Wikipedia:Evaluering/Vaduz/Arkiv1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vaduz[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne have evalueret artiklen med henblik på WP:GA. --CarinaT 7. apr 2008, 17:28 (CEST)

God, men lidt ujævn[rediger kildetekst]

Overordnet synes jeg, at det er meget omfattende og også ganske god artikel. Jeg er blandt andet imponeret af afsnittene om politik, demografi og infrastruktur - jeg kender lidt til problemerne med at skaffe informationer om de små hovedstæder fra mit arbejde med San Marino.

Imidlertid kan jeg ikke lade være med at tænke på, at den virker lidt ujævn. Nogle steder nævnes der detaljer, som sikkert er tilgængelige, men som man ikke ville overveje at tage med i andre tilsvarende artikler (Berlin, Prag, Wien), mens andre afsnit er overraskende korte.

  • Historieafsnittet er meget kort og slutter i 1712. Er der mon virkelig ikke sket noget af historisk interesse i de sidste 300 år?
Gjort Afsnittet udvidet med historie op til nutid --Gevin 21. apr 2008, 19:20 (CEST)
  • I religion nævnes eksplicit antallet af buddhister, men ikke muslimer, skønt denne gruppe ud fra oversigten nedenunder logisk set må være større.
Gjort – fjernet pga. irrelevans (CarinaT)
  • I uddannelsesafsnittet nævnes hver enkelt folkeskole ved navn (oven i købet med link). Jeg mener bestemt, at vi søger at undgå enkeltartikler om danske folkeskoler (vi sætter vist grænsen ved gymnasier og andre ungdomsuddannelsesinstitutioner), så hvorfor så lægge op til at skrive artikler om folkeskoler i Vaduz? Afsnittet om musikskolen mener jeg ligeledes er at gå for detaljeret til værks.
Gjort – vidste ikke det med folkeskole-politiken, men nok lidt overkill, ja (CarinaT)
  • Turisme, kultur, sport og fritid bør samles og måske gentænkes lidt. Den nævnte filmfestival synes jeg hører mere naturligt til kultur end fritid.
Filmfestivalen flyttet, men mener ikke afsnittene ellers behøves sammenskrevet (CarinaT)
  • Afsnittet om ungdomscafeen og dens tilbud finder jeg ligeledes for detaljeret. Det ville jeg sikkert skære en del i, hvis jeg så det i en artikel om en dansk landsby (og slet ikke overveje til de store hovedstæder).
Gjort – for detaljeret (enig, er lidt svært når man sidder og graver efter oplysninger at frasortere det unødvendige) (CarinaT)

Jeg håber, at du kan bruge mit input til noget. Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 8. apr 2008, 11:01 (CEST)

Det er nogle rigtig gode bemærkninger, som absolut kan bruges i den videre bearbejdning. Tak for bemærkningerne (og også roserne! Det har absolut ikke været nemt at finde oplysningerne om en hovedstad med 5.000 indbyggere). -- Gevin 12. apr 2008, 19:01 (CEST)
Ja mange tak for inputs. Mener jeg har varetaget de fleste af punkterne, hvor jeg som nævnt ovenfor er ret enig i irrelevansen :S --CarinaT 16. apr 2008, 16:41 (CEST)