Wikipedia:Landsbybrønden/Læg en fil op

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Læg en fil op[rediger kildetekst]

Vi er vel alle enige om, at det generelt er bedst, hvis nye billeder placeres på Commons. Så var det mon ikke en ide at erstatte linket "Læg en fil op" med et, der linker direkte til Commons? --Twid 27. aug 2005 kl. 19:48 (CEST)

En kraftig advarsel og en tydelig henvisning til Commons vil være fint, men der er dog enkelte billeder, som dem fra træffet, der nok ikke skal på Commons. --Rune Magnussen 27. aug 2005 kl. 20:02 (CEST)
Folk læser ikke teksten i "Læg en fil op". Der står i en meget tydelig markeret i en lilla boks, at man skal angive kilde på billedet. Alligevel er der stort set aldrig nogle førstegangsuploadere, som følger dette. --Maitch 27. aug 2005 kl. 20:07 (CEST)
Måske kunne man lave siden i samme stil som flertydig-sider, hvor der med forklaring er et link til Commons og et link til da-billedarkiv? Her skulle so kortfattet stå at vi generelt opfordrer folk til at lægge op på Commons, til internationalt bug, og at siden er på hovedsageligt dansk, men at visse filer kan lægges på da, hvis der er gode grunde til det (mulige situationer bedes så forklaret...)
G®iffen 27. aug 2005 kl. 21:10 (CEST)
I princippet er jeg enig i, at billeder bør lægges på Commons. Eneste mulige undtagelse er de billeder som nogle af os brugere har lagt op af os selv og kun bruger på vores brugerside- og de kunne endda med fordel ligge på Commons, hvis man har profiler på flere Wikipediaer. Jeg synes dog at erindre, at det stadig er nødvendigt med nogle minimale færdigheder i engelsk for at kunne lægge billeder korrekt op på Commons (bl.a. hvis man gerne vil vide lidt om licenser). Derfor er det måske (endnu) ikke helt heldigt at lade Commons tage helt over, selvom 95% af brugerne her nok sagtens kan klare den sproglige udfordring. G®iffens forslag kan jeg godt tilslutte mig.--Heelgrasper 28. aug 2005 kl. 19:13 (CEST)
Jeg er ikke som sådan imod G®iffens forslag, omend det godt kunne give folk en følelse af, at de to måder er ligestillede. Umiddelbart ville jeg derfor nok foretrække, hvis Læg en fil op tog en direkte til Commons, hvorimod man skulle ind og lede efter en underside fra forsiden for skribenter for at lægge et billede op lokalt. Men det vigtigste er at gøre det mindst lige så let at lægge billeder op der som her. Og hvis vi skal have oversat lidt mere derovre, må vi hellere se at gå gjort noget ved det! --Twid 28. aug 2005 kl. 19:39 (CEST)