Wikipedia:Landsbybrønden/Bedre håndtering af landsbybrønden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Bedre håndtering af landsbybrønden[redigér wikikode]

Jeg har syslet lidt med en tanke om at gøre landsbybrønden lidt lettere at håndtere. Jeg har til formålet skabt en ny skabelon, der inkluderer indholdet fra en underside direkte på landsbybrønden. Dette indlæg findes for eksempel på siden Wikipedia:Landsbybrønden/Bedre håndtering af landsbybrønden, mens det eneste indhold i selve landsbybrønden er {{Brønd|Overskrift=Bedre håndtering af landsbybrønden}}. Det er en relativ simpel løsning, som ikke kræver stor teknisk indsigt.

Rent teknisk indsættes {{Brønd|Overskrift=«Overskrift for emne»}} i bunden af siden, hvorefter den kan gemmes. Der dukker nu to nye links op til en underside der er navngivet efter den overskrift man har valgt. Man følger så et af disse, og indsætter ==«Overskrift for emne»== på den samme side, hvorefter man redigerer nøjagtigt som før. Når den nye side er gemt, vil den automatisk blive inkluderet i Wikipedia:Landsbybrønden, som om teksten stod der. Rediger linket ved overskriften, og det lille rediger-link nedenunder peger derimod på den rigtige side.

Fordele:

  • Man kan arkivere en hel diskussion, ved at flytte en enkelt linje tekst.
  • Historikken for hver enkelt diskussion følger med ved sletning.
  • Browsere der har svært ved at håndtere tunge sider får ikke længere problemer ved oprettelse af nye emner.
  • På længere sigt vil en bot kunne foretage en automatisk arkivering.
  • Der kan laves en kæmpestor arkivside, samt mindre kategori-inddelte arkiver.
  • Rettelser efter arkivering vil stadig optræde i den rigtige historik.

Ulemper:

  • Knap så intuitivt som den nuværende oprettelse af diskussionspunkter.
  • Robot-oprettede indlæg vil ikke falde ind i kategorien.
  • Undersiden skal starte med en overskrift, før det ser helt ens ud.
  • Personer med Landsbybrønden i overvågningslisten får desværre kun en chance for at fange et nyt emne.

Når fordele og ulemper er regnet op, vil jeg dog stadig mene at fordelene overskygger ulemperne. De første tre ulempetilfældende kan dog relativt let "repareres" ved at en rutineret bruger foretager en omflytning. Samtidig kan vi indsætte en minivejledning i en kommentar på siden.

Jeg er åben for kommentarer, forbedringsforslag og ulemper jeg ikke lige har tænkt på. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 20. maj 2005 kl. 21:31 (CEST)

Godt initiativ, vi trænger hårdt til en metode til at gøre landsbybrønden lidt mere overskuelig - jeg stemmer for denne løsning. Mvh Malene Thyssen 20. maj 2005 kl. 21:49 (CEST)
Ser godt ud, Wegge. Nybegyndere, som ikke kan finde ud af det, kan vel stadig bare skrive som hidtil? --Sir48 (Thyge) 20. maj 2005 kl. 21:54 (CEST)
Ja, det vil dog kræve en manuel flytning af normalt oprettede indlæg for at det skal være rigtigt effektivt. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 20. maj 2005 kl. 22:06 (CEST)
Jeg er positivt stemt for at dette bliver den nye standard. --Maitch 20. maj 2005 kl. 22:57 (CEST)
Jeg stemmer også klart "ja" til dette - det er hårdt tiltrængt! -- Brother Dysk 25. maj 2005 kl. 16:44 (CEST)

Jeg har nu "oversat" Wikipedia:Landsbybrønden/arkiv1 til det nye format. Jeg kan ikke selv få øje på nogle problemer ved det. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 22. maj 2005 kl. 19:15 (CEST)

Vi har brug for en beskrivelse af dette system på selve Wikipedia:Landsbybrønden. --Palnatoke 27. maj 2005 kl. 08:59 (CEST)

Det er jeg helt enig i. Jeg vil skyndsomst skrive en vejledning i toppen af siden. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. maj 2005 kl. 20:08 (CEST)