Wikipedia:Landsbybrønden/Ny formatering af botaniske artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ny formatering af botaniske artikler[rediger kildetekst]

Portal:Botanik er det i en værktøjskasse beskrevet hvordan man bør formatere nye artikler om planter, specielt artsbeskrivelser. Vejledningen er fulgt på de fleste botaniske artikler, se f.eks Almindelig Mjødurt.

Jeg foreslår at vejledningen ændres lidt, så:

  1. At overskrifterne laves vha. lighedstegn i stedet for semikolon, f.eks == Hjemsted == i stedet for ;Hjemsted
  2. At ordet "Hjemsted", der bruges i overskrifter, ændres til "Voksested" eller måske "Udbredelse", bortset fra dyrkede arter, der oprindelig hører hjemme andre steder i verden
  3. At slå afsnittene, der hedder "Størrelse" og "Ikke-synlige træk" sammen under overskriften "Beskrivelse", hvor man også vil medtage det meste af teksten, der i øjeblikket indleder artiklerne, så der fremkommer en kort indledende tekst til artiklen.

I øvrigt er betegnelsen "staude" (der er et korrekt fagudtryk) ofte brugt i de botaniske artikler. I stedet kunne man bruge det mere almindelige udtryk "flerårig urt" eller "flerårig, urteagtig plante".

I Eng-Nellikerod har jeg prøvet at ændre formateringen, så den svarer til forslaget ovenfor. Fordelen ved at ændre på vejlednigen er at formateringen kommer til at ligne f.eks. de ornitologiske artikler (som Topmejse) og den der er brugt på de andre sprog.

Sten, der har oprettet mange af de botaniske artikler, er enig i, at vejledningen bør ændres, men jeg vil lige høre om der er nogen andre som har forslag til den nye vejledning i botanikportalens værktøjskasse (specielt afsnittet "Beskrivelsen"). --Weblars (diskussion) 28. dec 2012, 21:08 (CET)

Nu har jeg lavet et forslag til ny vejledning ved oprettelse af botaniske artsbeskrivelser i Portal:Botanik/Værktøjskasse med forklaring i den tilhørende diskussionsside. --Weblars (diskussion) 4. jan 2013, 16:07 (CET)

Nu går jeg så småt i gang med at ændre de knap 1000 artikler, der beskriver plantearter. Jeg starter fra en ende af i den næsten komplette liste (fx mangler nogle mosser), der findes i Plantekendskab på wikibooks.

Som beskrevet ovenfor opdaterer jeg artiklerne, så de får nyt udseende. I øjeblikket ser de typisk sådan ud, mens det er meningen at de alle skal komme til at ligne Gul Anemone, der er brugt som eksempel-art i vejledningen i Portal:Botanik/Værktøjskasse.

Da mange af de interne links går igen, så har jeg vha min egen hjemmeside, der i forvejen indeholder en database, oprettet et "skript" som husker de interne links og som i de efterfølgende artikler automatisk indsætter dem for mig. Derfor skulle det forhåbentlig ikke tage så lang tid at komme igennem listen.

Jeg håber nogen vil stoppe mig, hvis de opdager at jeg gør noget helt forkert. --Weblars (diskussion) 16. jan 2013, 10:50 (CET)