Wikipedia:Landsbybrønden/Om linkning til dansk Wiktionary

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Om linkning til dansk Wiktionary[redigér wikikode]

Jeg vil høre om linkning til Wiktionary ønskes fremmet eller om man stort set er ligeglad eller direkte imod; det er nærmest for ikke at spilde tid med at oprette små opslag dér hvis man i den danske afdeling af Wikipedia ikke ønsker denne metode anvendt i løbende tekst. Det kommer til at se sådan ud: "... i løbende tekst ...", og man tåler måske ikke godt den lidt lysere farve på linkningen ud af Wikipedia – eller der gemmer sig andre grunde i regler eller vedtagelser et eller andet sted som forbyder en sådan fremgangsmåde.
Jeg har ikke selv lært formatering på Wiktionary, men kan forstå at man til en begyndelse blot opretter ord dér og iagttager hvordan de mere rutinerede så formaterer dem.
Der står på forsiden

"... Du skal ikke lade sig skræmme af koderne. Det vigtigste er at du bidrager med korrekt stavede ord (tjek gerne på dsn.dk) og nyttige definitioner og oversættelser. Hvis du er i tvivl om hvordan koderne bruges kan du i starten undlade at skrive andet end tekst og så se hvilke koder andre brugere sætter på.

Men altså: må disse oplysninger nyttiggøres her med den beskrevne metode? -- Mvh PHansen 9. feb 2009, 12:16 (CET)

Jeg har fået det indtryk, at folk ikke ønsker det. --Broadbeer, Thomas 9. feb 2009, 13:17 (CET)
Jeg synes personligt, at det er en dårlig ide. Alt andet lige forstyrrer links læsning af en tekst, men almindelige wikipedia-links er naturligvis en god ide i almindelighed. Jeg kan derimod ikke helt se pointen med at wiktionary-linke til almindelige ord, hvor man primært kan se betydning, bøjning, etymologi, synonymer osv. I eksemplet herover kan jeg slet ikke forstå behovet for et link og vil helst have mig det frabedt. Jeg vil ikke afvise, at der kan være eksempler, hvor et sådant link kan have sin berettigelse, men som udgangspunkt vil jeg som nævnt helst være foruden. --Arne (Amjaabc) 9. feb 2009, 15:09 (CET)