Wikipedia:Landsbybrønden/Fornavn før efternavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fornavn før efternavn[redigér wikikode]

Har man nogensinde set et opslagsværk med personer listet under fornavn? Er der nogen fordele ved det? Vil det være et sisyfosarbejde at lave om?Thomas Maarup 5. apr 2005 kl. 08:39 (CEST)

Jeg tror det ville være håbløst at begynde at omdøbe alle artiklerne, men har faktisk ikke rigtig nogen anelse om hvor mange af dem er decideret personer. En mulighed er dog vi frem over og løbende kan rette links til person som fx [[Albert Einstein|Einstein, Albert]] hvor linket så vil fremstå som "Einstein, Albert" men henvise til artiklen "Albert Einstein". Ved dog ikke om det er nærmest er en lige så håbløs opgave og om den vil holde i længden. - Mark jensen 5. apr 2005 kl. 08:43 (CEST)
Der, hvor folk er listet, er det nyttigt at linke som Mark viser, eller i kategori-sorteringen: [[Kategori:Danske forfattere|Åkjær, Jeppe]]. Andre steder er det vældig praktisk at have artikelnavne, der lader sig anvende i løbende tekst: Jeppe Aakjær skrev Af gammel jehannes hans Bivelskistaarri (nowiki: [[Jeppe Aakjær]] skrev ''[[Af gammel jehannes hans Bivelskistaarri]]''). --Palnatoke 5. apr 2005 kl. 09:01 (CEST)
Og så søger man på et efternavn men finder ikke noget? Man skal skrive fornavn! (Medmindre selvfølgelig nogen har lavet en redirect.) Thomas Maarup 6. apr 2005 kl. 09:59 (CEST)
Ja, det er risikoen - men uanset om vi har Anders Fogh Rasmussen eller Rasmussen, Anders Fogh, finder du ikke noget ved bare at søge på Rasmussen (medmindre nogen har lavet en redirect). --Palnatoke 6. apr 2005 kl. 10:06 (CEST)
Så ville den brugervenlige pædi give en liste over alle dem der hedder Rasmussen. Hov, vent. Skulle jeg bare selv starte den side? Thomas Maarup 6. apr 2005 kl. 20:28 (CEST)