Wikipedia:Landsbybrønden/Plantenavne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Plantenavne[redigér wikikode]

Vores navngivning af planteartikler er lidt spøjs og bør måske genovervejes. Lad os tage et eksempel: Mos-Stenbræk (Saxifraga hypnoides).

Dette artikelnavn illustrerer to problemstillinger:

  1. Plantens danske navn skrives her som i danske botanikerkredse, altså med bindestreg i forhold til forstavelsernes oprindelse (substantivisk = med bindestreg, adjektivisk = uden bindestreg) og med stort bogstav i anden del af navnet.
  2. Vi har både dansk og latinsk navn i artikelnavnet.

For at tage det sidste først: gør vi ikke tingene lidt for besværlige for os selv med denne navngivning? Det er muligvis et glimrende kompromis mellem ren dansk navngivning og ren latinsk, men er det nyttigt?

Mht. det første kunne man overveje om ikke en mere ligefrem stavning ville gavne - og være bedre i forhold til Plantedirektoratets "Anbefalede plantenavne" (PDF)? --Palnatoke 27. jun 2005 kl. 15:19 (CEST)

Jeg synes det er en fremragende idé. Vi skal huske, at vi ikke skriver en encyklopædi for botanikere men for almindelige mennesker. Vi kan altid nævne det videnskabelige navn i artiklen. --Maitch 27. jun 2005 kl. 15:37 (CEST)
Diskussionen blev rejst af mig for et år siden da jeg var ny og håbefuld wikipedianer (se Wikipedia-diskussion:Navngivning#Om navngivning af planteartikler), men jeg fik ingen brugbar respons og følte at jeg blev ignoreret. Derfor har jeg aldrig lavet planteartikler sådan som jeg dengang troede at jeg ville komme til at lave. Der kom dog to svar på min argumentation efter 10 måneders ventetid i begyndelsen af maj. Jeg mener det samme som dengang. Byrial 27. jun 2005 kl. 17:20 (CEST)
Så lad os da benytte os af et værktøj, der har god chance for at sikre brugbar respons: En afstemning. For at tilgodese de, som måtte være ude i solen, kan vi lade afstemningen gå over to uger. --Palnatoke 27. jun 2005 kl. 23:12 (CEST)