Wikipedia:Landsbybrønden/Billedsletteri

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Billedsletteri[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket at en hel del af Haabets billeder er blevet slettet. Nok er han blevet underrettet, men i mellemtiden er han jo også blevet bandlyst, så det kan synes at være en kende urimeligt at slette billederne her kort tid før bandlysningen udløber. --Palnatoke 13. jun 2006 kl. 12:00 (CEST)

Jeg var også lidt betænkelig ved det må jeg indrømme. Foretog en høflig forespørgsel på irc-kanalen:
[10:34] <|EPO|> Palnatoke påpegede, at en del af de ulicenserede billeder af uploadet af Haabet
[10:34] <|EPO|> han har som bekendt ikke haft særligt meget tid til at gennemgå sine billeder og licensere dem
[10:35] <|EPO|> burde man bare slette dem eller lade dem stå til han (måske) vender tilbage ?
[10:36] <Wegge> Han har haft 3-4 uger inden han blev blokeret, hvor det ikke har skortet på opfordringer til at få det ordnet.
[10:36] <|EPO|> ok
[10:36] <|EPO|> så det er ud af vagten
[10:37] <Lhademmor> Det var vist i øvrigt det som fik Maitch til at stoppe.
[10:37] <Lhademmor> Haabets evindelige billedævl
Kan desuden se i historikken på en række af billederne, at Haabet har redigeret siderne men har fået fjernet disse ændringer efterfølgende. Så han er formentlig ikke helt uvidende om manglende licenser. --|EPO| 13. jun 2006 kl. 12:05 (CEST)
Haabet blev gjort opmærksom på at der skulle ske noget med billederne et par uger eller mere inden bandlysningen trådte i kraft. Dengang skete der meget lidt på licensfronten, så jeg ser ikke nogen presserende grund til at lade bandlysningen få opsættende virkning. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 13. jun 2006 kl. 12:12 (CEST)
Desuden er hans bandlysning så vidt jeg ved blevet genstartet, da Haabet har lavet redigeringer i bandlysningsperioden. Så den er som sådan ikke tæt på at udløbe. --Peter Andersen 13. jun 2006 kl. 12:09 (CEST)

De "3-4 uger" gælder for hans samlede billedbidrag, ikke hvert enkelt billede. I alt fald et af de billeder, der er slettet i dag, blev påpeget samme dag som Haabet blev bandlyst. --Palnatoke 13. jun 2006 kl. 12:15 (CEST)

Som loglisten ser ud, så er der iblandt de seneste sletning billeder hvor der blev gjort opmærksom på manglende licens den 13. marts. Haabet blev blokeret den 15. marts, efter blokeringskommentaren at dømme, fordi har ikke var i stand til at forholde sig til kravet om en troværdig angivelse af kilde eller licens. For mig at se, peger det i retning af at der absolut ikke vil ske nogen ændring af forholdene hvis vi venter til august hvor bandlysningen udløber. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 13. jun 2006 kl. 12:34 (CEST)

OK - så var det ikke samme dag, men tæt nok på. Sagen er stadig at vi håndhæver reglerne ekstra nidkært over for én bruger. Det er ikke særlig klædeligt. --Palnatoke 13. jun 2006 kl. 15:04 (CEST)

Problematikken vedr. Haabets billederbidrag generelt har været rejst længe, længe før indsættelsen af skabelonerne. Haabet kan absolut ikke have været udvidende om at der er problemer med licenserne hørende til de billeder, han har lagt op. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. jun 2006 kl. 23:23 (CEST)