Wikipedia:Landsbybrønden/Historikforfalskning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Historikforfalskning[rediger kildetekst]

Jeg har netop været vidne historikforfalskning, ret for øjnene så at sige : før spisepausen var artiklen 4. maj-bevægelsen oprettet af Bruger:Kinamand i marts 2009. Efter spisepausen var det Bruger:Rmir2 der stod som opretter. Altså klokkeklar historikforfalskning.

Man har behandlet sagen (disk.) som om det drejede sig om flytning, hvor det snarere drejer sig om sammenskrivning, det vil sige at Rmir2's 4. maj-rørelsen blot skulle have været skrevet ind i Kinamands 4. maj-bevægelsen. Rutine for en rutineret administrator at vejlede om skulle man synes.

Min henstilling om at bringe historikken i orden har man ignoreret. Man tager altså let på det; og det kan man sikkert også som administrator; men en almindelig bruger, der ikke kan se "om bag hegnet", i arkiverne, er jo nødt til at kunne stole på at en administrator ikke netop har bearbejdet historikken til at vise noget helt andet.

Lad mig give en indrømmelse: fænomenet at skrive personer ud af historien har ganske vist en glorværdig forhistorie – men det er ikke klædeligt, det er dadelværdigt. -- Mvh PHansen 16. okt 2010, 10:16 (CEST)

Det undrer mig også, at Kinamand ikke står som forfatter, når det var ham der oprettede artiklen. Sådan skal det heller ikke være, så nu har jeg gendannet de 9 historikindlæg. --Masz 16. okt 2010, 10:29 (CEST)

Tak for det. -- Mvh PHansen 16. okt 2010, 12:03 (CEST)