Wikipedia:Dagens tip/13. juni

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
At indsætte et billede i en artikel

Syntaksen, der bruges til at indsætte et billede, er:

[[Billede:{navn}|{type}|{placering}|{størrelse}|{billedtekst}]]

Kun [[Billede:{name}]] er nødvendig. Resten af detaljerne er optionelle og kan skrives i en hvilken som helst rækkefølge. De er:

Type
'thumb' / 'thumbnail' eller 'frame'. Dette gør at billedet vises med en specielt formatering. thumb er normalt foretrukket.
Placering
'right', 'left', 'center' eller 'ingen'. Dette afgør placeringen af billedet på siden. "Højre" eller "venstre" er normalt, men større panoramaer eller tidslinjer kan vises i midten.
Størrelse
{bredde}px eller {bredde}x{højde}px (fx 50x40px, ville begrænse bredden til 50 og højden til 40). Normalt bruges kun én variabel. Brug sund fornuft når du afgør størrelserne, og brug forhåndsvisning hvis det er nødvendigt.
Billedtekst
Alle elementer, der ikke kan identificeres som en af ovenstående behandles automatisk som billedtekst. Traditionelt set skrives dette normalt til sidst. Denne billedtekst bør identificere hvad billedet er, og ideelt være en færdig sætning der tilføjer noget til artiklen ved at påpege noget en normal læser ikke ville have opdaget, eller tilføje information der relaterer til billedet.

Hvis du har et billede, der ikke allerede er i Wikipedias billedsamling, og som du vil indsætte i en artikel, er du nødt til at uploade det først.

Forrige tip - Næste tip