Wikipedia:Evaluering/Parker i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Parker i Oslo[rediger kildetekst]

Følgende er kopieret fra artiklens diskussionsside:

Takk for avgjørelse om Lovende artikkel! Har Carina T eller andre synspunkter på hva som mangler for at artikkelen kan nomineres til God artikel? Helge Høifødt 13. feb 2011, 21:41 (CET)

Hej Helge Høifødt - jeg går ud fra, du gerne ville have en evaluering:) Jeg kan lige starte her. Det er bare nogle småting - indtil videre til og med afsnit 3.
 • Der er lidt noget rod med nogle links til hhv. bydele og parker - jeg ved ikke om det er mange, men jeg har nogle gange svært ved at overskue hvad der skal være hvad - nok fordi Sir48 er gået ud fra at de var navngivet ens (ex St. Hanshaugen bydel og park).
 • Hvad skal rustet opp 2007 oversættes med?
 • Hvordan kan det være at udsigten er gået tabt fra Ekebergskrenten?
 • Der står, at der er tre højde: kan det passer at man kalder det det?
 • Alna er kommet længst med sin miljøpark - jeg ved slet ikke rigtigt hvad det skal betyde.
I øvrigt vil jeg lige rose det store arbejde: Både forfatteren men også oversætteren (norsk kan være svært at få til at lyde dansk). Jeg synes lidt, det er et problem, at der ikke er flere inline-referencer - det bør fremgå på en eller anden måde; jeg har markeret to steder, hvor jeg i hvert fald synes det er tiltrængt. --CarinaT 14. feb 2011, 14:10 (CET)

Takk for evaluering av de første avsnitt. Du gir spesifikk respons av den typen jeg synes er aller mest nyttig. Jeg er lei for at vinteren og våren har vært så full av andre gjøremål enn wikipedia at jeg ikke svarer før nå. Hvis du er villig til å fortsette evalueringen, skal jeg svare mye hurtigere.

 • Tre links til parken St. Hanshaugen er rettet. I tillegg har jeg ryddet i linkene til strøk og bydel i tabellen for indre by. Artikkelen Sagene bryter mønsteret – den er en strøksartikkel og skulle ha hatt tittel "Sagene (strøg)" i og med at bydelene har tittel uten ”Bydel” – jeg har latt linkene stå, det er best inntil det opprettes en artikkel Sagene for bydelen?
 • ”rustet opp” betyr rehabilitert eller oppgradert, altså en omfattende reparasjon og fornyelse
 • under Parkerne i landskabet kan ”er næsten gået tabt.” i omtalen av Ekebergskrenten gjerne endres til ”er næsten overalt forstyrret <alt. delvis stengt> av trær.” Det er bedre enn å si noe om forhistorien med gjengroing (”gått tapt”). Kan du oversette?
 • de tre højdene: høydedragene er lange, slake rygger der man får utsyn fra toppen av ryggen, altså ikke bare punkter i landskapet – er højdedrag et dansk ord?
 • ”Alna er kommet lengst med sin miljøpark” – kan f.eks. endres til ”Mest er gjort langs Alna, der det er etablert et eget program (Miljøpark Alna) og åpnet flere større parkområder<note>, mens utviklingen ved Lysakerelva, Frognerelva, Hovinbekken og Ljanselva har kommet kortere.”
 • Jeg er enig i at det er for få inline-referanser, men det er ikke lett å innfri krav om flere: Gjennom hele artikkelen nevnes mange enkeltparker som på norsk wikipedia har egne artikler med referanser. Skulle det legges inn referanser for sammendraget som gjøres i hovedartikkelen, kan det bli svært mange. Har du anbefaling om en måte å håndtere det på? De du etterlyste med tags i vinter var helt opplagte og jeg la inn referanser i februar.

Og så er det jo meget hyggelig at den blir ugens artikel! Helge Høifødt 21. maj 2011, 12:53 (CEST)[svar]

Jeg syntes Wikilinks mangler[rediger kildetekst]

Hej, Jeg rettede en bullet til at blive en stjerne:

 • Sikker information mangler (Kunne ogsaa blive "dato savnes")

Dertil kommer Akerselven, som løber gennem byen fra nord til syd fra Maridalsvannet 149 meter over havet til fjorden og omgivet af mange mindre parkanlæg, blandt andet Elgsletta på Grønland nord til Nybrua (15 800 m2),...

(Den tekst virker lidt uoverskuelig og kan med fordel settes op i skema-form som det er tilfældet med teksten over den.)

Desuden tog det mig 5 min at forstaa at "Akerselven" og "Maridalsvannet" var noget vand. Saa jeg troede at det var en af parkerne som "løb gennem byen fra nord til syd". det gav ikke helt mening. Der var et par saadanne ting som med fordel kan afhjelpes ved at Wikificere med Wikilinks. Mvh. Rune T 8. okt 2011, 23:14 (CEST)