Christian List 11. nov 2003 kl.21:27 (CET)

Takker. De to sprogvarianter er tilføjet, desuden foretog jeg et par smårettelser. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. nov 2003 kl.21:45 (CET)


Kl. ca. 05:30 forsvandt meget af det danske sprog fra Wikipedia!? Villum Sejersen 06:18, 17 Nov 2003 (CET)

Mange artikler er væk, og mange billeder væk. Haabet 10:24, 17 Nov 2003 (CET)~~

Hmm ved ikke hvad der er galt, men kan forestille mig det har noget med languagefilen at goere, maaske har Brion Vibber opdateret den i nat og dermed introduceret en fejl i koden, muligvis fra vores rettelser i sproget. Jeg sender lige Christian List en mail, kan se han har haft fat i filen igår. -- Malene 13:58, 17 Nov 2003 (CET)

Jeg bad Brion Vibber om at opdatere vores sprog fil i går. Det ser ud til at en eller anden rent faktisk har forsøgt at gøre det, jeg tvivler på det er Brion, da han aldrig plejer at lave den slags fejl. Jeg har skrevet til ham og bedt ham rette det op, jeg håber han gør det meget snart, det er ikke særlig nemt at arbejde på den i den nuværende tilstand. -- Christian List 15:13, 17 Nov 2003 (CET)
Problemet er rettet, jeg har låst databasen op igen. -- Christian List 18. nov 2003 kl. 01:50 (CET)
Er der nogen, der har tid til at rette æøå i siderne Bastille-dag, Dannevirke og Christoffer Columbus? Så vidt jeg kan se er det kun disse, der har taget skade ud over dem, jeg har rettet. Christian S 18. nov 2003 kl. 05:38 (CET)
Jeg har rettet et par andre samt Christoffer Columbus, bortset fra den spanske stavemåde af navnet, som jeg ikke lige kan slå op. Villum Sejersen 18. nov 2003 kl. 07:40 (CET)

Hvad hedder disclaimers på dansk?[rediger kildetekst]

Vi har fået et link til Disclaimers på alle siderne, men hvad hedder det på dansk?

Mit bedste bud er Ansvarsfraskrivelse, men findes der ikke en bedre oversættelse?

-- Christian List 6. jan 2004 kl. 16:43 (CET)

Kan det mon hedde Juridiske forbehold (eller slet og ret: forbehold)? Sten Porse 6. januar 2004 kl. 18:04

På norsk har de kaldt det Generelle forbehold. Det syntes jeg lyder udemærket. -- Christian List 7. jan 2004 kl. 18:47 (CET)

Ja, det er en god formulering. Bliv ved den! -- Sten Porse 7. januar 2004 kl. 19:24 (CET)

Wikipedia -> MediaWiki[rediger kildetekst]

Der er en del tekster, hvor Wikipedia bliver brugt som navn for den underliggende MediaWiki software. Jeg vil foreslå at der laves ændringer i:

 • noconnect
 • readonlytext
 • lockdbsuccesstext
 • unlockdbsuccesstext
 • asksqltext
 • selectonly

Og så er der også badtitletext, som jeg ikke rigtigt kan gennemskue en fornuftig oversættelse af. Wikipedia -> Wikipedia?

-- Bruger:Wegge 6. feb 2005 kl. 15:34 (CET)

Jeg har ændret i ovenstående tekster, se gerne efter om der mangler mere. --Christian List 7. feb 2005 kl. 02:42 (CET)
Nu har jeg rettet de fleste tilfælde af Wikipedia til, så der enten står {{SITENAME}}, Project: eller MediaWiki, alt efter hvad der er relevant. Der er et par stykker, hvor jeg ikke kan finde på et bedre ord, så de er der stadig. -- ~~~~

Hvilken CVS version stammer denne sprogfil fra[rediger kildetekst]

Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvor denne LanguageDa.php egentlig kommer fra. Tag for eksempel følgende pluk:

Fra vores LanguageDa.php:

 'yourvariant' => 'Sprogvariant',
 "yournick"      => "Dit kaldenavn (til signaturer)",
 "emailforlost"    => " ",

Fra Language.php i CVS REL_1_4_1 (Og det samme i CVS HEAD):

 'yourvariant' => 'Language variant',
 'yournick'       => 'Your nickname (for signatures)',
 'emailforlost'     => "Fields marked with stars (*, **) are optional. Stor
 ing an email address enables people to contact you through the website without y
 ou having to reveal your
 email address to them, and it can be used to send you a new password if you forg
 et it.<br /><br />Your real name, if you choose to provide it, will be used for 
 giving you attribution for your work.",

Så vi skal nok også overveje at få synkroniseret filerne, så vi har de rigtige nøgler i filen. -- Bruger:Wegge 17. apr 2005 kl. 09:16 (CEST)

Jeg har vist sammenflettet lidt som jeg nu fandt det mest rigtigt. Det vil selvfølgelig være bedst om det blev lidt konsistent. Vi bør ideelt set lave en version til både HEAD og til 1.4. Hvis det kommer til at tage lang tid, er det dog ikke sikkert det kan betale sig at lave en version til 1.4
--Christian List 17. apr 2005 kl. 14:27 (CEST)
Jeg har uploadet LanguageDa.php fra CVS HEAD i dag. Umiddelbart tror jeg at det vil være mere meningsfyldt at fortsætte med denne udgave, eftersom 1.5 forventes released omkring 1. juni. Det ser også ud til at der er forsvundet en del oversættelser i tidens løb, for den nuværende LanguageDa.ph er næsten dobbelt så stor som den i HEAD. -- Bruger:Wegge 22. apr 2005 kl. 14:43 (CEST)
Hmm... der ser vist ikke ud til at være nogen engelske tekster i den udgave, du har lagt op, til gengæld trænger den til at få skifte alle "wikipedia"-referencerne til de mere generelle "sitename"-referencer, der skal muligvis også laves andre opdateringer. Hvis det er den version, der skal bruges i en næste snarligt kommende version, så bør vi selvfølgelig arbejde med den frem for den gamle version. Det undrer mig lidt at der er skåret så mange beskeder væk - og at der slet ikke er nogen beskeder tilbage, der mangler oversættelse. Er der nogen forklaring på dette? I første omgang vil jeg ikke gøre mere ved php-filerne før vi er enige om hvilken fil vi skal arbejde på. --Christian S 22. apr 2005 kl. 17:52 (CEST)
Hvad mener du med "forsvundet en del oversættelser i tidens løb"? Som sagt ovenfor har jeg været i gang med at opdatere den i temmelig lang tid, men er aldrig blevet færdig nok til at lægge den i CVS, så alle tilføjelser er mine. Iøvrigt vil jeg give dig ret i at vi nok bør stile efter at få opdateret HEAD. Lad os *ikke* dele den i to, men fortsætte på den største version og se at få den klar til CVS HEAD hurtigst muligt. --Christian List 22. apr 2005 kl. 17:56 (CEST)
Det var vist mig der var lidt for hurtig på aftrækkeren. Der er ca. 450 ikke-oversatte tekster i LanguageDa fra CVS HEAD. De bliver så hentet fra Language.php, altså den engelske udgave. Så min test-wiki ser en kende træls ud lige for tiden. Jeg uploader lige de manglende tekster til Wikipedia:LanguageDa.php/CVS HEAD/manglende tekster i LanguageDa.php, så vi har noget at arbejde videre med.
Det vil altså sige, at beskederne i CVS HEAD skal rettes til, og de manglende tekster i Wikipedia:LanguageDa.php/CVS HEAD/manglende tekster i LanguageDa.php skal oversættes og indarbejdes i CVS HEAD ?--Christian S 22. apr 2005 kl. 18:07 (CEST)
Enten det, eller også skal vi lave en tilsvarende manøvre med den LanguageDa.php vi allerede har, og så checke den ind i både CVS HEAD og de tidligere releases. Vi ødelægger ikke noget ved at inkludere ubrugte oversættelser i de tidligere udgaver. Som jeg ser det, er det nok bedst at fortsætte med den fil vi allerede arbejder på, og så glemme den nuværende fra HEAD. Jeg vil prøve at se om jeg kan få lavet en diff mellem HEAD og den nuværende i løbet af weekenden. -- Bruger:Wegge 22. apr 2005 kl. 18:12 (CEST)
Enig, så fortsætter vi med den nuværende LanguageDa.php, som vi allerede er igang med. En diff mellem HEAD og vores version vil være en god ide, så vi kan se om der er nogen tekster/beskeder, der mangler. --Christian S 22. apr 2005 kl. 21:07 (CEST)
Hov det må i altså undskylde jeg havde overset at diskussionen fortsatte heroppe. Jeg overfører de oversættelser jeg har lavet på Wikipedia:LanguageDa.php/CVS HEAD/manglende tekster i LanguageDa.php til Wikipedia:LanguageDa.php og gendanner derefter Wikipedia:LanguageDa.php/CVS HEAD/manglende tekster i LanguageDa.php til versionen inden jeg begyndte at kage rundt. Mvh Malene Thyssen 22. apr 2005 kl. 22:46 (CEST)

Hjælp til at checke HTML i PHP[rediger kildetekst]

Er der nogen, der har mod på at gennemgå HTML-formatteringen i de ændringer, der foreløbigt er blevet lavet i php-filen? Selv er jeg ikke synderlig velbevandret udi HTML. Der er nogle af de opdateringer, der er kopieret fra MediaWiki-navnerummet, som jeg ikke er sikker på er ordentligt HTML-formatteret - hvis nogen gider rette dem til, så kan jeg formentlig ud fra rettelserne lære nok til, at jeg selv kan formattere kommende ændringer når jeg fortsætter med min gennemgang af php-filen. De tekster, jeg foreløbigt er i tvivl om m.h.t. HTML-formatteringen, er følgende:

"missingarticle" 
'loginend'
"summary"
'accmailtext'
"newarticletext"
"anontalkpagetext"
"noarticletext"
'clearyourcache'
'usercssjsyoucanpreview'
'usercsspreview'
'userjspreview'
"copyrightwarning"
"protectedpagewarning"
Jeg skal nok gå dem igennem, men vær opmærksom på at hardcoded HTML i sprogfilerne er ved at blive faset ud, så det bedste du kan gøre er at kontrollere mod en frisk udgave af den engelske sprogfil, Language.php. -- Bruger:Wegge 19. apr 2005 kl. 20:36 (CEST)

På forhånd tak! --Christian S 19. apr 2005 kl. 20:11 (CEST)

Tak, jeg vil prøve at kontrollere op mod den engelske. --Christian S 22. apr 2005 kl. 08:08 (CEST)

MediaWiki 1.5 på vej[rediger kildetekst]

Brion Vibber annoncerede i dag at MediaWiki 1.5 alpha nok kommer allerede i dag eller i morgen. Det betyder at vi nok skal til at have lidt fart på hvis vi skal have vores oversættelse færdig før den endelige 1.5 bliver frigivet. --Christian List 2. maj 2005 kl. 16:52 (CEST)

Jeg har nu, så vidt jeg kan se, fået oversat/opdateret det hele (forudsat at der ikke er lavet yderligere meddelelser til version 1.5 som ikke er indkorporeret i denne fil - er der evt. nogen der kan lave en diff. eller lignende for at tjekke?). Så nu skal vi bare have nogen til at tjekke for fejl. --Christian S 3. maj 2005 kl. 18:10 (CEST)
Nu lykkedes det mig endelig at komme igennem det hele, og få tjekket for fejl og mangler. Jeg har i dag lavet en større opdatering og samtidig er dagens version af LanguageDa.php i CVS med revisionsnummer 1.67. Jeg har baseret mine opdateringer på Language.php revision 1.581, bortset fra at Language.php har en hel bunke beskeder af typen exif+xxxx som jeg ikke orkede at oversætte. --Christian List 24. jun 2005 kl. 03:43 (CEST)