Wikipedia:Landsbybrønden/Angående WikiProjekt Odense Bys Museer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Angående WikiProjekt Odense Bys Museer[rediger kildetekst]

Tusinde tak for et godt og lærerigt projekt.

Vi gik ind i projektet uden at have det store kendskab til hvordan en ”Wiki” fungerer, og det er vi blevet en del klogere på. Først troede vi, at det var nok blot at lægge en masse forslag til artikler ud og så kom der en sværm af wikipedianere og lavede dem for os. Dette var selvsagt ikke tilfældet.

Så noget af det vigtigste vi lærte var med Jimmy Wales ord, at ”The essence of wiki is a collaborative editing…” Vi var således nødt til også selv at lægge arbejde i at skabe indhold på wikipedia for at få noget tilbage. Vores løsning på dette var at få vores egen wikipedian-in-residence i form af Nils Valdersdorf Jensen, der med stor ildhu kastede sig over projektet. Så snart han blev aktiv i wiki-fælleskabet, blev han tilbudt megen hjælp og vejledning fra de andre wikipedianere. Her vil vi i særdelehed gerne fremhæve Kåre Thor Olsen, der har været med fra starten af projektet og har været en uvurderlig hjælp, ja man kan faktisk sige, at uden Kåres hjælp var projektet slet ikke kommet så langt som det har gjort. Så en stor tak til dig, Kåre!

Med denne viden føler vi, at vi står meget stærkere i forhold til at have en strategi på wiki-området. Hvis vi vil Wikipedia, er vi som institution nødt til at engagere os dybere i projektet og kan ikke blot stå udenfor. Og dette er bestemt også vores intention fremover.

Det næste skridt for os er i denne sammenhæng at forsøge at engagere vores faginspektører til selv at lægge indhold på Wikipedia, fordi vi ved, at de vil blive godt modtaget af fællesskabet. Så tusinde tak til alle dem der deltog og på forhånd tak til dem der vil hjælpe os med projektet fremover! --Guldsø (diskussion) 4. okt 2012, 14:02 (CEST) (Odense Bys Museer)

Jeg har opdateret projektsiden i dag. -Der er absolut stadig brug for wikipidianere der vil hjælpe med historie-artikler. Meld dig til på WikiProjekt Odense Bys Museer. -- Danand (diskussion) 8. okt 2012, 16:14 (CEST)