Wikipedia:Landsbybrønden/Netleksikon.dk?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Netleksikon.dk?[rediger kildetekst]

Har http://www.netleksikon.dk været diskuteret før? Det lader til at være et online leksikon der nasser voldsomt på Wikipedia for at sælge reklamer. Kan man evt. blokere den IP-adresse han anvender til at hente Wikipedias indhold? --Manscher 23. maj 2005 kl. 15:54 (CEST)

Kan vi ikke få lukket den hjemmeside. Er det overhovedet lovligt at kopiere vores indhold med kommercielt formål? --Maitch 23. maj 2005 kl. 16:07 (CEST)
Det er tilladt - læs GFDL. Sådanne websteder bør dog, efter min mening, donere nogle af indtægterne til driften af Wikipedia, og gør det måske også. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. maj 2005 kl. 16:20 (CEST)
Nej, vi kan ikke få lukket den hjemmeside. For det første er vores indhold licenseret under GFDL, som tillader brug af vores indhold. Og for det andet, så er et korrekt udført mirror af wikipedia med til at nedsætte belastningen på vores egne servere. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 23. maj 2005 kl. 16:23 (CEST)
Ja, det er korrekt. Jeg har nærlæst licensen og det ser ud til at han har udnyttet den til det yderste. Hvorfor tillader Wikipedia i det hele taget kopiering med kommercielt formål? Jeg mener, han har det bedre internetdomæne, så han vil garanteret få mere trafik den vej. Jeg tror ikke et sekund på, at han donerer en andel af overskuddet til wiki. --Maitch 23. maj 2005 kl. 16:30 (CEST)
Jeg er ikke helt sikker på hvordan GFDL-licensen skal tolkes, men måske overtræder han den omkring brug af billeder, ved ikke at linke til billedsiderne ? - jeg mener de fleste andre wiki-koopier er uden billeder, måske af samme grund. - vh. Nico 23. maj 2005 kl. 16:42 (CEST)
De af mine billeder jeg kunne finde var udgaver, hvor jeg selv har sat navn direkte på billedet - på den måde følger fotografnavnet billedet, så han ikke har overtrådt licensen, eller hvad? Men hvis jeg en dag uploader nye versioner af billederne uden navn og han kopierer dem, så går det vel galt? Mvh Malene Thyssen 23. maj 2005 kl. 20:09 (CEST)