Wikipedia:Landsbybrønden/Regeringstid

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Regeringstid[rediger kildetekst]

Hej,

Min redigering er blevet tilbagerullet af Bruger:Bornsommer: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Margrethe_2.&diff=11519907&oldid=11519860

Det er imidlertid forkert. Chr. d. 4. var muligvis det individ som længst bar kongetitlen, men han var ikke regent før hans kroning i 1596 (pga. ung alder) og Dr. Margr. er dermed den længst sidende regent.

Det er sådan set en detalje som jeg ikke kunne være mere fløjtende ligeglad med. Jeg så fejlen, jeg rettede den, no biggie. Jeg mener at det er problematisk at Bornsommer tilbageruller min ændring skråsikkert og tilmed ignorerer min besked på hans diskussionsside. Jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til at redigere en anden gang.

- Deni (diskussion) 27. jul. 2023, 04:46 (CEST)[svar]

@Deni:: Tak for besked. Landsbybrønden er et forum for mere generelle diskussioner om Wikipedia, ikke til diskussion om udformningen af konkrete artikler. Du kan tage spørgsmålet op på den konkrete artikels diskussionsside.
Lad dig endelig ikke slå ud af, at der stilles spørgsmålstegn ved dine redigeringer; det er en del af Wikipedias DNA, at ændringer vurderes kritisk, og at man bør kunne argumentere for sine synspunkter og i øvrigt være villig til at finde kompromisser, hvis det er det, der skal til for at stille alle tilfredse. Konkret er det vel blot i artiklen at skrive det som det er: At man kan se på tingene på to måder: Enten at måle på den formelle længde hvor Chr IV/Magr II er konge/dronning, eller at måle på, hvor længe kongen/regenten var myndig? --Pugilist (diskussion) 27. jul. 2023, 08:48 (CEST)[svar]
Hej @Pugilist, tak for svar.
Jeg kender bestemt til Wikimedias DNA og, artiklens indhold underordnet, finder det som der er sket uhendsigtmæssigt. Tilbagerulningen strider mod gældende regler og risikerer at skramme nye brugere væk. Jeg bragte det op her for at skabe synlighed så det forhåbentlig ikke sker for andre. Særligt for nye brugere.
Du har ganske ret i at det kan formuleres på flere måder. Jeg kan se at andre brugere har lavet konstruktive og uddybende redigeringer og sætter pris på de fælles bidrag.
Bedste hilsner,
- Deni (diskussion) 29. jul. 2023, 09:19 (CEST)[svar]
Tak for tilbagemelding. Enig i at forløbet måske kunne have været mere elegant, men sådan er det nogle gange. Resultatet er vist blevet ok alligevel, og det er det der tæller. Men helt enig i, at vi alle skal være imødekommende overfor bidrag fra andre end den relativt beskedne “faste garde”. Håber at se flere bidrag fra dig også :-) Pugilist (diskussion) 29. jul. 2023, 11:49 (CEST)[svar]