Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Tolkien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej, det var da en god idé med et WikiProjekt Tolkien. Der er en hel del artikler indenfor området, men de er af meget forskellig kvalitet og form. Desuden virker det som om nogen artikler er skrevet med filmene som den primære kilde, mens andre er skrevet med bøgerne som den primære kilde. --Honymand (diskussion) 2. jan 2014, 12:41 (CET)

Tilgangsvinkel[rediger kildetekst]

Hej,

Jeg er i tvivl om hvilken tilgangsvinkel vi skal vælge, dvs. bl.a. hvordan forskellige kilder skal vægtes.

  • På den engelske wiki er det helt klart at man vægter nyere posthumt materiale udgivet af Christopher Tolkien højere en ældre materiale udgivet af Tolkien selv - altså hvor der er en konflikt. Man tilgår så at sige alt materialet som en slags virtuel historie-forskning. Der er dog også en hel del af de engelske Tolkien artikler der er mærket med forskellige problemer, f.eks. sproglige. Hvis vi vælger denne form er det i hvert fald uhyre vigtigt med præcise kildeangivelser da forskellige værker giver forskellig information på visse punkter.
  • Min egen holdning er at man skal vægte de faktisk udgivne værker af Tolkien højest. Dernæst Silmarillion som han arbejdede på, men ikke blev færdig med. Og lavest posthumt udgivet metariale, da vi jo aldrig kan vide om disse noter der er fundet var noget Tolkien selv faktisk var tilfreds med og ville have udgivet.

Problemet opstår flere steder, men bl.a. når man skal stadfæste baggrund og oprindelse for personer som Gil-Galad, Glorfindel og Legolas. --Honymand (diskussion) 5. jan 2014, 21:39 (CET)