Wikipedia:Landsbybrønden/Oprettelse af bynavigationsbokse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Oprettelse af bynavigationsbokse[rediger kildetekst]

Efter tidligere at have diskuteret brug af navigationsbokse, er jeg nu kommet frem til et forslag om, at der konsekvent bør oprettes by-navigationsbokse. Baggrunden er at der i flere kommune-navigationsbokse er en del indhold, som snarere er interessant på byniveau end på kommuneniveau. Så jeg forestiller mig, at at noget af indholdet i disse navigationsbokse rykkes over i by-navigationsbokse. I første omgang er det bydele og kvarterer, samt visse bygninger og visse mindre arealer, som mest er interessante på byniveau. Tidligere har jeg haft en en anden opfattelse, men når jeg nu skifter mening, så er det også fordi at Stednavneudvalget har en omfattende liste over bydele, disse bydele fylder simpelthen for meget, hvis de skal med på kommuneniveau. De nuværende bynavigationsbokse er samlet i Kategori:Skabeloner for byer. Men om disse navigationsbokse skal hedde fx Skabelon:Aalborg eller Skabelon:Navboks Aalborg, det fik jeg ikke en entydig afklaring på i diskussionen om navigationsbokse. --Patchfinder (diskussion) 22. aug 2013, 21:06 (CEST)

Jeg syntes ikke at det gør noget at bydele tages med i kommuneskabelonerne, men behøver jo ikke at tage alle med. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 22. aug 2013, 21:16 (CEST)
Der kan være enkelte tilfælde, hvor at det er en god ide, at have bydelene med, fx i kommuner med kun et byområde. Den tidligere diskussion har jo forløbet omkring, hvor der skal afgrænses, disse kriterier kan let blive for subjektive og derfor meget svære at opnå enighed om i en åben platform som Wikipedia. --Patchfinder (diskussion) 22. aug 2013, 21:49 (CEST)
Jeg kan godt følge det - fx har Sønderborg Kommune få registret 76 bydele af Stednavneudvalget (København kun 20). Derefter kommer Århus med 72, Odense 47, Gribskov 44, Vordingborg 43, Aalborg 41, Esbjerg 34 og Tønder 32. Men det kan også været ujævn registreringspraksis hos dem. --Steen Th (diskussion) 22. aug 2013, 22:06 (CEST)