Wikipedia:Landsbybrønden/Sammenskrivninger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sammenskrivninger[redigér wikikode]

Der er flere sammenskrivningsskabeloner at vælge mellem og jeg kunne godt tænke mig at føje noget mere tekst til Hjælp:Sammenskrivning, som må være det oplagte sted for en samlet beskrivelse. Et forløbigt forslag:

Der er pt. følgende varianter af sammenskrivningsskabelonerne
  1. {{Sammenskrives}}
  2. {{SammenskrivesTil}}
  3. {{SammenskrivesFra}}

(1) En sammenskrivning omfatter jo altid to eller flere artikler, og nogen gange kan der være tvivl om hvilken artikel der skal være hjemsted for den blivende tekst. Isåfald kan man benytte variant (1) som jo logisk set bør indsættes på alle de artikler der omfattes af sammenskrivningsforslaget.

(2) Heldigvis er der også mere oplagte tilfælde hvor variant (2) kan bruges i stedet og umiddelbart er det ikke nødvendigt at indsætte sammenflytningsskabeloner på den artikel der skal suppleres. Fordelen ved at bruge variant (2) er at den er entydig, og som en akcidens at den kun behøver indsættes et sted (når der kun er én artikel der skal skrives ind).

(3) Hvad kan man så bruge variant (3) til? Den naturlige fortsættelse på den logiske tankeleg er at variant (3) kan bruges sammen med variant (2). Det at der gøres opmærksom på den modtagende artikelside at et stykke tekst forventes indskrevet før redigering er egentlig i modstrid med dristigheds-opfordringen (WP:VIB). Det kan føre til unødig diskussion og variant (3) bør bruges med omtanke - det er jo også typografisk iøjnefaldende.

Sechinsic (diskussion) 28. mar 2016, 14:59 (CEST)

Et udførligt forslag er her -> Bruger:Sechinsic/smskrv. Sechinsic (diskussion) 2. apr 2016, 11:28 (CEST)