Wikipedia:Landsbybrønden/Militær interwiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Militær interwiki[rediger kildetekst]

Vi har en række artikler om militære grader, fx Kaptajnløjtnant, Kommandør og Oberstløjtnant, som primært omhandler danske forhold, men som interwikier til artikler, der typisk er specifikke for enkelte andre lande (fx de: Kapitänleutnant eller sv: Överstelöjtnant) - og det er sådan set forkert; de burde enten omskrives til globalt sigte eller interwikie til artikler specifikt om dansk militær. --Palnatoke 5. sep 2008, 15:04 (CEST)

Jeg tvivler på at nogen gider at oprette artikler om danske officersgrader på andre sprogwikier. NATO har 26 medlemsstater og for at undgå en babelsk forvirring er officersgraderne klassificeret OF-x. Jeg har brugt denne OF-x skala til at linke til andre sprogwikier. Jeg støtter Palnatokes forslag om at tilføje ikke-danske forhold i de danske artikler. Nogle brugere (formentligt ansat i forsvaret p.t.) prøver ofte at omdanne artiklerne til "Grundbog for Hærens menige" men Wikipedias artikler omhandler også afrikanske pjaltehære, 50 år gamle emner, emner fra nutiden og fra Ruder Konges tid ;-)
For nyligt blev oplysningen om at kaptajnløjtnanter kan være chefer for ubåde, minestrygere og torpedobåde fjernet [1] - formentligt fordi Søværnet ikke længere har disse fartøjer. Men kaptajnløjtnanter i de norske og tyske mariner er stadig chefer for sådanne fartøjer. Desuden skal Wikipedia også omtale historiske emner (at danske ubåde havde kaptajnløjtnanter som chefer) - ellers skulle dinosaurartiklerne slettes fordi der ikke længere findes dinosaurer. --Med venlig hilsen Necessary Evil 5. sep 2008, 15:40 (CEST)