Wikipedia:Landsbybrønden/Automatisk link til fx datoer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Automatisk link til fx datoer[rediger kildetekst]

Nu er jeg ny som bidragyder til wikipedia, så hvis jeg har overset nogle elementer i problemstillingen må I bære over med mig.

Jeg synes de automatiske links der bliver sat ind til datoer er lidt problematiske, fordi de leder til information, der næsten altsammen er irrelevant i forhold til et givent emne. Eventuelle brugere af siden anvender dermed tid på at sortere stort set irrelevante link fra relevante link.

Jeg er godt klar over at link til anden information er en af wikipedias styrker. Jeg mener bare links er for vigtige til, at man helt kan overlade det til automatpiloten uden at vurdere relevans af linket.

Men bortset fra det, er det absolut en positiv oplevelse at lægge information på wikipedia.

--Anette B DK

Dato-links bliver ikke lavet automatisk, idet det som med alle links er op til den enkelte forfatter at vælge links i artiklerne. Der foregår til stadighed en diskussion om, hvor mange links man bør sætte ind i artiklerne. Det er mit indtryk, at en del lidt ældre artikler ofte har flere links end lidt nyere. Selv har jeg den politik primært at sætte links på emner, som jeg synes kan bidrage til at gøre en artikel mere brugbar. Og man kan jo godt diskutere, om dato-links er af den type, men jeg sætter altid links på fødsels- og dødsdatoer. I den sidste ende kan man jo ikke vide, hvad læsere af Wikipedia kan være interesseret i at associere til.
Hvis du (som jeg) finder det generende med understregninger under links, så kan jeg anbefale dig at gå til "Mine indstillinger" (øverst i browseren), vælge fanebladet "Forskelligt" og her under "Understreg henvisninger" vælge "Aldrig". Det gør efter min mening artiklerne lettere at læse samtidig med, at man stadig kan se linksene.
Fortsat god arbejdslyst! --Arne (Amjaabc) 11. mar 2007 kl. 21:35 (CET)
Jeg laver konsekvent datoer og årstal som links uanset sammenhæng. Det giver måske ikke altid den store mening, men på den anden side turde det stå klart for enhver, at der jo gennem årene sker masser af ting på en given dato uafhængigt af hinanden. Man kan vælge at ignorere dato-linkene eller se dem som en måde at få lidt oplysninger om, hvad der ellers måtte være sket på denne dag. Men for både dem og alle andre links gælder, at man ikke behøver bruge mere tid på dem end nødvendigt. Der er jo ingen grund til at læse noget bare for at læse - man skal også have interesse i det, man læser. --Dannebrog Spy 11. mar 2007 kl. 21:58 (CET)
Jeg mente egentlig der var konsensus om at linke datoer og årstal? Jeg plejer at gøre det, som nævnt for at man kan se hvad der ellers er sket på en given dag eller et givent årstal.
Man kan dreje den derhen at de fleste bør kunne gætte sig til at 2000 omhandler året 2000 og ikke nødvendigvis Carl Barks, der døde 25. august det år. Derimod kan man - efter at have læst om Barks, se på "Hvad skete der mon ellers i 2000" og så klikke sig ind og se "Nåh, det var det år hvor Sydney var vært for sommer-OL. Så har du måske noget at relatere tiden til, hvis du har en specifik erindring om OL...? Who knows. G®iffen 12. mar 2007 kl. 20:33 (CET)