Wikipedia:Landsbybrønden/Sletning fra diskussionssider

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletning fra diskussionssider[rediger kildetekst]

Det lader til nogle har den opfattelse, at der ikke må slettes noget som helst fra diskussionssider. Det kom i dag endda så vidt at en administrator uden varsel blokerede en bruger for at fjerne en bemærkning fra diskussionsside. Vel at mærke en bemærkning som 1) brugeren selv havde skrevet, 2) der ikke var besvaret eller kommenteret, og 3) som var total uden relevans for den artikel hvis diskussionsside den var anbragt på.

Jeg vil i den forbindelse gerne henlede opmærksomheden på vores hjælpeside Hjælp:Diskussionssider hvor man kan læse følgende retningslinje:

  • Redigér ikke andres kommentarer: Hold dig fra at korrigere stave- eller grammatiske fejl i andres kommentarer, da det har det med at irritere andre brugere, og er desuden ikke særlig produktivt. Diskussionssiderne behøver ikke at følge stilmanualen. Du må især ikke ændre på indholdet i andres kommentarer, end ikke personangreb. Redigéring og sletning af dine egne ord er op til dig, men skal helst undgås hvis der er svar til dine kommentarer.

Jeg synes at denne eksisterende retningslinje for god opførsel er god, og det bekymrer mig at nogle prøver at indføre forbud mod at slette egne ubesvarede kommentarer fra diskussionssider.

Det hænder også jævnligt at brugere kritiseres for at rydde op på deres brugerdiskussionsside. Jeg har ikke kunnet finde nogle regler eller retningslinjer om dette. Men på den engelske Wikipedia, har de følgende retningslinje (fra en:Wikipedia:Talk page guidelines#User talk pages):

  • More latitude is extended for user talk pages. Policy does not prohibit users from removing comments from their own talk pages, though archiving is preferred. Please note, though, that the removal of good-faith warnings, even though permitted, is often frowned upon. For more information, see Wikipedia:User page.

Jeg foreslår at vi indsætter noget tilsvarende på Hjælp:Diskussionssider og bliver lidt mindre nævenyttige når det ikke har noget praktisk formål.

Byrial 30. apr 2007 kl. 20:54 (CEST)

Jeg er enig i, at vi bør holde os til de nuværende retningslinjer for artikeldiskussionssider og bløde standpunktet op med hensyn til brugerdiskussionssider. Faktisk ser jeg gerne det ovennævnte engelske citat oversat direkte til vores hjælpefiler. --PhoenixV 30. apr 2007 kl. 22:11 (CEST)
Helt enig med Byrial. Det forekommer mig helt aldeles absurd uden videre at blokere en person for at fjerne egne kommentarer, når vores skrevne retningslinjer siger, at det er ok. --Pinnerup 2. maj 2007 kl. 23:58 (CEST)
Sådan som jeg forstår det engelske citat, så er det tilladt at fjerne andres godmodige henstillinger fra sin egen diskussionsside, om end det muligvis ikke er velset at gøre sådan. Det er vel den eneste måde, det engelske citat kan tolkes på? --Law Lord 25. aug 2007, 16:14 (CEST)
Støtter Jeg støtter PhoenixVs forslag om at oversætte det engelske citat og indsætte det i vore hjælpefiler. Foreslået oversættelse:

Større spillerum gives til brugerdiskussionssider. Kutyme forbyder ikke brugere at slette indlæg fra deres egne diskussionssider, selvom arkivering foretrækkes. Bemærk dog, at sletningen af velmente advarsler fra egen brugerside – om end tilladt – ofte er ilde set. For yderligere information se Wikipedia:User page.

Er der konsensus for dette? De pågældende henvisninger skal naturligvis være til de danske Wikipedia sider. --Law Lord 30. aug 2007, 18:37 (CEST)
Det ser fint ud. Det sidste link skal henvise til Wikipedia:Normer for brugersider, og det første kan fjernes, da arkivering beskrives på denne normside. --PhoenixV 30. aug 2007, 18:41 (CEST)
Skal teksten indsættes i afsnittet Brugernes egne diskussionssider eller afsnittet Standarder? --Law Lord 30. aug 2007, 19:04 (CEST)