Wikipedia:Landsbybrønden/Folkebibliotekers notabilitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Folkebibliotekers notabilitet[rediger kildetekst]

2009-08-26 21:01 (Skrivebeskyttelseslog) . . Masz (diskussion | bidrag) beskyttede Ringkøbing - Skjern bibliotekerne [create=sysop] (udløber 26. nov 2009, 19:01 (UTC)) (Det er blevet besluttet, at Skjern biblitekerne ikke skal have en selvstændig artikel på Wikipedia, grundet manglende notabilitet.)

Nu er der over 50 biblioteker der allerede har den {{notabilitet}}, som nu betvivles for et bibliotek i et af Danmarks yderområder (se Kategori:Folkebiblioteker i Danmark og Kategori:Centralbiblioteker). Formuleringen ovenfor nødvendiggør vel at alle disse mange biblioteker får deres notabilitet genovervejet eller individuelt begrundet. Findes der gemt en norm eller politik for bibliotekers notabilitet i en eller anden afkrog af Wikipedia? -- PHansen 26. aug 2009, 21:31 (CEST)

Måske er det forkert formuleret. Skrivebeskyttelsen har kun fundet sted pga. ivrige ansatte, som blev ved med at reklamere for bibliotekerne. --Masz () 26. aug 2009, 21:34 (CEST)
Det er her vel sådan set diskussionen om folkeskolers notabilitet om igen. Jeg vil mene, at centralbibliotekerne pr. definition er notable, fordi det er store og 'kendte' biblioteker, hvorimod det - uanset forfatteren - i høj grad kan diskuteres, om der kan være noget interessant at fortælle om Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.--Brandsen 26. aug 2009, 22:20 (CEST)
(flyttet fra Diskussion:Ringkøbing - Skjern bibliotekerne) At nogen opretter en uencyklopædisk artikel fører vel ikke automatisk til at man kan konkludere at emnet ikke har notabilitet, og derfor virker beskyttelsen at titlen lidt overilet; Angående skade på wikipedias ry, som det er nævnt, er der nok større risiko for skade ved smagsdommeri vedrørende notabilitet. - Nico 26. aug 2009, 22:17 (CEST)
Der ser ud til at være delte meninger vedr beskyttelsen - jeg ville forholde mig neutral i sagen. --Masz () 26. aug 2009, 22:44 (CEST)
Hvis det drejer sig om ivrige ansatte, som blev ved med at reklamere for bibliotekerne, så er det da snarere et spørgsmål om {{vis|tætpå}} end om {{notabilitet}}. P.s. jeg mener godt, at wiki har plads til en samlet liste over biblioteker i e´n kommune eller lignende, det samme med skoler (dvs. ikke selvstændige artikler om hver enkelt). --Ktp72 27. aug 2009, 14:34 (CEST)
Jajaa! Jeg har forstået, taget kritikken til sig, og indset at det jeg gjorde var forkert. Artiklen er ikke længere beskyttet, og det lyder som om det kun er derfor dette landsbybrønd-indlæg blev startet. Hvis det jeg tror er rigtigt, så behøver vi altså ikke gøre mere ud af det! --Masz () 27. aug 2009, 16:11 (CEST)

Hvis emnet skulle komme op igen, vil jeg blot pege på dette korte indlægDiskussion:Ringkøbing - Skjern bibliotekerne:

"Under indsamling af lidt hjælpemidler til folkene bag Skraves historie faldt jeg over denne redigering af administrator EPO af Vejen Kommunes Biblioteker med kommentaren "(småret, ud med overflødige oplysninger)". Har den ikke en form der kunne være et generelt accepteret forlæg for den type opslag? "

-- Mvh PHansen 22. okt 2009, 12:35 (CEST)