Wikipedia:Landsbybrønden/Chapter?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Chapter?[redigér wikikode]

Enslydende indlæg på wiktionary, wikiquote, wikibooks og wikisource

Jeg har i nogen tid gået og luret på om der var basis for et dansk Wikimedia-chapter, altså en forening, der har til formål at understøtte Wikimedia Foundations projekter i Danmark, men det går naturligvis begge veje, for en sådan forening er også endnu en kanal, hvorigennem vi kan formulere de ønsker, vi måtte have til Wikimedia Foundation. Jeg vil foreslå at vi samler diskussionen ét sted - her. Placeringen af diskussionssiden har rent praktiske årsager - dels følger jeg mere med i Wikipedia end i de andre projekter, dels er det mit indtryk, at Wikipedia har langt flere brugere end de andre projekter. --Palnatoke 4. feb 2008, 10:52 (CET)

Det er da en interresant tanke og det norske projekt fik da mig til at tænke det samme. Mit problem er at jeg så ikke lige har sat mig ind i hvad en forening helt præcist skulle lave. --Broadbeer, Thomas 4. feb 2008, 17:34 (CET)
Det eneste det kræver for at oprette en forening er tilstrækkeligt med (engagerede) folk. Så evt. skulle man lave en liste herunder med folk der kunne være interesseret i at deltage i en stiftende generalforsamling. Jeg har lavet et meget groft udkast til nogle vedtægter byggende på de svenske wikimedia vedtægter og vedtægterne til en lokalforening jeg er medlem af. --Broadbeer, Thomas 4. feb 2008, 19:29 (CET)
Det største formål med at oprette et dansk chapter må da være at opnå skatefrihed på gaver til WMF gennem WMF-Danmark. --Jan Friberg 5. feb 2008, 17:50 (CET)
Det ser ud til at diskussionen om et dansk chapter er gået i stå, hvilket egentlig er en skam da en sådan kunne gøre megen gavn for de danske wikimedia projekter. Det kan være svært at se hvad vi skal bruge en lokal forening til, så jeg har herunder listet en række af de ting en lokal forening kan lave, og hvad vi skal undgå at foreningen udvikler sig til. --Bisgaard 3. mar 2008, 17:19 (CET)
Diskussionen er jo desværre gået i stå da, der ikke er nok støtte til at lave en forening. --Broadbeer, Thomas 3. mar 2008, 17:40 (CET)

Wikimedia Denmark kan[redigér wikikode]

  • Lave reklamefremstød med det formål at tiltrække nye bidragsydere (evt. med økonomisk støtte fra moderorganisationen Wikimedia Foundation).
  • Forhandle med andre organisationer om mulige samarbejdsprojekter (f.eks. den med DR/sport).
  • Hjælpe udenforstående der ønsker at bruge Wikimedias materiale, f.eks. til udgivelse af bøger/Cd'er eller på hjemmesider.
  • Organisere lokale og nationale "events", f.eks. ved at deltage på messer, lave forelæsninger, selv at lave et arrangement på et af landets biblioteker, eller afholde åbne møder for etablerede bidragsydere. (en mere offentlig udgave af julefrokosten).
  • PR og skabe en mere åbenlys indgangsvinkel for pressen.
  • Undersøge mulighederne for fradrag på donationer.
  • Fungere som bindeled mellem Wikimedia Foundation og de lokale projekter.

Wikimedia Denmark er ikke[redigér wikikode]

  • En ledergruppe der træffer de overordnede beslutninger for de danske projekter, de skal fortsat træffes lokalt på de enkelte projekter.
  • En eksklusiv klub for specielt indviede personer, alle der vil være med, og betaler det vedtagende kontingent, kan blive medlem.

Interesserede[redigér wikikode]

Herunder kan man skrive sig på, hvis man er interesseret i et dansk Wikimedia-chapter og i at blive indkaldt til en evt. stiftende generalforsamling:

Se Wikipedia:Landsbybrønden/Wikimedia Danmark? for næste kapitel. --Broadbeer, Thomas 21. jan 2009, 14:08 (CET)