Wikipedia:Landsbybrønden/Syntaks, noter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Syntaks, noter[rediger kildetekst]

Først lige om at skrive her på Landsbybrønd ... hmm det er dog en fantasktisk kringlet redigering der skal til for som ny at hente hjælp
Det kan da ikke være meningen, at oprettelse af indlæg på en "hjælpe-side" skal være mere vanskelig, end at forstyrre diverse brugere på deres diskussions sider!
Skal Landsbybrønden opfylde sit formål mener jeg den må blive MEGET mere brugervenlig ... sorry det sure opstød!
Nu til det der med Syntaks
Jeg er strandet med artiklen Ypatingasis Būrys, fordi jeg simpelthen ikke kan finde ud af syntaksen for <ref navn ... eller hvordan det er.
I den Egelske Ypatingasis būrys artikel er der 15 references, og de bruger <ref name= ... adskillige gange, så vidt jeg kan se, for at undgå, at skrive den samme reference ind adskillige gange, hvis jeg ikke får løst problemet (læs kan finde ud af hvordan man gør), ender jeg vist med at have den samme refence stånde adskillige gange i bunden!
Kan nogen ikke henvise mig til en side, hvor jeg kan læse, hvordan jeg gør, eller give mig et lynkursus med udgangspunkt i Ypatingasis Būrys-artiklen?
NB: Jeg har ikke lyst til at en eller anden "clever-guy" går ind og retter, jeg vil MEGET GERNE forstå syntaksen!--Per (PerV) 6. sep 2009, 17:45 (CEST)

Hvis du vil bruge nøjagtigt samme reference flere gange gør du sådan: Ét sted skriver du fuldt ud
<ref name="NavnDuKanHuske">Se side 123 i Bog XYZ</ref>

alle andre steder skriver du blot

<ref name="NavnDuKanHuske" />

Ét sted (behøver ikke være første gang) skal du navngive references med name=. Alle andre gange skal du brug ref med skråstregen og uden yderligere lukke-tag. NavnDuKanHuske kan vælges næsten frit - brug f.eks. EfternavnÅrpSidetal. Nillerdk 6. sep 2009, 18:13 (CEST)

Tak, god forklaring, det tror jeg SELV jeg kan finde ud af ;)--Per (PerV) 6. sep 2009, 18:19 (CEST)

[redigeringskonflikt

Læs en:Help:Footnotes i en rolig stund. Næste gang kan du bruge Hjælp:Nybegynderforum, der er lettere at få til at virke -- Mvh PHansen 6. sep 2009, 18:20 (CEST)

Og nu du nævner det med at skrive på Landsbybrønden, skal du være velkommen til at komme med forslag til hvordan det kunne forbedres. Jeg har tidligere ændret {{Brønd}}, således der står noget tekst (lidt guidet) til hvordan man opretter videre, når man har indsat skabelonen - i stedet for bare et link, der var tidligere. Jeg synes dog stadig vi skal beholde dette system med {{Brønd}} og undersider i stedet for (bl.a.) den engelske model hvor man skal redigere hovedsiden hver gang. Og det er nok netop det punkt med at få lagt en ny {{Brønd}} ind der nok er det største problem ;) --Anigif 6. sep 2009, 18:42 (CEST)