Wikipedia:Landsbybrønden/Stubprojekt 2013

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Stubprojekt 2013[rediger kildetekst]

Kategori:Artikelstump er nu sorteret ud så der kun er 150 tilbage.

Jeg vil derfor foreslå at stubprojektet nu ændrer karakter, således at hovedformålet bliver at udvide de stub-markerede artikler til en standard, så stub-markeringen kan fjernes.

Det indebærer, at artiklen Wikipedia:Stubprojekt ændres således:

I indledningen skal fokus være at opfordre skribenterne til at forbedre stubartiklerne. Artiklen indledes med omtale af hvordan man i oversigten øverst kan finde et område, hvor man selv har ekspertise. Hvorefter man kan man gå i gang med at forbedre artiklerne jf. standardkravene. (Her henvises til en general artikel om hvilke standardkrav der er gældende. Eventuelt med en henvisning til særlige krav, der gælder for specielle kategorier.)

Jeg har allerede tilføjet henvisninger fra de relevante Wiki projekter til relevante stubunderkategorier.

Endelig omtales stubsortering - måske i en særskilt artikel.

Jeg synes, at det er helt fint, at alle der foretrækker det, fortsætter med at markere artiklerne med {{stub}}, så kan jeg og andre, der har lyst til det, sortere dem ud i underkategorierne.

Oversigten over stubkategorierne skal ændres således af ordningsordet står først på linien. f.eks.

Koden ser således ud: *[[:Kategori:Påbegyndte artikler om Pseudovidenskab|Parapsykologi]] ([[Skabelon:pseudovidstub|pseudovidstub]])

Det vil gøre det muligt at indsætte flere henvisninger fra flere betydninger til samme kategori på samme måde som på enwiki.

Den nuværende omtale af hvordan man opretter en skabelon flyttes ned til bunden af artiklen, det er først relevant når forslaget er har været på diskussionssiden.

--IvarT (diskussion) 2. jan 2013, 23:26 (CET)

Tak for indsatsen IvarT. Jeg ser frem til at der sker noget med dobbeltstubbene, der længe har været en mangelvare. Tænker især på kombinationer af nationalitet og erhverv. Har desværre ikke selv den nødvendige tid, ellers deltog jeg gerne. Philaweb 3. jan 2013, 20:33 (CET)

Her er mit forslag til den nye oversigt over stubkategorierne som jeg skrev om tidligere: --IvarT (diskussion) 13. jan 2013, 19:40 (CET)

Jeg synes det er vigtig for den oversigt at kategorinavne ses direkte. Det er linket imellem stubskabelon og kategori, der er det vigtige den oversigt. --Steen Th (diskussion) 15. jan 2013, 21:29 (CET)