Wikipedia:Landsbybrønden/Særlig gode sider

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Særlig gode sider i Wikipedia?[rediger kildetekst]

Er der en oversigt over sider der er "værd at vise frem" på den danske Wikipedia? I den engelske er der "featured articles" (tror jeg det hedder) som demonstrerer hvad Wikipedia kan være. Er der overhovedet nogen artikler af en sådan kvalitet her? --Per Abrahamsen 10. aug 2005 kl. 22:12 (CEST)

Der er efter min mening mange gode artikler. Der er også mange dårlige som Kvalitetsoffensiven forhåbentligt kan få gjort bedre. En del artikler har været Wikipedia:Dagens artikel og det er vist det, der kommer tættest på. --Rune Magnussen 10. aug 2005 kl. 22:21 (CEST)
Det var dagens artikel om ørkenen der fik mig til at blive aktiv, fordi den smule der stod var noget sludder. Og dagens dagens artikel om flag er jo nærmest et ordbogsopslag.--Per Abrahamsen 10. aug 2005 kl. 22:36 (CEST)
Jeg forstår, at folk også bruger dagens artikel artikel som "fiskekrog" - du er et af de første 'confirmed kills' :-) Men seriøst, så er der faktisk mange overraskende advancerede artikler på dansk Wikipedia, men man er nødt til at støde på mange af dem. Se fx landeartikler som Mexico, fagartikler som elektrisk kondensator eller høvl. Hvis du leder efter de helt lange artikler kan jeg anbefale dig at kikke på Speciel:Longpages - eksempler er Star Wars og Mesopotamien. Mvh/ --Anjoe (Anders) 10. aug 2005 kl. 23:20 (CEST)
Det er blevet foreslået at skifte til ugens artikel frem for dagens artikel, bl.a. fordi det kniber lidt med at finde nye "kandidater". Til gengæld burde vi måske i have en rubrik på forsiden med "Dagens håndværkertilbud"; en artikel som kan blive til noget godt, hvis ellers en skribent med den rigtige ekspertise gav den "en ordentlig omgang"... – Peo 11. aug 2005 kl. 00:35 (CEST)
Jeg tror en let tilgængelig liste af særlig gode artikler ville kunne være god reklame for Wikipedia. Chancen for at en forbipaserende støder på en af dem ved at trykke på "tilfældig artikel" er nok ikke så stor.--Per Abrahamsen 11. aug 2005 kl. 09:50 (CEST)
Vi kan jo sådan set bare lave en kategori med udvalgte særligt gode artikler - ligesom den engelske, svenske, tyske...osv Wikipedia også har. Hos dem bliver artiklerne udvalgt ved nomineringer og afstemninger. Peos forslag til håndværkertilbuddet synes jeg lyder som en rigtigt glimrende ide :-) - måske kunne vi simpelthen omdøbe dagens (- den kommende ugens) artikel til ugens håndværkertilbud? Skulle det være helt fornemt kunne vi lave en emne-kobling mellem månedens tema og ugens håndværkertilbud. Mvh Malene Thyssen 11. aug 2005 kl. 19:57 (CEST)
Et "håndværkertilbud" på forsiden er nok ikke lige den bedste reklame Wikipedia kan give sig selv i forhold til tilfældige besøgene.--Per Abrahamsen 11. aug 2005 kl. 21:51 (CEST)
Hvorfor ikke? det er vel en styrke at Wikipedia er et løbende projekt, der langsomt bliver bedre og bedre med hjælp fra tilfældigt forbipasserende - og det er jo også netop her vi skiller os ud :-) Det er efter min mening ikke nødvendigt at skjule at vi stadig har brug for hjælp. At det gøres med lidt humor - med overskriften "håndværkertilbud" synes jeg er ok. Mvh Malene Thyssen 11. aug 2005 kl. 22:13 (CEST)
"Her er en masse affald du kan få lov at rydde op i ubetalt?" Jeg tror det smarteste er først at tiltrække læsere, og siden konvertere dem til skribenter. Start med at vise hvordan vi kan hjælpe brugeren, før vi fortæller hvordan brugeren kan hjælpe os. Håndværkertilbudet kan komme på "forsiden for skribenter".--Per Abrahamsen 11. aug 2005 kl. 22:50 (CEST)
Muligvis har du ret - jeg har ingen statistik der fortæller os hvilken taktik der er mest effektivt mht at tiltrække brugere og skribenter til Wikipedia. På den anden side går jeg ikke så meget op i hvor håndværkertilbudet eller dagens artikel befinder sig - jeg har alligevel ikke den store tid lige nu til at bøvle med det, så hvis nogen synes det er smartere at nedlægge eller flytte til skribent-siden så er det fint med mig. Mvh Malene Thyssen 11. aug 2005 kl. 23:55 (CEST)
Nutid emner som ikke kræver faglig indsigt eller kildekritik er nok dem som er bedst
Særligt har Wikipedia en mision inden for seksuellivets område. Haabet 11. aug 2005 kl. 10:48 (CEST)
Hvorfor i alverden har vi en særlig mission indenfor seksuallivet?? For at folk skal kunne finde ud af at avle nye wikipedianere?? Så må vi for guds skyld ikke gøre for meget ud af prævention!! Tag dig nu sammen! Det har jeg vist skrevet før, blot formuleret anderledes. Mvh. --Jørgen 11. aug 2005 kl. 20:00 (CEST)
Vi har en særlig mision inden for de emner som folk søger på. Det emne, som er fælles for næsten alle mennesker vil selvføligt være det mest søgte. (-: Jeg håber at jeg kan hjælpe dig, så du får det bedre med det, uden at du bliver vred på mig. ;-) Haabet 11. aug 2005 kl. 20:50 (CEST)
Jo, Haabet - der er noget du kan hjælpe med. Kan du ikke begynde at samle på frimærker, lægge kabaler og gå lange ture?? :-P --Jørgen 11. aug 2005 kl. 23:53 (CEST)
Med den logik burde vi, jævnfør statistikken, nok nærmere koncentrere os om rusmidler, boulevardpressen, hovedbrud og boldspil. Måske med undtagelse af boulevardpressen, har jeg meget svært ved at få sex til at have en særligt fremtrædende rolle i den sammenhæng. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 11. aug 2005 kl. 21:10 (CEST)
Hvis wikipedias mission skal være noget alle mennesker har til fælles, vil jeg foreslå toiletbesøg. --Per Abrahamsen 11. aug 2005 kl. 21:51 (CEST)
Jeg er meget skeptisk overfor ordet mission - og folk der føler, at de har sådan en. Jeg synes hellere vi allesammen skulle skrive om de ting, der interesserer os selv - ikke for at missionere, men fordi vi finder tingene interessante. Det er nok også de ting, vi ved mest om, og dermed imødekommer vi også Haabets frygt for manglende faglig indsigt. En virkelig interesseret amatør ved jo ofte mere om hans lille område end en højt anerkendt ekspert. Lars Helbo
Vedrørende "håndværkertilbud" stemmer jeg for. Jeg ser tre mulige placeringer, hvoraf jeg helst ser en af de to sidste:
* På skribent-forsiden under "Håndværkertilbud".
* I menuen mellem "Hjælp" og "Donation"
* På forsiden øverst: "Ugens artikel" og umiddelbart under "Ugens håndværkertilbud" - herefter en lille boks med "Konceptet medfører at visse artikler er korte og mangelfulde, og vi kan bruge DIN hjælp til atikler som denne: (Boks slut - artikel start) G®iffen 12. aug 2005 kl. 22:27 (CEST)
Det er en knaldgod ide! Jeg er mest til den sidste. --Jørgen 12. aug 2005 kl. 22:38 (CEST)