Wikipedia:Landsbybrønden/Links til commons-kategorier og wikidata

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Links til commons-kategorier og wikidata[rediger kildetekst]

Jeg har kig på links til commons-kategorier og hvad Wikidata har registeret om dem. Jeg har som første trin, gået i gang med tjekke, hvor meget overensstemmelse der er i mellem os og Wikidata. Som mål vil jeg gå efter at vedligeholdelsen af vores links til Commons-kategorier primær bør ske på Wikidata, så vi får ændringer på commons den vej, så evt. ændringer står igennem hos os. Mit indtryk er, at de nuværende links ikke bliver vedligeholdt, når de bliver oprettet med skabelonerne {{commonscat}} og {{commonskat}} andet end hvis en eller anden opdager, at et link skal rettes.

Trin 1 har jeg udført. Her er formålet at kunne spore status. Jeg har indsat kode i skabeloner, så vi kan spore overensstemmelsen med en række kategorier:

Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig med lokal link
Jeg har kigget på kategorier og ved at kigge på artikler, og har rettet mange af dem med bot.
Kategori:Commons-kategori er ikke angivet på Wikidata
Oprydning på et eller andet tidspunkt. Jeg har ikke nogen planer, at gøre noget her.
Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig med sidetitel
Der er få stykker i den kategori. De fleste er commons-kategori ikke blevet angivet. Men det bliver rettet af sig selv i et senere trin ved at bruge Wikidata. Men der, hvor Wikidata ikke er ajour, skal rettes. Jeg er så småt igang. Men andre må gerne kigge med. Jeg har lagt en analyse af den kategori på min sandkasse på commons. De få, som bør gøres ved, er for de fleste bilartikler, som Bruger:Christian Giersing arbejder med.
Kategori:Commons-kategori på Wikidata er ens med lokal link
De er ok. Men på et senere tidspunkt kan de lokale links til commons-kategori fjernes, så vedligeholdelsen flyttes til Wikidata...
Kategori:Commons-kategori på Wikidata er ens med sidetitel
Også godt. Påvirker ikke af de senere trin.

Trin 2 er at ændre skabelonerne {{commonscat}} og {{commonskat}}, så man henter commons-kategorier fra Wikidata, når det ikke er angivet. Men det sker først når Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig med lokal link er tjekket igennem.

De næste trin er uafhængige af hinanden, hvor det ene er at fjerne de lokale links i skabelonerne - det kan gøres på et eller andet tidspunkt.

Det andet er at tilføje commons-skabeloner i artikler (ca. 36650 stk.) og kategorier (ca. 3800 stk.), hvor de mangler…. De gamle bots-jobs, der flyttede links til commons-kategorier imellem wiki’er, brugte interwiki-links i artikler og kategorier. Men de er jo fjernet! Der er så mange links og de kan placeret en del steder i artiklerne… det vil jeg gerne input til.. Bruger:MGA73 har på et tidspunkt flyttet lidt rundt på det i artiklerne… har nogen overblik over det?

Hvis der er andre skabeloner, som fx {{Søsterlinks}} som jeg har noteret, som angiver Commons-kategorier, vil jeg gerne vide det. Og hvis der er andre bemærkninger... --Steen Th (diskussion) 18. feb 2014, 18:20 (CET)

Det ser rigtig godt ud. Jeg har efter tjekket nogle af de commons-links, som jeg selv i sin tid har oprettet.
Der har vist sig følgende billede: Nogle commons-kategorier og artikler er siden flyttet, men linksene er ikke opdaterede. Nogle commons-links er af botter blevet ændret til fejlagtige links. Endeligt er der rettet nogle fejl, som jeg selv har lavet. Det ser ud til at dit systematiske arbejde fanger det hele. --Patchfinder (diskussion) 18. feb 2014, 21:04 (CET)
Det er del er den øvelse af få kvaliteten højnet, ved at bruge data fra Wikidata, som andre også bruger.. M.h.t. forskelle har jeg være alle kategorier igennem en gang. Dog kommer der nye, da jeg også har kigge på kategorier, hvor linket manglede i Wikidata, som nu er tilføjet - det giver nye forskelle, som skal rettes på et senere tidspunkt. Jeg har fundet mange, som linker til ikke eksisterne commons-kategorier eller anden kategori - mange af dem skal nok fjernes helt. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2014, 17:49 (CET)