Wikipedia:Landsbybrønden/Foredragsholdere og undervisere søges

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Foredragsholdere og undervisere søges[rediger kildetekst]

Wikimedia Danmark vil gerne opbygge et korps af Wikipedianere som vil og kan fortælle om Wikipedia og evt. lidt om vores andre søsterprojekter for at udbrede kendskabet til os og få lavet en god introduktion for nye bidragsydere.

Målgrupperne er skoler, biblioteker, institutioner og foreninger, hvor de forventes at dække udgifter til transport og evt. ophold.

Til denne opgave søger vi Wikipedianerne, som har som et godt kendskab til projeket og hvordan man bidrager og ved hvad man ikke skal gøre. Hvis du vil bidrag som enten som foredragsholder og/eller undervisere så send en email til undervisere@wikimedia.dk med disse oplysninger:

  • Brugernavn
  • Navn
  • Kontaktoplysninger som email og telefonnummer.
  • Det område af landet som du kan dække
  • Lidt om dig selv
  • Og evt ideer til forløb, som du vil kunne afholde
  • Og de aldersgrupper du kan håndtere.

Du vil komme på en mailingliste for gruppen, hvor der kan udveksles materialer, oplysninger og anden relevant.

På foreningens vegne --Steen Th 2. feb 2012, 09:22 (CET)

Sikke et fremragende tiltag. Jeg tænkte på noget lignende for efterhånden en del år siden, men I gør noget ved det - skønt. Har I nogen konkrete arrangementer af den slags eller søger i at opbygge et korps før i tager kontakt til reelle muligheder? --CarinaT 2. feb 2012, 12:43 (CET)
Lige nu har vi ingen konkrete henvendelser vedrørende foredrag. Men vi har en forestilling om f.eks. at tilbyde kurser i Wikipedia på enten aftenskole eller biblioteker. Desuden er der en række arrangementer, som vi med fordel kunne melde vores deltagelse i. --|EPO| COM: 2. feb 2012, 12:49 (CET)
Der er også folk, der kontakter os direkte og hvis vi nu havde haft denne liste, da jeg fik henvendelsen i oktober, havde jeg sikkert spurgt ud på listen i stedet for selv at tage til bibliotekschefskonference ved Vejle i morgen. --Palnatoke 2. feb 2012, 13:44 (CET)
Ja, i det tilfælde er undertegnede da i hvert fald geografisk bedre placeret. --CarinaT 2. feb 2012, 14:12 (CET)
Initiativet har også det formål at få fat i andet end cheffer. For det er flere menige typer af medarbejdere fx bibliotekar, som vi burde have bedre fat på. Og ikke forglemme - deres brugere. --Steen Th 2. feb 2012, 16:01 (CET)
Super idé. Lad mig samtidig opfordre til at der opbygges en form for fælles vidensbank eller undervisningsmateriale (eller -oplæg), så indsatsen bliver nogenlunde enslydende. Ikke med henblik på at diktere foredragsholderes ord og handlinger, men mere for dels at inspirere, dels for at fremstå som en nogenlunde enig gruppe over for omverdenen. Det virker både mere troværdigt og mere professionelt (om end dét ord er lidt paradoksalt i forbindelse med Wiki) at tilhørere på to forskellige foredrag har nogenlunde enslydende information med hjem. Vidensdeling i bedste Wikipedianske ånd :-) --Medic (Lindblad) 2. feb 2012, 17:23 (CET)
Vi skal naturligvis have fat i en bred gruppe - bibliotekschefer er bare det segment, som senest har meldt sig. --Palnatoke 2. feb 2012, 18:47 (CET)
Er der en side med information om dette et sted, som vi kan linke til fra Wikipedia:Kontakt os. F.eks. med en oversigt over tilmeldte foredragsholdere/wikipedianere, priser, links til slideshows m.m.? --Danand (diskussion) 28. okt 2012, 08:40 (CET)
Ja: På Wikimedia Danmarks hjemmeside: http://dk.wikimedia.org/wiki/Undervisere. --Steen Th (diskussion) 28. okt 2012, 09:31 (CET)