Spring til indhold

Wikipedia:Landsbybrønden/Beskæring af lister

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Beskæring af lister

[rediger kildetekst]

Nogle af listerne på Wikipedia trænger alvorligt til beskæring. Et skoleeksempel er Klassiske komponister fra det 20. århundrede, hvor en meget betydelig andel af personerne er amerikanske komponister med forsvindende små muligheder for nogensinde at få artikler på dansk Wikipedia. Mange af de røde links er reelt ikke andet end støj, der ødelægger overblikket. Jeg vil gerne give mig til at slette i dem. Hvad synes andre?--Troels Nybo 15. nov 2004 kl. 11:17 (CET)

Jeg kan kun være enig, men holder mig tilbage hvor jeg ikke selv har den nødvendige indsigt. - Jørgen 15. nov 2004 kl. 11:31 (CET)
Jeg synes det er en dårlig idé at beskære; - der er jo også et interwiki-link til en tilsvarende engelsk liste, hvor der er artikler om de fleste, og som en interesseret, der er nået frem til vores liste, kan følge; og det kunne jo også være at der dukkede en musikinteresseret oversætter op hvem ved ?
Om lister iøvrigt, er de jo også et redskab/stikordsliste til den videre udviklíng af wiki'en - noget andet er, at de nok ikke bliver brugt så meget, nu hvor de fleste artikler er i Kategorier, men netop de røde links dukker ikke op i kategorierne. -- vh. Nico 15. nov 2004 kl. 12:18 (CET)
Jeg er enig - meget enig - med Troel i, at det repræsenterer støj nu og i lang, lang tid fremover. Den slags lister er taget ukritisk fra den engelsk wikipedia og importeret uden tanke på, at det skal bruges i DK. Jeg vil dog foreslå, at man laver en "restgrupp", som man kunne lægge nederst og f.eks. kalde: xtra - hvor man så placerer de ukendte komponister, malere, forfattere osv. SAMMEN med en bemærkning om ideen: At man er i den danske del - og kendere/specialister bør gå direkte til den engelsk/amerikanske del, resp. prøve i xtra-afdelingen (hvis man ikke bryder sig om at skrive/læse engelsk).
Vi kan næppe heller undgå at snakke censur, idet jeg i samme åndedrag vil anbefale, at man laver en top10-20-liste eller så med de mest kendte. Så kan folk jo skændes om hvem der er mest kendt - men det er fint med mig, at man flytter lidt frem og tilbage og diskuterer hvorfor. Den rent alfabetiske listninger er imho for naiv - selvom den naturligvis også har et formål. --hansjorn 15. nov 2004 kl. 12:57 (CET)

Min hensigt med listen over klassiske komponister fra det 20. århundrede (samt listen over klassiske komponister, der ikke er fra det 20. århundrede) var at forsøge at skabe overblik over de eksisterende artikler om klassiske komponister (kategorierne var ikke indført på det tidspunkt), samt ved samme lejlighed at give bidragsydere med interesse for klassisk musik noget at arbejde videre på; er man helt ny på Wikipedia, kan man savne et udgangspunkt for sin viden, og det formål opfylder sådanne lister glimrende. Det er intet i vejen for at fjerne komponister fra listen, tilføje nye og/eller omgruppere - det er efter min mening ikke engang nødvendigt at "bede om lov" til at foretage ændringer som disse, og jeg er helt tryg ved at lade Troels Nybo kigge på de omtalte lister. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. nov 2004 kl. 15:13 (CET)