Wikipedia:Evaluering/Amsterdam

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Amsterdam[rediger kildetekst]

Evaluering ønskes. Bare fyr løs. --Rasmus81 29. jan 2008, 22:19 (CET)

Jeg kan jo begynde. Det kunne måske være smart med en kort beskrivelse af det aktuelle politiske miljø i byen. --Rasmus81 29. jan 2008, 22:22 (CET)
Mener du en:Theo Van Gogh og muslimproblematikken/tolerance ([1]), husbesættelser: [2], Arbejderens/Offentlig ansattes boligproblematik: [3]/[4] eller noget helt andet?
Santac 31. jan 2008, 09:20 (CET)

Jeg har foretaget en række mindre rettelser og i den forbindelse fundet et par punkter, der kunne forbedres:

  • Under Geografi står der delvist modstridende forklaringer om Grachtengordel: Først står der, at det er betegnelsen for de tre koncentriske kanaler, men senere står der, at det er det område, som kanalerne indfanger.
    • Gjort Santac 15. feb 2008, 14:04 (CET)
  • Under Uddannelse står der noget om kvaliteten af Amsterdams grundskoler. Der er her - modsat det meste af artiklen i øvrigt - ikke nogen kildehenvisninger, så det lyder lidt POV.
    • Gjort Santac 15. feb 2008, 14:04 (CET)
  • Under Kultur står der et underligt link lige inden Turistattraktioner. .. er Amsterdams indflydelse på programplanlægningen [[Pr. 2007|meget stor]].
    • Gjort Santac 15. feb 2008, 14:04 (CET)
  • Generelt kunne jeg ønske mig lidt mere om kulturen. Der fokuseres meget på institutioner mm., men hvad med miljøet inden for musik, billedkunst, litteratur, scenekunst etc.? Der kunne sikkert også nævnes noget om byens arkitektur. Der skulle vist være noget interessant her. I øvrigt kunne man måske savne et par billeder - der er ikke et billede efter transportafsnittet.
  • I nogle af de andre hovedstadartikler findes der f.eks. afsnit om byen i kunsten (f.eks. hvis der er film/bøger, der har byen som markant indslag) samt med byens store sønner og døtre (kendte personer fra byen). Måske en ide her også.
    • Gjort Santac 15. feb 2008, 14:04 (CET)

Ellers synes jeg bestemt, at artiklen er glimrende; der er stort plus til kildeangivelser og en række gode billeder. --Arne (Amjaabc) 11. feb 2008, 17:51 (CET)

Hej Amjaabc, tak for input.
1. Jeg har forsøgt at forklare bedre hvilket område jeg mener Grachtengordel dækker.
2. Grundskolekvaliteten er slettet. Det må formodes svært, at verificere på en ordentlig måde, at kvaliteten af Amsterdams grundskoler skulle adskille sig markant fra andre byers.
3. Amsterdams indflydelse på programplanlægningen slettet.
De to sidste punkter vil jeg se om jeg kan finde noget om. Arkitektur tror jeg godt jeg kan finde noget om, er lidt usikker på resten. Tak for de rosende ord om kilderne. Santac 12. feb 2008, 08:59 (CET)
Tak for positiv opfattelse af min evaluering. Jeg er dog lidt tvivl om, hvor vidt du har fået fat i min indvending om Grachtengordel, for jeg synes stadig, der står to (delvist) forskellige ting.
Citat 1: "Tre koncentriske kanaler fra det 17. århundrede, kendt som Grachtengordel, omkranser byens hjerte."
Citat 2 (et par afsnit længere nede):"De tre inderste kanaler omkranser den gamle bymidte og området fra den inderste kanal til den yderste er kendt som "grachtengordel"".
Ud fra første citat forstår jeg, at det er selve kanalerne, der kaldes Grachtengordel, mens jeg fra det andet forstår det som området mellem kanalerne, der kendes under den betegnelse. Måske er jeg for krakilsk, men jeg synes, der er forskel. --Arne (Amjaabc) 12. feb 2008, 11:00 (CET)
Nååh, det var det du mente. Jeg troede det var om Grachtengordel var betegnelsen for kanalerne eller området de omkransede=centrum. jeg er ret sikker på, at det er hele området mellem den yderste og den inderste kanal - jeg vil kigge på det. Og nej, det er ikke for krakilsk. Santac 12. feb 2008, 11:51 (CET)
Gjort Santac 18. feb 2008, 16:04 (CET)

Historie efter 2. verdenskrig[rediger kildetekst]

Der bør skrives noget om Amsterdams historie efter 2. verdenskrig. Det virker lidt underligt at historieafsnittet slutter der. Santac 11. feb 2008, 18:02 (CET)

Gjort Tekst fra en:wiki tilføjet. Santac 15. feb 2008, 12:38 (CET)