Wikipedia:Landsbybrønden/Regler i sandkassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi har i øjeblikket ikke nogen regler vedr. sandkassen, og derfor vil jeg starte denne diksussion. Sandkassen er et sted hvor man skal teste ting, og derfor synes jeg ikke at man burde gendanne hvis en bruger har slettet iw'erne eller beskrivelsen. Iw'er til andre sandkasser er trods alt ikke så vigtige. Men jeg synes også at vi burde have nogle regler om hvorvidt man må overtræde wikipedias regler, såsom kopiering af tekst fra andre websteder. Hvis sandkasseteksten bliver erstattet med noget vulgært, kan man naturligvis også gendanne det (mener jeg). --Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 14. apr 2009, 12:19 (CEST)

Det kan være fint med nogle vejledende regler. Jeg mener, at folk skal have ret frie tøjle i sandkassen. Hvis en bruger får slettet "setup'et" så andre nybegyndere ikke lige kan gå til den, så er det fint at gendanne, når brugeren har "forladt" sandkassen (altså ikke redigeret et styke tid. Men så længe de er aktive, så bør de have den i fred.
Og næsten uanset hvad folk laver i sandkassen, så bør man være tilbageholdende med at give brugerne test-advarsler for rettelser i sandkassen.
Mht. copyright så kan det jo godt ske, at en bruger kopierer teksten over og så sidder i ro og fred og omskriver den til egne ord. Så er det jo fint nok. Og hvis ikke, så kan man jo passende skrive en venlig tekst på brugerens diskussionsside om at man har bemærket at.... og at vi har nogle regler .... men at de er velkomne til at skrive det med egne ord. Det kan jo også bare være, at de har kopieret en tilfældig tekst for at have noget at øve på.
Da sandkassen automatisk tømmes hver dag, så synes jeg ikke vi behøver gøre noget særligt ved copyright medmindre det tager karakter af egentlig reklame/chikane. Det samme gælder vulgære udtryk. --MGA73 14. apr 2009, 12:36 (CEST)
Jeg tester tit mange røde links på én gang i andre sprogs sandkasser, hvor de så ofte dukker op som blå; så holder man lige musen over og får første afsnit. En stor lettelse. Derfor går jeg ikke ind for at man vender tilbage til den tid hvor der ikke var links til de "andre sprog". -- Mvh PHansen 14. apr 2009, 13:45 (CEST)
Hej PHansen! Nej planen er skam, at der skal være iw-links. Men folk skal jo have lov til at teste (og lave fejl i sandkassen) inden "vi" gendanner. Og hvis du kommer forbi en dag og linkene er væk, så kam du bare klikke på "historik" og vælge en version, hvor der er lagt friskt sand i sandkassen - så er alle iw'erne der. --MGA73 14. apr 2009, 13:55 (CEST)
Det er jeg glad for at høre. − (Eller {{subst: Sandkasse tekst}}, {{Sandkasse tekst}} ? -- Mvh PHansen 14. apr 2009, 14:27 (CEST)
Jeg høre til dem der syntes det er mest praktisk med daglige automatiske udskiftning af sand. Det betyder nemlig at der ikke er nogen der gør sig til dommer over sandkassen. Hvis folk poster reklamer eller chikane mod wp forsvinder det automatisk. Desuden kunne man så skrive i teksten at det er sådan man gør og derfor burde folk ikke blive sure.--Jan Friberg 14. apr 2009, 15:03 (CEST)
Der står allerede i dag at sandkassen nulstilles hver dag kl. 16, så det burde ikke komme som en overraskelse. -- Broadbeer  aka  Thomas  15. apr 2009, 15:12 (CEST)
Jeg er faktisk enig med MGA73 i det med kopieret indhold/reklamer. Men chikane og den slags ting burde vi ikke tillade, der er jo stadig en lille chance for at der kommer en forbi og ser at nogen har skrevet noget grimt om en. --Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 14. apr 2009, 17:32 (CEST)