Spring til indhold

Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Odense Bys Museer

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Aktiviteter på Projektsiden

[rediger kildetekst]
 • Artikel Gruppe 1 er opdateret med en lang række referencer til yderligere materiale (Jacob Riddersholm Wang 23. nov 2011, 16:05 (CET))
 • Har revideret projektsiden med en mere dækkende projektbeskrivelse Jacob Riddersholm Wang 2. dec 2011, 13:18 (CET)

Gratis Bøger

[rediger kildetekst]

Det er nu muligt at rekvirere de nødvendige bøger fra forlaget gratis. Så lad mig vide hvilke bøger i har behov for, så laver jeg en liste til forlaget. Skal vi sætte en deadline på 2 uger til tilbagemelding med hvilke bøger i skal bruge?

I kan se bøgerne her: http://museum.odense.dk/odense-bys-museer/forlaget-odense-bys-museer.aspx (Skrev Guldsø (diskussion • bidrag) 20. sep 2011, 09:30. Husk at signere dine indlæg.)

Opfølgningsmøde 6. december 2011

[rediger kildetekst]

Odense Bys Museer inviterer til opfølgningsmøde for at se på, hvordan projektet forløber og hvad vi kan gøre fremadrettet.

Samtidig bliver der også mulighed for at møde nogle af museets faginspektører.

OBM vil til mødet desuden også gerne have lov til at give gratis medlemsskaber til museumsklubben "Fynske Minder" til projektdeltagerne, så deltagerne blandt andet kan komme gratis ind på alle OBMs 7 museer.

Mødet er sat til at være d. 6 december kl 18.00 på Grønttorvet i Odense. Nytilkomne er også særdeles velkomne! --Palnatoke 22. nov 2011, 13:57 (CET)

Odense Bys Museer giver som sædvanlig mad og drikke til mødet... (Jacob Riddersholm Wang 23. nov 2011, 16:03 (CET))

 1. Jacob Wang (Odense Bys Museer) Jacob Riddersholm Wang 23. nov 2011, 16:03 (CET)
 2. Christian Guldsø (Odense Bys Museer) Jacob Riddersholm Wang 23. nov 2011, 16:03 (CET)
 3. Kåre Thor Olsen (Kaare) 28. nov 2011, 19:20 (CET)
 4. Finn Sørensen (AlleyKat) + 1-2 andre (nysgerrige/nye) 6. dec 2011, 11:48 (CET)


Hvordan er projektet gået indtil nu?

 • Der er ikke sket så meget, hverken fra Odense Bys Museer eller fra wiki-communitiet.
 • Der er oprettet en projektside med beskrivelse og mål – denne vil fremover blive brugt mere aktivt, bl.a. med korte referater fra møderne.


Hvordan kommer vi videre?

Vi talte en del om, hvorfor der ikke er flere interesserede, forslag til hvordan vi tiltrækker flere:

 • Måske skal vi oprette et antal af de ønskede artikler med helt basale oplysninger + evt. et billede. Mange vil hellere skrive videre på en artikel end at starte en ny.
 • Skal vi have en ’wiki in residence’? Enten en wikipedianer, som vi fodrer med faglig viden eller (måske bedre!) en historiker/arkæolog (evt. studerende, nyuddannet), som lærer sig at bruge wiki.
 • Måske skaber teknikken en barriere – med en w-i-r ville vedkommende også kunne ’oversætte’ tekster til wiki. Så kunne vi måske også trække på andre ressourcer (historiske foreninger mv.)
 • Billedgalleri til brug i wiki-artikler. Gerne knyttet specifikt til ønskede artikler.
 • Vi opretter en møderække på 3-4 møder indtil sommeren 2012.
 • Måske kan vi bruge Odense Kommunes intranet?
 • Vi må gerne oprette mange artikelønsker på projektsiden, hellere mange end få, men de skal inddeles i emnegrupper
 • Wiki-workshops – vi talte os frem til at forsøge at afvikle en eller flere wikipediaworkshops i samarbejde med biblioteket og stadsarkivet i foråret 2012 – primært for at få nye brugere på wikipedia, sekundært at få nye skrivere på projektet
 • Presse - Vi skal gå til pressen, når vi har et projekt, der kører og samtidig kan nå at få gavn af evt. nye, der måtte inspireres af en avisartikel. Måske i forbindelse med afvikling af workshops?

Næste møde

[rediger kildetekst]

Bliver engang i januar. Vi melder en samlet møderække ud snarest. (Jacob Riddersholm Wang 21. dec 2011, 14:57 (CET))

Hvad kom der ud af opfølgningsmødet? Vi, der ikke havde mulighed for at deltage, vil gerne høre nærmere. venlig hilsen --Rmir2 12. dec 2011, 18:14 (CET)

Der er nu opdateret med referat fra mødet, Jacob Riddersholm Wang 21. dec 2011, 14:59 (CET)

Tak for det. Jeg er lidt ked af, at ingen har bemærket, at artiklen Stationsby blev udvidet med et nordisk perspektiv. Jeg har også planer om at udvide og forbedre de andre artikler, som jeg hidtil har skrevet på. venlig hilsen --Rmir2 21. dec 2011, 16:57 (CET)

Argh! Det er et problem. Vi har simpelthen ikke fået gennemgået alle artiklerne grundigt nok. Tror vi kunne have glæde af en log af en art, hvor man kan få et samlet overblik over aktiviteter på de lokaliteter vi arbejder med. Er der nogle muligheder for det? Kunne vi have en log kørende her på projektsiden, så man evt her kan få overblik over produktionen inden for rammerne af dette projekt? Jacob Riddersholm Wang 22. dec 2011, 12:39 (CET)

Jeg vil tro, at det letteste er at løbe artiklernes historik igennem (fane for oven), der kan man se seneste ændringer. Så skal man blot huske inden næste opfølgningsmøde lige at efterse artiklernes historik (systemet muliggør også at sammenligne ældre og nyere versioner). hilsen --Rmir2 22. dec 2011, 12:54 (CET)
Hvis man har en specifik liste af artikler, man vil have logget, kan man evt. på WP:BF beskrive sit ønske og se om der er en bot-ejer, der vil lege med, så det kan gøres automatisk. --Palnatoke 22. dec 2011, 12:57 (CET)

Statusmøde 30/1-2012

[rediger kildetekst]

Tid og sted

[rediger kildetekst]
 1. Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. jan 2012, 22:03 (CET)
 2. Christian Guldsø (Odense Bys Museer)
 3. Nils Valdersdorf Jensen (Odense Bys Museer)

Så er det blevet tid til endnu et møde i WikiProjekt Odense Bys Museer. Vi mødes på Grønttorvet og får noget mad, mens vi taler om vores projekt.

Dagsordenen lyder omtrent som følger:

 • Præsentationsrunde og madbestilling
 • Siden sidst: Hvordan ser det ud med arbejdet på artiklerne – kommer vi fremad?
 • Odense Bys Museer har ansat en historiker som skal kickstarte projektet og arbejde koncentreret med artiklerne. Det glæder vi os meget til! Mød Nils og giv gode råd til wikipedia-skrivning.
 • Hvordan får vi kontakt til flere wikipedianere?
 • Hvad skal der ske fremover? Har I behov for flere/nye artikelønsker, mere litteratur, andet??

Vi håber, der kommer mange, så hvis du kender en wikipedianer, der kunne være interesseret i at hjælpe os, så tag ham/hende med og kom forbi Grønttorvet den 30. januar.

Mødets vigtigste udkomme blev, at Odense Bys Museers wikipedian in residence - Nils Valdersdorf - mødte Kåre og de fik en aftale i stand om hjælp til at komme i gang med wikipedia-skrivningen. Vi glæder os til at se, hvilke nye - og udbyggede - artikler, der kommer ud af dette.

Vi har besluttet at aflyse den planlagt møderække, da vi synes der har været for få deltagere. Vi håber stadig, at I, der har interesse for det, vil arbejde videre med projektet sammen med os - der vil ske opdateringer her på siden, når der er sket noget nyt.

Update og forløb henover sommeren

[rediger kildetekst]

Den første større artikel er nu nogenlunde færdigskrevet. Se Odenses historie, og ret gerne, hvis der er noget, som springer i øjnene! Underartiklen Odenses Historie i Odense er også blevet gennemgået. Henover sommeren vil en større artikel om Fyns Historie blive skrevet. Af mindre artikler, der også vil få et makeover, eller bare et flueben, er artiklerne i Gruppe 1.

I må meget gerne give feedback på artiklerne og de ændringer der kommer - og hvis der er nogle artikler I hellere ser opmærksomheden rettet mod, siger I bare til. - NilsVJ / 18. jun 2012, 16:18 (CEST)

Spørgsmål

[rediger kildetekst]

Hej. Kan i ikke på et tidspunkt komme til Aalborg??? Så kan jeg i hvert fald også deltage ;) Mvh Simeondahl (diskussion) 1. jun 2012, 08:05 (CEST)

Nu drejer projektet sig om Odense, så det virker ikke logisk at mødes andre steder. :-) Men møderækken er vist slut, og desuden har alle mulighed for at deltage online i artikelskrivningen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 1. jun 2012, 22:02 (CEST)