Hjælp:Nybegynderforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Internet-talk-error.svg Internet-group-help-faq.svg Preferences-system.svg Postr.svg
Landsbybrønden Nybegynderforummet Teknisk forum Opslagstavlen

Velkommen  Guide  Snydeskema  Hjælp  Ofte stillede spørgsmål  Øvrige spørgsmål  Ordliste  Mentorprogrammet  Nybegynderforum  Teknisk forum  Opslagstavle

Genvej:
WP:NYB

Nybegynderforum

Velkommen nybegyndere og andre forundrede brugere!

Hvis du har et spørgsmål om hvordan hele Wikipedia virker, kan du skrive det herunder. Lige så snart en behjælpelig sjæl ser spørgsmålet vil det blive besvaret, og det kan gå ret hurtigt i de mest aktive perioder af døgnet. Du kan også kontakte en af mentorerne eller stille spørgsmål på chat-kanalen.

For spørgsmål om billeder se også Hjælp:Upload og Hjælp:Valg af billedlicens.

For tidligere stillede spørgsmål se også Arkiv 1, Arkiv 2, Arkiv 3, Arkiv 4, Arkiv 5, Arkiv 6, Arkiv 7, Arkiv 8 og Arkiv 9.

Indholdsfortegnelse

Hvordan laver man et indlæg?[redigér | redigér wikikode]

Hej! Jeg sad og tænkte over, hvordan man mon lavede et nyt indlæg? --Forundret bruger 31. dec 2017, 16:44 (CET)

Øverst på siden er der en blå knap med teksten "Opret et nyt emne", hvis du trykker på den bliver du ført til en side hvor du kan skrive dit indlæg. Når du er færdig med at skrive indlægget skal du blot trykke "Offentliggør ændringer". Hvis du vil skrive et indlæg i en diskussion der allerede er oprettet skal du trykke på [rediger] ud for emnets overskrift (eller på blyants-ikonet hvis du redigerer på din mobiltelefon) og følge samme fremgangsmåde. --Hjælpsom bruger 31. dec 2017, 16:44 (CET)
Ah, tusind tak! Det er smart..--Forundret bruger 31. dec 2017, 16:44 (CET)

Værktøj til rettelse af flertydige links[redigér | redigér wikikode]

Hej. Værktøjet til rettelse af flertydige links ser ud til at være nede når man klikker fra en artikel. Men i en eller anden tråd så jeg at det pludselig ligger på en ny webadresse. Nogen der kan huske adressen? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. sep 2017, 10:58 (CEST)

Problemet er også rapportret i Hjælp:Teknisk forum --Steen Th (diskussion) 9. sep 2017, 11:16 (CEST)
Problemet er nu løst. --Steen Th (diskussion) 19. nov 2017, 20:34 (CET)
Herligt! Vh. SorenRK (diskussion) 20. nov 2017, 12:46 (CET)

Gennemlæsning og input[redigér | redigér wikikode]

Hej alle. Jeg har nu givet mig i kast med min første sammenhængende artikel, der tog mig et par timer at læse om og stykke sammen. Personligt er jeg meget glad for resultatet, men ville gerne have lidt respons, hvis nogen har lyst: Biblioteksafgift. -Ea-katrine (diskussion) 8. okt 2017, 20:21 (CEST)

Hej Ea-Katrine, jeg har læst din artikel og jeg synes at den er rigtig god og interresant ;). Den skal du have stort tak for. Det er også et virkeligt spændende emne du har valgt. Den kan du være rigtig stolt af! Hilsen en ny brugerLionbird (diskussion) 29. sep 2018, 10:07 (CEST)

Brug af samme kilde flere gange[redigér | redigér wikikode]

Hej alle. Hvis jeg i en tekst henviser til den samme eksterne kilde flere gange, men gerne vil undgå at kopiere det hele - er der ikke en smart måde? Kan jeg se på nogle artikler at der står "10 ab" i referencelisten. Hvordan laver man nemt det? -Ea-katrine (diskussion) 8. okt 2017, 20:21 (CEST)

Jeg har lige rettet det til i artiklen (god artikel, i øvrigt!) Som også nævnt i redigeringskommentaren kan man give hver reference et navn, f.eks. <ref name="Etnavn">TEKST</ref>. Når man så vil genbruge referencen, kan man nøjes med at skrive <ref name="Etnavn" />, så nummereres den automatisk som henvisning til den samme kilde. Vh. SorenRK (diskussion) 8. okt 2017, 20:41 (CEST)
Mange tak, jeg kigger på det (og tager ved lære) -Ea-katrine (diskussion) 8. okt 2017, 20:59 (CEST)

Udtræk af data til statistisk nørderi[redigér | redigér wikikode]

Er det muligt at lave et automatisk udtræk af data (fx. antallet af bot-artikler) dagligt på samme tidspunkt, så de ender i statistisk sandkasse? Det er lidt nørdet, men jeg tænkte at det kunne være lidt sjovt at se, hvordan ens progression med et projekt tager sig ud. Håber det giver mening. mvh. Ea-katrine (diskussion) 14. okt 2017, 10:53 (CEST)

Verbatim og punktlister[redigér | redigér wikikode]

Hvordan bruger jeg verbatim sammen med punktopstilling F.eks.

 • Betinget kode:
  • Brug af if (Hvis)
if(test == true) { bla bla bla }
  • Brug af ? operator
var p = test == true ? 17 : 2

Brugen af verbatim bryder punktopstillingen, men hvis jeg sætter ** foran blive det ikke verbatim. --Honymand (diskussion) 30. nov 2017, 15:00 (CET)

@Honymand: Måske du skulle præcisere, hvad du mener. Især med ordet verbatim, efter min ordbog betyder det ordret, ord for ord. --Madglad (diskussion) 1. dec 2017, 14:46 (CET)
@Madglad: Det fremgår vel lidt af eksemplet. Men altså ikke kun ord for ord, også tegn for tegn uformateret og ufortolket. Som i de 2 linjer programkode. --Honymand (diskussion) 1. dec 2017, 21:21 (CET)
@Honymand: Måske har jeg forstået hvad du vil opnå nu. Er det dette:

 • Betinget kode:
  • Brug af if (Hvis)
if(test == true) { bla bla bla }
 • Brug af ? operator
var p = test == true ? 17 : 2

-- Madglad (diskussion) 2. dec 2017, 00:13 (CET)
@Madglad: Ikke helt. Jeg ville gerne have indrykningen til at følge med. Desuden er der et andet problem, som man dog ikke ser i mit oprindelige eksempel - men hvis man nu satte numre på i stedet for så fremgår det. Det går galt i begge tilfælde...

 1. Betinget kode: (Svar til mit oprindelige eksempel, men med # og ## i stedet for * og **)
  1. Brug af if (Hvis)
if(test == true) { bla bla bla }
  1. Brug af ? operator
var p = test == true ? 17 : 2

 1. Betinget kode: (Som i dit forslag, her er den anden ## erstattet med :#)
  1. Brug af if (Hvis)
if(test == true) { bla bla bla }
 1. Brug af ? operator
var p = test == true ? 17 : 2

Problemet fremgår i øvrigt meget tydeligt, hvis jeg nu indrykkede f.eks. punkterne så det matchede med indrykningen i denne diskussion. Det ville man jo normalt gøre...

 • Betinget kode:
  • Brug af if (Hvis)
if(test == true) { bla bla bla }
 • Brug af ? operator
var p = test == true ? 17 : 2

Selv uden at ty til lnummerering ser det ikke godt ud og er her faktisk ret vanskeligt at læse.
--Honymand (diskussion) 2. dec 2017, 10:26 (CET)

OK, her er et plat løsning - den virker, men er sgu ikke for køn

 1. Betinget kode: (Som i dit forslag, her er den anden ## erstattet med :#)
  1. Brug af if (Hvis)
   if(test == true) { bla bla bla }
   
  2. Brug af ? operator
   var p = test == true ? 17 : 2
   

Simplere forslag modtages gerne... --Honymand (diskussion) 15. dec 2017, 15:15 (CET)

Hvordan takker man en anden bruger[redigér | redigér wikikode]

Hejsa jeg har lige modtaget et tak for en anden bruger (og tak for det) men kan ikke selv finde ud af hvordan jeg kan takke andre. Jeg syntes jeg har set et tak link et sted før men kan ikke finde det igen nu. På forhånd tak for hjælpen. --HilgeJohan (diskussion) 17. jan 2018, 16:50 (CET)

Prøv "Se historik" -- Mvh PHansen (diskussion) 17. jan 2018, 16:54 (CET)
Mange tak for det --HilgeJohan (diskussion) 17. jan 2018, 17:23 (CET)
OK, jeg ser det virkede. -- Mvh PHansen (diskussion) 17. jan 2018, 17:27 (CET)

Rettelse[redigér | redigér wikikode]

Jeg har forgæves forsøgt at rette på min stedfar MAX BRÜEL side herinde.

Max Brüel var gift med min mor Elsebeth Brüel fra 1966 og indtil sin død i 1995 Han boede i Algarve Portugal fra 1983 og indtil sin død i 1995.

Kan I være venlig at rette det på hans side så min mor også fremgår som hans kone hvad hun var i 29 år. Venlig hilsen fra Puk Brüel. (skrev 85.241.50.232 (diskussion • bidrag) 16. februar 2018 15:52 (CET). Husk at signere dine indlæg.)

Infoboksen med ægtefælleinfo hentes fra Wikidata, og det er også der infoen bedst indsættes, helst med en kilde på. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 16. feb 2018, 16:01 (CET)
Yes check.svg Gjort Jeg har sat det ind. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. feb 2018, 21:15 (CET)

Hjælp fra bureauer?[redigér | redigér wikikode]

Findes der bureauer, som mod en større (eller mindre!) betaling kan hjælpe med at lægge tekst op på tysk og engelsk?(skrev FirstAED Langeland (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hejsa Bruger:FirstAED Langeland. Mener du en artikel om Jer på den tyske og engelske Wikipedia? I så fald, så gør der det, men vær obs på at det er spild af penge. Den slags bureauer bliver jævnligt opdaget, deres brugere blokeret og artiklerne slettet.
Det er imod Wikipedias retningslinier at redigere mod betaling og at skrive om sig selv. Mvh KnudW (diskussion) 27. feb 2018, 16:01 (CET)

Citat fra film - hvordan?[redigér | redigér wikikode]

Jeg er ved at oversætte en artikel fra en.wikipedia og der er en henvisning til en dokumentar film, hvor der er brugt følgende citation-style: {{Cite AV media}}] fra Template: Cite AV Media. Jeg kan dog ikke få den til at virke og tænker på om det mon er fordi den ikke findes på den danske wikipedia, da jeg ikke lige kan finde den umiddelbart. Hvordan kan jeg i så fald lave en henvisning til en film for at det lever op til formailia?

Den fulde reference ser ud som følger: ref name=Documentary>{{Cite av media |date=2014 |title=The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young |people=Annika Iltis, Timothy James Kane (directors)}}</ref>

Siden jeg er ved at oversætte er: Bruger:Mgir88/Barkley_Marathons og det er i første afsnit under "Tidstagning og andre krav" (henvisning nr. 10) at problemet er.

Jeg håber der er én der har et guldkorn til mig :-)

Skabelonen findes skam på dansk, den hedder bare Skabelon:Kilde video. Der er dog ikke nogen forklaring til den, men den virker ligesom den engelske. Du skal bare udskifte Cite av media med Kilde video, når du indsætter henvisningen. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. apr 2018, 17:03 (CEST)
Perfekt! Mange tak, Dannebrug Spy. Jeg havde ikke lige regnet ud, at man bare skulle bruge det. Jeg så bare en tom side :-) --Mgir88 (diskussion) 3. apr 2018, 17:07 (CEST)

Violation of a neutrality of Nestorkrøniken[redigér | redigér wikikode]

Good Day There is no qualitative online translator

I write here because wikiproject Russia in general has no relation to Ukraine. Article writes about Kiev and about the things connected with Kijev. Nestor the Chronicler wrote the chronicles in Kiev. In article (the section of the article Tre udgaver) it is written only about the Kiev people. Governors are called and all of them are Kiev. Use that it is wikiproject Russia - it is outright ejection of Ukraine from historical process and deception of readers of Wikipedia. Details. https://da.wikipedia.org/wiki/Rutenien https://da.wikipedia.org/wiki/Rus_(folk)

There was the Storfyrstendømmet Moskva (in Europe it is known as Moskovia) https://de.wikipedia.org/wiki/Moskowien https://en.wikipedia.org/wiki/Muscovy_(disambiguation) the Moscow principality has arisen on ruins of Kijevriget On ruins of Kievan Rus' also the Lithuanian principality (the earth of Ukraine and Belarus entered there) and others was formed. - that at first should be written Ukraine then only Russia. I ask to replace Ruslands historie with Ukraine historie --Bohdan Bondar (diskussion) 5. maj 2018, 22:38 (CEST)--Bohdan Bondar (diskussion) 5. maj 2018, 22:38 (CEST)

Hi, Bohdan Bondar
I think that this question/statement would be best answered by PerV. He is waiting out a block at the moment, but I guess that he would be able to answer you as soon as possible. You could also contact him directly on his Talk Page.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 6. maj 2018, 00:39 (CEST)

Rodejong Good Day This user has got sick on unknown lines. Prompt what there are mechanisms to correct an error. How to unblock a solution? With what places of community can help me? Kiev - the ancient Ukrainian city. And in article about people of Kiev - there is no category Ukraine. It is a big osh_bka. Russia at the time of Kievan Rus' didn't exist. There was a uniform state for the territory of three countries (Ukraine Belarus Russia). This state was called Kievan Rus'. Excuse for the psychological attack - but from Ukraine took history and have given to Russia. Especially as elements статьі are connected directly with Ukraine.

https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:PerV --Bohdan Bondar (diskussion) 13. maj 2018, 00:32 (CEST)

1. We have no Ukrain writers. PerV has knowledge of Russian Language. PerV also has knowledge of Russia.
2. I reffered to him, as PerV has more knowledge of the region, than others on Wikipedia in Danish.
3. Unless a Ukrainian who can speak Danish, or a Dane who can speak your language, writes articles about Ukrainian topics, we have to except that what we have.
4. Wikipedia in Danish is a small Wiki. So maybe you can learn Danish and help us out ;-)
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 13. maj 2018, 01:03 (CEST)
User:Rodejong I denne artikel spørger jeg lidt - for at tilføje en ukrainsk kategori nederst i artiklen. Hvad ville det være klart om forbindelsen med Ukraines historie.Argumenter bekræfter kategorien "Ukraine"--Bohdan Bondar (diskussion) 2. jul 2018, 18:05 (CEST)

Link / henvisning til Dk / Eng -sproget Wiki fra dansk side[redigér | redigér wikikode]

Jeg ønsker at rette (læs: Tilføje) i en stor bunke film og TV -biografier, men stort set alle film jeg tilføjer, findes kun på den engelsksprogede Wiki. Det vil sige, at ligger jeg et link og vælger søg, får man intet frem. Ligger jeg et eksternt link til den engelske Wiki, ser det ud som om jeg forsøger at linke "ud af huset" Kan man omgå dette, hvad er det rette at gøre og hvad er praksis? Jeg selv ville hellere ønske at blive ført til en engelsk wiki med fare for at nogle måske ikke kan læse, i stedet for at blive lade i stikken med en blank eller opfodring til at skrive selv...

//Beach (Denne usignerede kommentar er skrevet af Allan Beach (diskussion • bidrag) 7. maj 2018, 08:07‎)

Hej Beach. Jeg har lidt svært ved at forstå, hvad du vil: Du skriver, at du vil rette/tilføje information i en række film- og tv-biografier, som ikke findes på dansk Wikipedia (min sammenfatning)? Hvad mener du lige med det? Der er ikke nogen nem måde at masseoprette en stribe artikler på, med mindre man har en velstruktureret kilde, som man vel og mærke har lov til at kopiere fra. Du skriver, at du så hellere vil føres til en engelsk artikel end til en tom dansk side. Det gør du jo sådan set også, i hvert fald indirekte: Hvis du søger efter en person, vi ikke har, fx 'Matt Lanter', får du en række mere eller mindre brugbare søgeresultater fra dansk Wikipedia, men du får også - i bunden af skærmbilledet - et resultat fra Wikidata, og hvis du vælger det, er der adgang til alle de sprogresultater, hvorpå Matt Lanter har en artikel, heriblandt engelsk Wikipedia.
Men for at vende tilbage til mit spørgsmål: Når nu artiklerne ikke findes på dansk Wikipedia, vil du så lave dine rettelser/tilføjelser i de engelsksprogede artikler? Måske er det bare mig, der er svag i opfattelsen, men jeg tror, at jeg vil foreslå dig i stedet for at gå i gang med at oprette nogle få af de manglende artikler - det er der helt bestemt brug for. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. maj 2018, 09:38 (CEST)
Beach Bare en tanke, husk at udenlandske film måske kan have en dansk titel og du kan finde den under denne ---Zoizit (diskussion) 13. maj 2018, 12:10 (CEST)

Jeg har brug for hjælp.[redigér | redigér wikikode]

Hej. Må man godt lave Wikipedias med noget, som man selv beskæftiger sig med? F.eks en bog eller sådan noget. Ved ikke ret meget om Wikipedia endnu. Hilsen en dum person. (skrev 85.218.134.116 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

@85.218.134.116: Der er ingen dumme spørgsmål her. Hovedreglen er at hvis man har en familiær/professionel eller lignende tilknytning til et emne, så bør man ikke skrive om det. F.eks. skal man ikke skrive om sin arbejdsgiver. Så hvis du har skrevet eller være med til at lave bogen frarådes det, om end små rettelser om strengt faktuelle ting såsom udgivelsesår etc. nok ikke er et problem. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 19. maj 2018, 17:33 (CEST)
Hej IP-bruger, velkommen til Wikipedia og tusind tak for din interesse i projektet. Som InsaneHacker siger frarådes det stærkt at skrive om ting man er nært tilknyttet til, da erfaringen desværre viser, at man har svært ved at vurdere indholdets neutralitet og encyklopædiske relevans. Det kan du læse mere om i retningslinjerne for selvbiografier. Jeg håber dog, at du har lyst til at fortsætte på Wikipedia og se gerne vores velkomst, hvor du kan få gode råd og hjælp til at komme godt i gang. Husk altid at spørge, hvis der skulle være det mindste. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 19. maj 2018, 17:44 (CEST)
Hmmm, måske forstår jeg det forkert, men jeg læser: "lave Wikipedias". På Wikipedia (Wikipedia er en elektronisk encyklopædi) skriver man artikler. Som ovenfor allerede er forklaret skriver man som regel ikke om eller over ting man selv er knyttet tæt til, eller i mere daglig tale: hvor dit hjerte flyder over med.
Men du skriver Wikipedias i flertal. Og det får mig at tænke at du måske vil lave en "egen Wiki" (ikke på wikipedia.org) om et bestemt emne. Hvis det er sådan, så henviser jeg gerne til www.mediawiki.org hvor du kan læse om programmet og kan downloade den.
Men som sagt før, så er du velkommen til at bidrage til bidrage her på Wikipedia.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 19. maj 2018, 17:51 (CEST)


Mads Burnell - Danish MMA fighter[redigér | redigér wikikode]

Hi, Greetings to Danish Wikipedia. I have created Mads Burnell - MMA fighter page in Wiki EN - see here [1] and have a hard time finding information of his background info - such as where he was born/raised/, a little family background / when started training MMA and why and etc, on EN internet. It would be appreciated it if Wiki DA could forward some links (can be in danish) of the above info so I would able add content in the "Background" section in Mads Burnell page in Wiki EN. Thanks in advance. CASSIOPEIA (diskussion) 3. jun 2018, 05:09 (CEST)

Hvad gør man hvis der står markeret at en artikel man har oprettet er foreslået omskrevet?[redigér | redigér wikikode]

Hej. Jeg har oprettet en artikel og nu er der en alert der siger at siden er foreslået omskrevet fordi den er for reklamerende. Så vidt jeg kan se har vedkommende ændret det s den ikke lærere er reklamerende såvel som jeg selv har været inde at redigere i det sprog som kunne fremstå reklamerende, da det naturligvis ikke har været intentionen. Men alerte er der stadig når man går ind på artiklen. Hvad skal der til at at den går væk? På forhånd tak. (skrev Ellerkaer (diskussion • bidrag) 9. jul 2018, 12:01. Husk at signere dine indlæg.)

Går ud fra du refererer til artiklen Cecilie Eriksen. Jeg har kigget på artiklen og finder den reklamerende. Bl.a. udfra følgende sætning: "Med stor opbakning fra sin familie er Eriksen siden da blevet en af Danmarks bedste ryttere som markerer sig ved danske og internationale stævner.". Superlativer som "bedste" bør helt fjernes. Læs gerne politikken om neutralitet. Derudover mangler artiklen kilder, som er nødvendige for at kunne verificere indholdet. Dette er især vigtigt ved artikler om nulevende personer. Mvh. --Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 9. jul 2018, 12:15 (CEST)

Gammel kone hjælp!!![redigér | redigér wikikode]

Jeg er en gammel kone der har haft Pc i mange år. Nu er der noget jeg ikke fatter pludselig kan jeg ikke printe ud , man beder mig skrive mit brugernavn det *MAILADRESSE FJERNET* og nu skriver man det ikke godkendes. Jeg indrømmer jeg tidligere har haft elromail- gmail efter mit bruger navn, nu vil jeg kun have *MAILADRESSE FJERNET* min adgangskode er *KODE FJERNET*. som jeg gerne vil have hjælp hvad gør jeg??? (skrev 87.48.48.89 (diskussion • bidrag) 15. jul 2018, 13:29. Husk at signere dine indlæg.)

Hej. Wikipedia yder ikke hjælp til computerproblemer, herunder printerproblemer, kontihåndtering osv. Kontakt i den forbindelse en IT-professionel. Jeg har fjernet din e-mailadresse og adgangskode fra dit indlæg, da disse kan bruges til skadelige handlinger. Undlad helst sådanne oplysninger for eftertiden. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 15. jul 2018, 13:36 (CEST)

Lave infobox fra engelsk til dansk?[redigér | redigér wikikode]

Hej. Kan denne laves på dansk; https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_tennis_player_season ? Jeg vil gerne hjælpe med oversættelse men alt teknik holder jeg mig langt fra. :-) P --Tennisbold (diskussion) 23. jul 2018, 00:03 (CEST)

Jeg vil kigge på det. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. jul 2018, 13:15 (CEST)
@Tennisbold: Jeg har lavet {{Infoboks tennisspiller-sæson}}. Den er fuldstændig som på engelsk, med brug af de samme engelsksprogede parameternavne. Overskrifterne vises selvfølgelig på dansk i infoboksen. Hvis der er oversættelsesfejl, kan du enten selv rette dem eller sige hvad der er galt her. Hvis der i øvrigt er problemer vil forsøge at løse dem. Til hjælp med resultater og ændring i ranglisteplacering har jeg også kopieret skabelonerne {{Tennis record}} og {{Tennis ranking change}} fra engelsk Wikipedia. Der er eksempler på brugen kopieret fra nogle engelske artikler på Bruger:Dipsacus fullonum/sandkasse4 --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. jul 2018, 14:30 (CEST)

Hej. Mange tak for det. Fornemt. Jeg vil kigge nærmere på det senere i aften, og forsøge mig frem. Hilsen --Tennisbold (diskussion) 23. jul 2018, 20:35 (CEST)

Redigere misvisende og forkert info om organisation, man er en del af[redigér | redigér wikikode]

Hej wiki,

Jeg arbejder for Tuborgfondet og er faldet over, at den information, der her på siden står om vores fond, er forældet og i nogle tilfælde direkte forkert.

Jeg har forsøgt at ændre det, men har fået en besked om, at mit indhold ikke overholder reglerne herinde - måske det bonger ud som reklame eller lignende. Jeg er derfor meget i tvivl om, hvordan jeg skal få rettet de ukorrekte informationer, der ganske enkelt ikke er sande (længere), samt tilføjet nye informationer om vores organisation, der er faktuelle i dag.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Dbh, Andrea (Denne usignerede kommentar er skrevet af Tuborgfondet (diskussion • bidrag) 24. aug 2018, 16:06‎)

Hej Andrea. Du har ret i, at det er et problem, når man skriver om en organisation/virksomhed, man er tilknyttet, og det er der et skisme i, fordi man jo naturligt ofte sidder inde med information, som artiklen ville kunne nyde godt af.
I almindelighed tillader vi, at personer med forbindelse til virksomheden laver mindre ændringer af fx nøgletal og lignende. De kræver typisk kilder, fx fra virksomhedens hjemmeside, såsom regnskaber. Lidt mere omfattende ændringer kræver neutrale kilder, fx fra pålidelige medier. Det optimale er, at en udenforstående bruger opdaterer artiklen, men der er desværre ikke så store chancer for, at det sker hurtigt nok. En mulighed er så, at man påpeger problemerne i artiklen på den tilhørende diskussionsside, og så er der lidt større chance for, at en neutral bruger tager fat og forbedrer artiklen.
Endelig er der den mulighed, at man prøver at kontakte community'et mere direkte, fx her eller på Wikipedia:Opslagstavle. Så vil mange af os se det, og det er nok den bedste chance for at få ændringer gennemført. Jeg vil fx se på den konkrete sag snarest.
Off topic: Som du nok har set af indslagene på din diskussionsside, kræver vi, at brugernavne er personlige. Derfor tillader vi ikke brugernavne, der svarer til grupper, men henstiller til, at man får ændret sit brugernavn. Se mere om dette på din diskussionsside. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. aug 2018, 09:44 (CEST)
Tak til Arne for at samle op på sagen her. Normalt ville jeg bare slette materiale, der havde neutralitetsproblemer, men dette er netop et eksempel på et tilfælde, hvor det gamle var forældet, mens det nye er reklamerende, og så må man jo afveje, hvad der er det mindste onde. Nu har jeg forsøgt mig med en mindre omskrivning; andre brugere er meget velkomne til at vurdere, om det er nok. Vh. SorenRK (diskussion) 25. aug 2018, 12:27 (CEST)
Det ser fornuftigt ud - så mangler vi bare kilderne. Jeg var selv i gang, men min browser tabte pludselig alle mine ændringer, og så havde jeg ikke tid til at begynde forfra. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2018, 09:20 (CEST)
@Amjaabc : For en anden gangs skyld (jeg ved ikke om du er opmærksom på dette) kan man i mange tilfælde (i hvert fald i Firefox, men jeg tror også i Crome) hente sin redigering i historikken i browseren, hvis der har været en forhåndsvisning. - Nico (diskussion) 26. aug 2018, 10:14 (CEST)
@Nico: Jeg møder ind imellem problemet i Firefox på iPad - især når jeg laver flere søgninger i andre faneblade. Så sker det, at den åbne redigering bliver blank. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg så redder det. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2018, 17:32 (CEST)

Hvordan opretter man en personside, der allerede findes???[redigér | redigér wikikode]

Men hvor den eksisterende side er om en helt anden person, der blot deler navn med vedkommende, man ønsker at oprette en ny side med. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Jan Nordmann EDC (diskussion • bidrag) 10. sep 2018, 11:18‎)

Hej Jan. Det gør du simpelthen ved at tilføje en parentes med en eller anden karakteristik af den nye person. Se fx H.C. Andersen (flertydig), hvor der er andre eksempler end den oplagte. Se også Wikipedia:Flertydige titler, hvor problemstillingen er mere grundigt belyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. sep 2018, 11:41 (CEST)

Et kort i Karlstrup Kalkgrav virker ikke[redigér | redigér wikikode]

Hejsa. Jeg oprettet siden om Karlstrup Kalkgrav og indsat “Infoboks sø”. Men jeg kan ikke få et kort frem. Har ellers kopieret fra Sydkystens Privatskole hvor det virker. Kan nogle hjælpe. KH. P. --Tennisbold (diskussion) 22. sep 2018, 19:09 (CEST)

Der var en skrivefejl i Skabelon:Infoboks sø/doc hvor der var brugt "coordinater =" i beskrivelsen i stedet for det rigtige "coordinates =". Jeg har rettet det i infoboks-dokumentationen og i artiklen "Karlstrup Kalkgrav". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. sep 2018, 19:45 (CEST)

Jeg skulle lige til at skrive at jeg var blind, for nu var kortet der pludseligt. :-) Tak. Det leder mig nu til to andre spørgsmål. Hvorfor kan jeg ikke se “kort-linket” øverst til højre på siden? Hvor kan man finde andre koordinater end dem jeg har fundet. Mine er mega lange som 21.35837373377337 x 2. Andre står med minutter, sekunder som feks. 12-34-56. KH. --Tennisbold (diskussion) 22. sep 2018, 21:28 (CEST)

1) Skabelon:Infoboks sø bruger kun "coordinates"-parameteren til kortet i infoboksen og ikke andet. Det er sikkert en fejl eller forglemmelse og bør rettes i skabelonkoden. Jeg har ikke tid til at gøre det i aften. 2) Koordinater kan findes med GPS-enheder eller de fleste smartphones hvis man er på stedet, eller aflæses på landkort (både elektroniske og på papir). Hvordan man gør, afhænger af hvilken GPS eller hvilket kort man bruger. Man kan selv vælge om længde- og breddegrader skal angives som decimaltal eller med grader, bueminutter og buesekunder. Men angivelserne i Karlstrup Kalkgrav har alt for mange decimaler for en 6 ha stor sø. De 14 decimaler svarer til nøjagtighed omkring 1 nanometer eller der omkring. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. sep 2018, 22:36 (CEST)

Jeg bruger http://www.findkoordinater.dk som jeg fandt i dag. H --Tennisbold (diskussion) 22. sep 2018, 22:55 (CEST)

Jeg har rettet {{Infoboks sø}}, så visning af koordinater er korrekt. Det manglede et hul, så koordinater kunne vises. Og jeg har rettet Karlstrup Kalkgrav, så display-parameteren er som den bør være. --Steen Th (diskussion) 23. sep 2018, 09:05 (CEST)

Det Danske Filminstitut texts Public Domain?[redigér | redigér wikikode]

I found Skabelon:Beskrivelse fra DFI with thousands of texts added to Wikipedia from Det Danske Filminstitut. But I couldn't find any note on why these texts could be added to Wikipedia. Are they Public Domain? And what about the English texts? Can they be used in English Wikipedia? --92.213.9.219 23. sep 2018, 13:00 (CEST)

Dette er nylig diskuteret i Hjælp:Opslagstavle#Tekst fra filmdatabasen og Brugerdiskussion:Palnatoke/Automatarkiv 109#PalnaBot / AWP. Ifølge Jan Fredslund fra DFI's indlæg på Palnatokes brugerdiskussion må teksterne fra DFI bruges med kildeangivelse, men ifølge DFI's hjemmeside (https://www.dfi.dk/omdfi/om-websitet) kan tilladelsen tilbagekaldes og er således ikke brugbar for os. Jeg synes at situationen er uholdbar, og alle tekster fra DFI burde fjernes hvis vi ikke snarest får en uigenkaldelig tilladelse til brug. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. sep 2018, 11:20 (CEST)
Og der står vel heller ikke noget om, hvorvidt de er frigivet til kommerciel brug og hvorvidt de må ændres? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 24. sep 2018, 15:59 (CEST)
Sagen er desværre lidt mere kompliceret, for en del af de berørte artikler er blevet ændret i større eller mindre grad efter oprettelsen. Desuden er der en del artikler om afsnit af serier, som undertegnede har sammenskrevet. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. sep 2018, 21:00 (CEST)

Diskussion[redigér | redigér wikikode]

Hej, jeg undrer mig over om man kan chatte med andre brugere i en gruppechat her på Wikipedia

Der er en chat, som du kan læse mere om på Hjælp:Chat.
- Sarrus (db) d. 28. sep 2018, 21:50 (CEST)
Tak Sarrus for hjælpen. Tror du godt at jeg må prøve at rådgive andre selvom jeg ikke er mentor?
Hvis du kender svaret på et spørgsmål, må du altid gerne svare på det.
- Sarrus (db) d. 28. sep 2018, 22:03 (CEST)
Hej Sarrus, tak skal du have for hjælpen. Det glæder mig at høre at jeg godt må hjælpe andre brugere hvis jeg kan. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Lionbird (diskussion • bidrag) 28. sep 2018, 22:06‎)
Hej Amjaabc, tak fordi du gjorde mig opmærksom på det og undskyld fordi jeg ikke huskede hvordan jeg skulle signere. Er det her en rigtig måde at underskrive på?Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 04:58 (CEST)
Ja, det er helt korrekt. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. sep 2018, 10:02 (CEST)
Hej Amjaabc, tak for din gode hjælp igen :)Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 10:15 (CEST)

Hvad må diskussioner handle om?[redigér | redigér wikikode]

Hej, jeg sidder og spekulerer over om hvad diskussioner må indeholde. Må det kun handle om Wikipedia og spørgsmål til wikipedia eller må man også godt diskutere om personlige ting for at lære andre brugere godt at kende?Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 12:10 (CEST)
Som udgangspunkt handler diskussioner på Wikipedia om emnerne i Wikipedia. Men du vil da sikkert kunne finde indlæg, der ikke overholder dette, først og fremmest på brugeres diskussionssider.
Har du i øvrigt tænkt på at bidrage til det, Wikipedia egentlig handler om, nemlig artiklerne? Du kan jo begynde med at lave smårettelser på eksisterende sider om noget, du ved noget om, eller du kan prøve at oprette en ny artikel i din sandkasse. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. sep 2018, 12:29 (CEST)
Tak Arne får hjælpen. Du er så sød. Hvad betyder CEST i slutningen af beskederne?Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 12:42 (CEST)
CEST står for CentralEuropæisk SommerTid. Så det betyder bare at Arnes besked blev skrevet kl. 12:29 dansk tid. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 29. sep 2018, 12:46 (CEST)
Okay det er godt at vide, tak :) I er så søde til at hjælpe mig herinde :)Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 14:15 (CEST)
Hej jeg kom til at tænke på at jeg spørger om en masse. Fylder jeg for meget med mine spørgsmål her i forummet?Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 14:31 (CEST)
Slet ikke Lionbird, det er til for det samme :) Du er også meget velkommen til at kigge ind på Wikipedias chatkanal, hvor du kan lære andre brugere at kende og stille spørgsmål til Wikipedia og alt muligt andet. Du kan læse om chatkanalen, og hvordan du tilslutter dig på Hjælp:Chat. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 29. sep 2018, 17:12 (CEST)
Tak for din gode hjælp og råd.Lionbird (diskussion) 29. sep 2018, 17:18 (CEST)

Skulderklap[redigér | redigér wikikode]

Hej, jeg har set at nogle administratorer har fået skulderklap for deres værdifulde og gode indsatser. Jeg ville gerne vide hvordan man gør for at give nogen et skulderklap.Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 15:08 (CEST)

Hvordan giver man nogen et skulderklap?Lionbird (diskussion) 1. okt 2018, 16:53 (CEST)
Er det barnstars du tænker på? Dem kan du læse om på Wikipedia:Barnstars :) Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 1. okt 2018, 19:37 (CEST)
Ja det er det :) Jeg læser om det, tak :)Lionbird (diskussion) 1. okt 2018, 20:54 (CEST)

Er Jørn 'Ørn' Jeppesen kendt nok[redigér | redigér wikikode]

Hej. Vi sidder og ser et program om Kim Larsen. Der optræder hans impresario (manager) Jørn 'Ørn' Jeppesen, som åbenbart også er medlem af Kjukken som guitarist. Han er vist også manager for andre danske bands. Jeg vil gerne opsøge flere oplysninger om ham, men er han “kendt” nok til her? Kærlig hilsen P --Tennisbold (diskussion) 7. okt 2018, 19:21 (CEST)

Jeg har kigget på artiklen om Kjukken og set, at der er artikler om de øvrige medlemmer af gruppen, så det giver vel også mening at have en artikel om Jeppesen. Jeg sat links ind til Jørn Jeppesen (musiker) og rettet det ukorrekte link til en forlængst afdød skuespiller. Hvis du vil skrive noget om ham, kan du jo trykke på det røde link. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. okt 2018, 21:47 (CEST)

Tak for svar Arne. Jeg vil kigge på det i aften når der er faldet ro på huset. KH. --Tennisbold (diskussion) 8. okt 2018, 10:55 (CEST) Jeg kan simpelthen ikke spore hans fødselsdag eller år op. Jeg har fundet en masse andre gode ting, men savner et år. Kan nogle hjælpe? :-) KH. --Tennisbold (diskussion) 8. okt 2018, 19:17 (CEST)

@Tennisbold: Du kan sagtens oprette artiklen selv om du ikke kender fødselsdatoen eller -året. Du skriver bare {{FD|Ukendt|Levende|Jeppesen, Jørn (musiker)}} lige før kategorierne, så kommer artiklen i en særlig kategori. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 8. okt 2018, 22:08 (CEST)

Sletning af blå links på nettet.....der ligger efter filer slettet af Commons.[redigér | redigér wikikode]

Har fået slettet mange filer af Commons...suk.men de blå links ligger stadig og roder på nettet. vil gerne have slettet nogle af disse...hvordan gør man det? hilsen HNBS (skrev HNBS (diskussion • bidrag) 9. okt 2018, 21:35‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Hvad mener du med nettet? Det er ikke tydeligt for mig hvilke blå links du taler om. - Savfisk (diskussion) 9. okt 2018, 21:48 (CEST)
Hej Savfisk er snart så ulykkelig over det her, og det er lige før jeg sletter alt---kan man det. Jeg mener at når du søger på Elisa Wikipedia kommer selve artiklen, men nedenunder kommer en masse blå links til billeder der allerede er slettet. Specielt et af disse links ,vil jeg gerne have slettet helt. Selv om der står billedet er slettet , er det jo stadig på nettet. Hvordan ansøger man om sletning af disse blå link. Jeg er simpelthen så ked af det og forstår ikke wikisprog og burde aldrig have givet mig ikast med det. Nu vil de igen slette alle billeder. jeg uploadede dem igen d.9 med upload Wizard og brugte template {{ PD- arvinger }}, fordi vi jo er Elisas direkte arvinger og har ophavsretten, har skrevet 5 mails til Commons ,med vore navne og forklaringer , uden at få svar. Jeg har nu uploadet de billeder 3 gange , og er totalt ødelagt af det, men forstår at man nærmest ikke engang kan bede om at få slettet det hele? jeg afventer at få materiale fra Rom for at kunde dokumentere tekst, med kan ikke finde ud af at lave de henvisninger.Skulle aldrig være begyndt, men det er min egen skyld...ikke undersøgt det ordentligt først. Der er en der hedder Sju hav der synes jeg skal lægge den ind under F.eks danskere( eller Danske kvinder) der har udstillet på Biennalen. det er jeg med på , hvis bare jeg kunne få den færdig. Vi ønsker ikke at publisere billeder . hvis vores navne skal være direkte synlige på nettet.Har brug for svar på alt det her, helst tale med et menneske , der kan forklare det. forstår ikke det I skriver. Undskyld HNBSHNBS (diskussion) 11. okt 2018, 22:53 (CEST)
Så vidt jeg kan se har du (dvs. Bruger:HNBS uploaded et antal billeder til Commons, som nu er foreslået slettet (c:Commons:Deletion requests/Files uploaded by HNBS) igen. Problemet er at der ikke i forbindelse med upload af billderne er redegjort for rettighedsforholdene. 1) Det skal angives at billederne er uploadet af de nuværende rettighedshavere, og 2) det skal angives hvilken billedlicens som de skal udgives under. Begge dele mangler. Der er ikke noget som hedder {{PD-arvinger}} på Commons. Hvor har du det skabelonnavn fra? Det findes ikke. Ønsker du at udgive billederne som "public domain", dvs. at alle må bruge dem frit uden begrænsninger? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. okt 2018, 23:34 (CEST)

Jeg har x 2 oploadet billeder med frigørelesesgeneratoren, skrevet at jeg havde ophavsret og at det var fri licens og bagefter sendt samtykkeerklæringer til alle billeder ,plus 5 mails til commons , og forklaret familieforhold , at vi er direkte arvinger ,og har ophavsretten, og begge gange er de blevet slettet.så prøvede jeg med upload Wizard, og angav Skabelon:PD-arvinger fordi det er en mulighed og beskriver arvinger der vil publisere en kunstners værker.men nu bliver de sandsynligvis også slettet. prøv at kig på upload wizard, der er en underside , hvor de forskellige templates bliver nævnt.er så træt.og forstår ikke ret meget. ved ikke hvad jeg skal gøre ...som jeg ikke har gjort, der er noget med at man kan sende en udsættelses formular Skabelon:Subst.OP men ved ikke hvor og hvordan jeg evt kan hæfte til det indhold jeg har sendt.Tak fordi du trods alt skriver. Jeg ville helst at det måske ikke var helt fri licens, så de ikke kan misbruges for meget?--HNBS (diskussion) 12. okt 2018, 00:04 (CEST) Tænker at det bedste er at slette hele artiklen?

Jeg ved ikke hvad der var angivet for de allerede slettede billeder, men de billeder hvor der er nu er en sletningsprocess i gang, opfylder de ikke kravene til hvad der skal angives, og de vil derfor blive slettet hvis dette ikke ændres hurtigst muligt. Jeg forstår stadig ikke hvor du har {{PD-arvinger}} fra. Hvad er det for en underside som du henviser til? Skabelonen findes som sagt ikke. Jeg tænkte at du mente at ville udgive billederne som public domain på grund af navnet "PD-arvinger" hvor PD evt. kunne stå public domain hvis skabelonen havde fandtes. Hvilken licens vil du så bruge (mulighederne er gennemgået på c:Commons:Licensing)? Det som vælges skal angives på alle billedsiderne, ligesom det skal angives at de er uploadet af rettighedshaver. Begge dele mangler som sagt. Når det er gjort, mangler du så at dokumentere at du er rettighedshaver. Det skal gøres pr. e-mail, men vil først give mening når licens og kilde er korrekt angivet på billederne. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. okt 2018, 00:31 (CEST)

Hej Kartebolle. kan jeg stadig nå at angive dette, og hvordan gør jeg? kan jeg få hjælp, findes der er en mulighed for at få nogle timers hjælp mod betaling. har jo brugt frigørelsesgeneratoren på alle billederne x 2 og skrevet de samtykker+mails, er der nogen af jer der kan undersøge hvad status er for de billeder. de eneste billeder man kan se på nettet lige nu , er dem jeg omhyggeligt flere gange har ansøgt om at få slettet, p.g.a forkert navn og dårlig billedkvalitet.Ved ikke hvordan jeg skal "angive noget på billedsiderne" kan ikke wikisprog--HNBS (diskussion) 12. okt 2018, 10:13 (CEST)--

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Du har måske blot villet for meget på én gang . Siden om Elisa Maria Boglino løber ingen steder, men skal måske blot pudses lidt af indtil der er kommet styr på licenserne.

Måske kunne du have gavn af at lave en speciel hjemmeside til billeder og materiale om Elisa Maria Boglino, og eventuelt bruge det arrangement der er brugt til billeder og tekst om Nordens kirker fra http://www.nordenskirker.dk. Der er lavet en skabelon der indsættes med {{Www.nordenskirker.dk}} på det enkelte billede, som kan ses fx her: c:File:Thorsoe - skibet.JPG

Her er nogle stikord:

-- Mvh. PHansen (diskussion) 12. okt 2018, 11:04 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

(A propos, bruger:HNBS skrev (i en anden diskussion) at hun bruger mobilvisning-version af wikipedia.) 178.232.98.84 12. okt 2018, 14:01 (CEST).

Har lavet et par moderationer, og slettet overstregnig. Synes stadig det er et stort problem, at Google laver alle disse selvstændige blå links på nettet , til alle mulige forskellige dele af Wikipedia. Kan forstå , at det måske kun er Diskussionssiderne der går fri. Har døjet/døjer med links til slettede billeder( hvor jeg havde et problem med titlen på et billede) , links til min korrespondence til Commons, OTRS noticeboard, links til dette indlæg i nybegynderforummet o.s.v, synes også det er irriterende i forhold til, at når man googler et emne kommer alle disse ligegyldige Wiki-links foran anden information fra andre websteder......det er en hel hær. Synes man skulle gøre det sådan at flere af wikipedias sider var beskyttet mod dette Googletyranni.Hvad angår templates så er det er det hedder PD-heirs/ arvinger-Det er en licens, hvor man giver alt fri, d.v.s også at man hvis man bruger billedet , ikke behøver at nævne , hvor det kommer fra. I forhold til tilladelse til at offentligøre billeder , når man skal bevise ophavsret , må man vente de 3-4 måneder det tager, indtil de indsendte billedsamtykker og mails bliver behandlet , i forhold til deres "ticketnumbers". OTRS er bagud med 3-4 måneder og så vidt angår mine erfaringer, er det ligegyldigt om man bruger Frigørelesesgeneratoren eller Commons Upload Wizzard, og osse næsten ligegyldigt , hvad man skriver på de Filsider, det hele handler om bevisbyrden.Tak for alle gode råd.HNBS (diskussion) 12. feb 2019, 13:45 (CET)

Glemt underskrift[redigér | redigér wikikode]

Hvad hedder den skabelon man kan sætte på et indlæg som skribnenten har glemt at underskrive. Jeg mener der der er hvor der stå kommer til at stå noget i retning af "Skrev Bruger:SvendBent 17. Oktober 2018 14:45" eller noget i den stil.

--Honymand (diskussion) 16. okt 2018, 18:43 (CEST)

Der er et par forskellige. Jeg kender umiddelbart {{Underskrift}} og {{Usigneret}}. Forskellen er det præcise ordvalg. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. okt 2018, 18:57 (CEST)
Der er også {{UsigneretIP}}. Jeg bruger personligt {{Usigneret}} hvis det er en ny bruger, og {{Underskrift}} hvis det er en rutineret bruger der godt ved hvordan signaturer fungerer men blot har glemt det en sjælden gang. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 16. okt 2018, 19:08 (CEST)
{{Usigneret}} kan også skrives kort som {{Skrev}}. Jeg glemmer personligt ofte at bruge IP-udgaven, når det er relevant, så tak for at nævne den her. Vh. SorenRK (diskussion) 16. okt 2018, 20:09 (CEST)

Automatiske oplysninger fra ATP og WTA til Wikipedia[redigér | redigér wikikode]

Hej. Hvorfor henter Wikipedia ikke automatisk oplysninger omkring tennisspillere hos ATP og WTA’s hjemmesider, som mange andre hjemmesider og databaser gør? Her tænker jeg nuværende, og højeste placering på verdensrangliste, ligesom indtjente pengepræmier også kunne automatiseres. For selvom mennesket gerne ville, så er det en håbløs opgave at holde alle opdateret manuelt. Der er rigtig mange hvor oplysninger ikke passer her.

En anden bøn. Kan coretennis.net laves automatisk på “sportshenvisninger”? Maria Camila Osorio Serrano er nyeste hvor linket et indtastet manuelt i teksten--Tennisbold (diskussion) 21. okt 2018, 21:45 (CEST)

Det er wikidata, som bruges central opdatering af oplysninger. Der er et projekt på Wikidata - WikiProject Tennis - men det ligner ikke alle egenskaber, som du ønsker, er blevet oprettet. Hvis en egenskab findes, så er det relativ let at tilføj det infoboksen {{Infoboks tennisspiller}}. Automatisk opdatering skal også ske der. Men det kræver nogen gør det og vilkår til at bruge de fremmed data i Wikidata ikke giver problemer i forhold til wikidata licens.
Det samme med coretennis.net - egenskaben mangler. Når det er oprettet, er det let at tilføje vores modul, som håndtere det. Men jeg kan at coretennis.net ikke bliver brugt specielt meget. Det kan være årsagen at ingen har fået øje på det. --Steen Th (diskussion) 22. okt 2018, 23:20 (CEST)

Mange tak for svaret. Det var ærgerligt for det ville havde været smart. Døgnet skal have flere timer hvis alle skal opdateres manuelt. KH. --Tennisbold (diskussion) 24. okt 2018, 20:53 (CEST)

Hvordan ser jeg de sider om tennisspillere jeg selv har oprettet? Jeg kan ikke huske dem alle. Det vil øge chancen for at jeg kan opdaterer nogle af dem jævnligt :-) men ikke hver mandag når de nye ranglister kommer. --Tennisbold (diskussion) 24. okt 2018, 21:31 (CEST)

Du finder dine egne redigeringer under "Bidrag" oppe i øverste højre hjørne af skærmen, mellem "Overvågningsliste" og "Log af". Ellers kan du også se dine oprettede sider her. Vh. SorenRK (diskussion) 24. okt 2018, 22:37 (CEST)

Bekæmpelse af hærværk[redigér | redigér wikikode]

Hej, jeg sidder og spekulerer på hvordan man kan hjælpe med at bekæmpe hærværk. Hvordan kan jeg deltage i at bekæmpe hærværk?Lionbird (diskussion) 27. okt 2018, 16:03 (CEST)

Når man bekæmper hærværk gør man det samme, som når man redigerer artikler. Man ser på den tekst som er i artiklen, og hvis man mener man kan forbedre den, gør man det ved at ændre i teksten. Hvis der er nogen som har skrevet noget direkte forkert, fjerner man det på nøjagtig samme måde som man redigerer. Jeg kan se at du endnu ikke har foretaget nogen væsentlige redigeringer på nogen af da-wikis artikler. Inden man bekæmper hærværk kan det anbefales at redigere en del artikler først, så man ved hvordan da-wiki fungerer. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 27. okt 2018, 16:44 (CEST)

Burgernavne[redigér | redigér wikikode]

Hej, jeg undrer mig over om det ikke er lidt mærkeligt at nogle brugeres brugernavne kun indeholder tal?Lionbird (diskussion) 4. nov 2018, 07:12 (CET)

Hej Lionbird. Hvis du tænker på brugere som f.eks. ‎77.243.46.11, så er det det, vi kalder en IP-bruger - altså en bruger, der redigerer uden at være logget ind på Wikipedia. Wikipedias software bruger i stedet brugerens IP-adresse til at identificere forfatteren af en redigering. --Medic (Lindblad) (diskussion) 4. nov 2018, 08:37 (CET)
Okay :)Lionbird (diskussion) 4. nov 2018, 16:30 (CET)

link til dansk-wiki istedenfor til Commons[redigér | redigér wikikode]

Jeg har nylig sett på en fil som er oplastet af en nybegynder. (Den nybegynderen har fået en slags beskjed om at vedkommende ikke skal laste op på dansk-wiki.)
Ved en fejl har jeg startet diskussionssiden, og trodd at jeg er på Commons (fordi jeg forventet ikke at nybegynderen hadde oplastet på dansk-wiki.)

Til information: Når jeg leser på dansk-wiki, og klikker på et foto, så bliver jeg vanligvis taget til "Commons"-website.
I dag gik linken til dansk-wiki, og ikke til Commons!
Beklager fejlen. Vh Sju hav (diskussion) 13. nov 2018, 01:09 (CET)

Salmon og laks[redigér | redigér wikikode]

Halløj. Jeg lagde mærke til, at der på den engelske artikel "Salmon" ikke var et link den danske artikel laks under "Sprog". Jeg er ikke så god til Wikidata, men er der nogen, der måske kan få indsat den danske i systemet? --Biscuit-in-Chief (diskussion) 13. dec 2018, 14:26 (CET)

Laks har et interwikilink til en:Atlantic salmon. Den kan derfor ikke også have et link til en:Salmon.
- Sarrus (db) d. 13. dec 2018, 21:03 (CET)

Gode råd til oprettelse af artikler?[redigér | redigér wikikode]

Som stor flynørd gør det mig meget irriteret, når jeg ser artikler som Airbus A350 indeholde forældede som "Når -800-modellen kommer i drift i 2014..." (den kom aldrig i drift alligevel). Jeg vil vildt gerne have opdateret disse artikler, men jeg føler, at det bliver lidt uoverskueligt at redigere rigtig meget på kun én artikel. Desuden ved jeg, at jeg bliver lidt af en 'one man army', da jeg højst sandsynligt kommer til at være den eneste, der prøver at vedligeholde dem, og det gør mig bare lidt umotiveret. Nogle tips? Mange tak, Biscuit-in-Chief (diskussion) 14. dec 2018, 23:03 (CET)

Jeg vil prøve at svare dig, selv om jeg ikke bruger så meget tid på artikler. Wikipedia er jo et projekt der aldrig bliver færdig og det ændrer sig hele tiden. Man bliver nødt til at begrænse sin indsats ellers løber man sur i det. F.eks behøver man jo ikke at lave en artikel perfekt på en gang eller redigere en hel serie artikler. Hvis man vælger nogle og starter fra en ende af, sker det nogle gange at andre lægger mærke til det og begynder at bidrage. Derved kan der komme et samarbejde i gang, som vil gøre det lettere. Så tag en artikel og prøv at finde nogle punkter du gerne vil forbedre og når du har gjort det kan du gå videre til næste artikel. Derved kan man lige så stille forbedre en lang række artikler om et emne og løfte den del af projektet. Mvh Savfisk (diskussion) 18. dec 2018, 19:38 (CET)
Nogle gange kan det faktisk være en fordel at være ene om en artikel eller en serie af artikler. Så kan man nemlig koncentrere sig om at redigere i stedet for at risikere at spilde tid på skænderier og redigeringskrige. Desuden er der en større chance for, at man får et sammenhængende og ensartet resultat, end når alle vil bidrage og er ved at falde over hinanden. Men man skal selvfølgelig aldrig være bange for at stille spørgsmål og bede om hjælp. En kender måske en god kilde, en anden ved noget om billeder eller skabeloner, en tredje kan hjælpe med korrekturlæsning osv.
Noget andet man kan gøre er at oversætte en artikel fra et andet sprog og så opdatere den bagefter, når den oprindelige artikel bliver opdateret og redigeret. Det kan spare en del arbejde med at finde nye oplysninger og kilder. Til gengæld er man dog også afhængig af, at den originale artikel bliver opdateret, ligesom man selvfølgelig selv skal huse at opdatere, når det sker. --Dannebrog Spy (diskussion) 18. dec 2018, 21:15 (CET)
Jeg er nu gået i gang med at oversætte en:Airbus A350 XWB. Den findes allerede på da.wiki, men jeg har tænkt mig at forbedre den. Er der en måde at bruge oversættelsesværktøjet på nuværende artikler? --Biscuit-in-Chief (diskussion) 20. dec 2018, 20:34 (CET)
Super. Jeg vil stærkt fraråde at bruge google translate på hele sætninger. Enkelte ord og vendinger er fint nok. Men artikler kommer hurtig til at bære præg af det, hvis man overdriver brugen. Hellere en kortere artikel med korrekte informationer og sprog end en længere artikel med sproglige udfordringer. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 20. dec 2018, 21:08 (CET)
Jeg tror, du misforstår. Jeg bruger ikke Google Translate (selvom Google Translate meget ofte er korrekt nu om dage), jeg bruger Wikipedias oversættelsesværktøj. Det burde heller ikke være særlig svært for at mig at rette fagtingene, som der jo er så mange af i en flyartikel, eller nogle af de andre fejl, som den laver.--Biscuit-in-Chief (diskussion) 21. dec 2018, 12:59 (CET)
Jeg tror bare, at jeg oversætter den manuelt. Oversættelsesværktøjet kender tydeligvis ikke fagtermerne inden for luftfart. --Biscuit-in-Chief (diskussion) 21. dec 2018, 13:07 (CET)
Jeg har nu oversæt det meste af hovedafsnittet (altså det første af artiklen, kan ikke huske helt, hvad det hedder). Er der nogen, der kan give feedback? --Biscuit-in-Chief (diskussion) 21. dec 2018, 19:03 (CET)

Ændring af titlen på en Wikipedia-side[redigér | redigér wikikode]

Jeg er begyndt at skrive artikler til Wikipedia. En af dem omhandler den næsten anonyme småplanet (486958) 2014 MU69. Rumsonden New Horizons, der passerede Pluto i 2015, vil flyve forbi småplaneten den 1. januar 2019. Den vil herefter givetvis få et permanent navn, navnet 486958 Ultima Thule er foreslået. Når det sker, skal titlen jo ændres, men hvordan?

Skal jeg oprette en side med titlen 486958 Ultima Thule, kopiere indholdet fra den anden herover (og opdatere med ny information og nye billeder) og derefter slette den gamle side - hvis det kan lade sig gøre?

AstroOgier (diskussion) 21. dec 2018, 09:37 (CET)

Hej Bruger:AstroOgier - Man kan flytte en artikel til et nyt navn og efterlade en "pegepind" fra det gamle navn. Det er den bedste måde at gøre det på. Jeg ved ikke om du har den mulighed endnu, da det kræver at din konto har en vis alder og at du har foretaget et vist antal redigeringer. Men når det sker, så får du et nyt punkt oppe i menuen i øverste højre hjørne, der hedder "Flyt".
Ellers er det bare at bede nogen om at gøre det. Mvh KnudW (diskussion) 21. dec 2018, 09:42 (CET)
Mange tak for et hurtigt svar. Så er det jo bare at komme i gang med redigeringerne! Mvh. AstroOgier (diskussion) 21. dec 2018, 13:38 (CET)

Hvordan svarer man på et indlæg?[redigér | redigér wikikode]

Nu føler jeg mig godt nok som nybegynder! Jeg vil gerne svare bruger KnudW, se forrige indlæg. Men hvordan? Ingen af de viste blå links (KnudW, (Diskussion) eller [Nyt indlæg]) synes at være det rigtige.

Jeg kan ikke finde nogen anvisning i feltet øverst på Hjælp:Nybegynderforum - og jeg kan, mens jeg skriver dette, ikke se dette felt, mit eget spørgsmål eller svaret fra KnudW.

Findes svaret nedskrevet et eller andet sted?

AstroOgier (diskussion) 21. dec 2018, 10:16 (CET)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad du taler om, men jeg vil prøve at svare på det, som jeg forstod det:
Du skal bare trykke | redigér wikikode ] og skrive din besked. Og hvis du vil pinge KnudW, så din redigering kommer frem i hans inbox, skriv {{ping|KnudW}} (som laver (@AstroOgier:), mellemrum og derefter din besked :) --Biscuit-in-Chief (diskussion) 21. dec 2018, 12:50 (CET)
Den mest anerkendte måde at svare på et indlæg på er ved at skrive lige nedenunder, hvor det, man svarer på, er skrevet. Det vil sige, at du trykker på 'Redigér'/'Redigér wikikode, enten øverst på siden, eller også ud for det afsnit, der er tale om - i det konkrete tilfælde ud for overskriften "Ændring af titlen på en Wikipedia-side". Derpå får man teksten op, enten til hele artiklen eller til det valgte afsnit, og så går man til bunden af redigeringsfeltet og skriver sit svar.
To yderligere gode råd om svar: Man skriver altid svaret nederst i en diskussion, også selv om der er andre, der har været ind over diskussionen ind imellem. Og så benytter man sig af indrykninger, der laves ved at taste ':' (kolon) først på linjen for svaret - et kolon ekstra for hvert nyt svar. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. dec 2018, 13:10 (CET)
Mange tak til @Biscuit-in-Chief: og @Amjaabc:, jeg afprøver det straks. Det ville have været nyttigt, om denne information havde været nævnt i toppen af Nybegynderforum, selv om svaret, når jeg nu ser det, egentlig er indlysende. AstroOgier (diskussion) 21. dec 2018, 13:36 (CET)

Små Kunstbøger, G.E.C. Gads Forlag, København[redigér | redigér wikikode]

Små Kunstbøger (Gads Forlag) er en serie af små kunstbøger om kendte danske malere, der blev trykt for Gads Forlag af Edgar Larsens Bogtrykkeri i årene fra 1922 til 1953. Der blev trykt i alt 27 Små Kunstbøger. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 2.104.241.198 (diskussion • bidrag) 28. dec 2018, 13:17‎)

Ok, og hvad tænker du så ligeved dette indlæg? At der bør være en artikel om bogserien? Så vil jeg foreslå, at du opretter den under seriens eget navn? —Arne (Amjaabc) (diskussion) 28. dec 2018, 15:22 (CET)

Slettet side[redigér | redigér wikikode]

Hej. Jeg har oprettet en side om politiker, Anders Winnerskjold, som er politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus. Men den er blevet slettet - hvordan kan det være?

Vh Hanne Svendsen

Det lader til, at artiklen er slettet, fordi biograferede ikke opfylder relevanskriterierne. Som almindeligt byrådsmedlem er man ikke sikret en artikel på Wikipedia. Der henvises desuden til Hjælp:Valg i sletningsbegrundelsen. Læs gerne den side også.
- Sarrus (db) d. 4. jan 2019, 15:39 (CET)

Forskellige udsagn i kilder[redigér | redigér wikikode]

Halløj. Jeg er i gang med at oversætte (samt tilføje nogle ting selv) artiklen Airbus A350 fra engelsk. Jeg er dog faldet over et lille kildeproblem: I [2] står der, at A350-900s MTOW (Maksimum takeoff vægt) er 280, mens der i [3] står, at den er 275 ton. Sidste kilde er ikke fra Airbus, og er derfor mindre pålidelig, men hvad sker der her? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. jan 2019, 18:42 (CET)

Måske har det noget med kildernes forskellige alder at gøre. Anden kilde er fra 2015, hvor de skriver: As we described in the July articles (links below), it is a standard A350-900 which is extended with moderate modifications to enable it to fly up to 19 hours. Main changes are an additional five tonnes Maximum Take Off Weight (MTOW) increase from the presently certified 275t variant to a 280t variant. Den første kilde er fra 2018, hvor de kun nævner 280 ton MTOW. Det kan være at modellen nu i mellemtiden er blevet certificeret til 280 ton?--Weblars (diskussion) 7. jan 2019, 22:10 (CET)
Hej, lige meget, i denne kilde: [4] står der, at Iberia bare fik en opgraderet A350. Men tak alligevel. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 11. jan 2019, 21:02 (CET)

døde links[redigér | redigér wikikode]

Der er mange referencer til døde links.

Kunne det ikke være muligt, at lave en knap ud for links, beregnet for brugere nemt kan registrere døde links?

Eventuelt at:

 1. linket bliver lavet til en anden farve
 2. "a href" bliver fjernet
 3. linket bliver slettet

(Denne usignerede kommentar er skrevet af 90.184.228.91 (diskussion • bidrag) 8. feb 2019, 00:30‎)

Der findes {{Dødt link}}. Jeg synes ikke, at vi skal have, så linket bliver en anden farve, "a href" skal heller ikke fjernes og vi skal ikke slette links. Men det ville være fedt at have en bot, der kunne gå ind på noget som Wayback Machine et al. og lede efter et arkiv dér. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 16. feb 2019, 14:20 (CET)

Hjælp ti l artikel[redigér | redigér wikikode]

Hej Mentorhjælper! jeg er ved at oprette en artikel jeg vil gerne være sikker på at jeg kan gemme det jeg skriver om Læsø Kunsthal. Er der nogen som kan vejlede mig i det spørgsmål? På for hånd tak. Mvh.: Ulrik

Hej Ulrik. Som du jo nok har set, har en anden bruger sat nogle "skilte" på Læsø Kunsthal. Lad os se på dem:
 • Formatering. Den skal du ikke tage så tungt, den skal vi nok hjælpe med, hvislet kommer dertil.
 • Notabilitet. Den er lidt mere problematisk. Det drejer sig om, om artiklens emne er af tilstrækkelig bred interesse til, at det giver mening at have en selvstændig artikel om. Som jeg opfatter det, er vi lidt mere positivt stemt over for kunstinstitutioner, selv om de måske ikke er så store, og jeg vil mene, at man godt kunne komme igennem med den på grund af, at Læsø jo ikke er så stor, og derfor kan der argumenteres for, at en institution som kunsthallen på grund af beliggenheden kan være relevant, selv om en tilsvarende på en anden lokalitet måske ikke er det.
 • Forslag om omskrivning. Den er også problematisk, hvis der altså er hold i det. Hvis du har en tilknytning til kunsthallen, er vi normalt skeptiske over for, at du skriver om det. Se Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt. Derfor vil det være en god ting at få på det rene, hvad din tilknytning til Læsø Kunsthal er. Når det er afklaret, kan vi fortsætte med de øvrige punkter.
Jeg håber, det hjælper lidt ad vejen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. mar 2019, 23:32 (CET)

Kort margin?[redigér | redigér wikikode]

Jeg har indsat et kort på siden om Suserup Skov, men har lidt problemer med layoutet. Det er lykkedes mig at få det ønskede kort vist. Men jeg kan ikke finde ud at, hvordan det sikres at kortet (over skovens placering) har en margin til resten af teksten. Som det er nu, ser det ikke ud til at der er ordenligt tekstombrydning, som der for eksempel er ved billedet, der også er indsat på siden.

Kan der tilføjes en margin (og evt. en 'border') til kort-billedet (ligesom ved det andet billede)?

Jeg har forgæves forsøgt at finde en begynder-vejledning i at indsætte denne slags kort.

På forhånd tak, MikkelH (diskussion) 3. maj 2019, 23:49 (CEST)

Jeg tror ikke, at der er indbygget mulighed for margin i denne slags kort, der på dansk wiki bruger {{Kortpositioner}}, men jeg har indsat kortet i en tabel. På en:help:Table fandt jeg hjælp angående marginer, hvilket stadig mangler i den danske Hjælp:Tabeller.--Weblars (diskussion) 4. maj 2019, 03:58 (CEST)
Tak for svar. Løsningen med at sætte kortet ind i en tabel er dog desværre, så vidt jeg kan se ikke helt uproblematisk. Det ser fint ud på desktop-udgaven af siden, men når jeg tjekker siden i mobil-udgaven, ser siden ret underlig ud. Således er der tilsyneladende nu slet ingen tekstombrydning i forbindelse med tabellen, så derfor bliver der store tomme område øverst på siden. MikkelH (diskussion) 4. maj 2019, 08:06 (CEST)
Det står gemt i den uoversatte beskrivelse af parameteren caption at der kommer en ramme omkring kortet hvis den bruges. Jeg har fjernet tabellen og brugt caption i stedet for. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. maj 2019, 08:09 (CEST)
Super! Tak for hjælpen.MikkelH (diskussion) 4. maj 2019, 08:13 (CEST)

Problem med mapframe-kort i mobilvisning[redigér | redigér wikikode]

Jeg har lavet et kort på siden om Oldtidsstien, men såvidt jeg kan se vises det ikke korrekt i mobilvisning. Jeg kan ikke finde ud af hvorfor? Hos mig vises kortet ved mobilvisning således blot som en blank firkant, i modsætning til ved alm. sidevisning, hvor kortet med dets markører vises fint. I mobilvisning kan man dog også klikke på kortet og få det frem i fuldskærmsvisning. Jeg er ny i det med at indsætte kort vha. mapframe, så hvis der sidder en med lidt mere ekspertise i det, kunne jeg godt bruge hjælp. På forhånd tak, MikkelH (diskussion) 6. maj 2019, 10:05 (CEST)

Jeg kan ikke umiddelbart se nogen fejl i mapframe-koden. Det skyldes måske en fejl i Kartographer. Jeg vil prøve at lokalisere det nærmere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. maj 2019, 12:59 (CEST)
Jeg tror at det er en Kartographerfejl, og jeg har fejlmeldt det på phab:T222604. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. maj 2019, 13:41 (CEST)
OK. Tak for hjælpen. Jeg krydser fingre for at det bliver rettet. MikkelH (diskussion) 6. maj 2019, 15:21 (CEST)

Hvorfor er alt med cykling gult?[redigér | redigér wikikode]

Hej.

Jeg skriver nogen gange lidt tekster om cykelryttere fra ind- og udland, og har opdaget at alt er grimt gult når det drejer sig om cykling. Alle bokse og lign. Hvorfor er de det, når alle andre sportsgrene har en fin neutral grålig nuance. Man kunne have den mistanke at man er meget glad for Tour de France, og ikke tager hensyn til andet end det løb. Det er upassende at f.eks. Giro d'Italia skal iklædes det franske gult, ligesom det gælder mange andre ting. Denne skal jo ikke være gul -> Skabelon:Giro d'Italia vinder?

Jeg fandt et eksempel med Marco Pantani, min italienske helt. Her på tysk er han neutral http://de.wikipedia.org/wiki/Marco_Pantani, men hvis man så kigger på fransk er han også helt gul. I Sverige og på engelsk er der afdæmpede grønne nuancer. Tror ikke Pantani ville have brudt sig om at være helt gul. ;-)

Kan man ikke lave en neutral farve og ensrette tingene, så det ikke blinker gult overalt når man kigger på cykelsider.

M.v.h. --Vandcykel (diskussion) 6. maj 2019, 17:08 (CEST)

Godt spørgsmål. Mit umiddelbare svar er at nogen har fået en fiks idé. Jeg synes ikke at det er en god idé og synes at det skal afskaffes.--Madglad (diskussion) 6. maj 2019, 17:28 (CEST)

Et spørgsmål[redigér | redigér wikikode]

Hold da op, nu føler jeg mig godt nok som en noob: Hvem er det, der bestemmer, om en artikel er klasse B eller Start? --Biscuit-in-Chief (Diskussion Bidrag) 15. maj 2019, 17:26 (CEST)

Det er de forskellige WikiProjekter som kategoriserer artikler inden for deres interesseområde, så du må spørge det enkelte projekt. Men mit indtryk er at det normalt er projektdeltagere som vurderer ud fra retningslinjer diskuteret på projektets diskussionsside. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. maj 2019, 18:42 (CEST)

maplink-problemer[redigér | redigér wikikode]

Jeg har på siden om EuroVelo indsat maplinks til ruterne (i afsnittet "EuroVelo-ruterne"), men de fleste virker ikke. Umiddelbart regnede jeg med, at det blot var en form for cache-problem, som ville rette sig selv efter lidt tid. Men nu er der gået en rum tid, siden jeg oprettede siden og de virker stadig ikke. Jeg kan ikke gennemskue hvorfor? Så vidt jeg kan se, har jeg i maplink-koden til de forskellige ruter indsat de korrekte "ids" hentet fra Wikidata, men tilsyneladende fungerer det kun for Nordsøruten (12). Har overvejet om det kan have noget at 'OSM relation ID' i Wikidata er en super-relation? Men igen, det virker for Nordsøruten.. MikkelH (diskussion) 2. jun 2019, 10:54 (CEST)

Maplinks skulle kun virke med relationer af typerne multipolygon, route, boundary. Andre typer er ønsket på Wikimedias fejlmeldingssytem på sagen phab:T156433. Jeg selv savner "waterway" til brug for åer og floder. Cykelruterne har OSM-relationer af typen superroute. Jeg ved ikke hvorfor det alligevel virker med Nordsøruten, og hvad forskellen er på den og de andre. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. jun 2019, 11:14 (CEST)

Denne side er foreslået omskrevet[redigér | redigér wikikode]

Hej

Jeg har netop opdateret denne side https://da.wikipedia.org/wiki/Keld_Grinder-Hansen da den omtalte person afgik ved døden d. 1 juni 2019. Der står dog "Denne side er foreslået omskrevet". Hvad kan jeg gøre for få dette fjernet? (skrev 90.184.73.213 (diskussion) 2. jun 2019, 20:51. Husk at signére dine indlæg.)

Jeg har nu fjernet teksten øverst om at siden bør omskrives, fordi jeg synes at artiklen er blevet meget omskrevet siden 2014. Men jeg er lidt usikker på om der måske mangler nogle flere kilder til al den information som artiklen indeholder.--Weblars (diskussion) 3. jun 2019, 07:45 (CEST)
Det er jeg ikke usikker på; hvis der ikke er kilder til hver eneste påstand i en artikel, er der ikke nok kilder, og siden der er nul kilder, mangler den et af de vigtigste elementer for Wikipedia. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 3. jun 2019, 12:26 (CEST)
Jeg vil lige rette det og sige, at der er kilder, men der mangler referencer, som også er et meget vigtigt element. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 3. jun 2019, 12:27 (CEST)
Specielt er det meget problematisk at erklære en person død uden pålidelig kilde dertil. Jeg kan ikke finde noget på internettet om at han er død, og var meget tæt at omgøre ændringen som omtalte ham som død. Jeg skulle nok have gjort det! Bruger:90.184.73.213, hvor ved du fra at Keld Grinder-Hansen er død? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. jun 2019, 13:25 (CEST)
Det ved jeg som en person som er tæt på familien. Eneste ændringer jeg har lavet til artiklen er jo at tilføje dødsdato og omskrive til datid. En kilde kan være svær at finde 2 dage efter, men en nekrolog vil kunne findes i adskillige aviser i løbet af ugen. Har forsøgt at oprette dette som en kommentar, men kan ikke gennemskue hvordan.(skrev Christian Thomsen (diskussion • bidrag) 3. jun 2019, 18:09. Husk at signere dine indlæg.)

Oversættelsesværktøj[redigér | redigér wikikode]

Hej, hvor finder jeg wikipedia oversættelsesværktøjet? --Honymand (diskussion) 9. jul 2019, 23:02 (CEST)

Gå ind i "Beta" i din taskbar oppe i højre hjørne af skærmen og aktivér den nedrste, "Indholdsoversættelse". Tryk bagefter på "Bidrag" og derefter "Oversættelser" :-) —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 9. jul 2019, 23:08 (CEST)
OK, tak, så langt så godt. Når jeg så har fået en "oversættelse" af en skabelon, hvordan får jeg så wikikoden for den?--Honymand (diskussion) 9. jul 2019, 23:12 (CEST)
Må jeg se det specifikke sted du taler om? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 9. jul 2019, 23:14 (CEST)
Kan jeg give dig et link til hvad jeg ser i oversætelsesværktøjet? Jeg prøver: https://da.wikipedia.org/wiki/Special:ContentTranslation?title=Special:ContentTranslation&campaign=contributions-page&page=Peter+Wohlleben&from=de&to=da&targettitle=Peter+Wohlleben
--Honymand (diskussion) 9. jul 2019, 23:16 (CEST)
Jeg ser man "bare" skal udgive under sin egen brugerside og så har man adgang til hele wikikoden. Lidt tungt - men det virker. --Honymand (diskussion) 9. jul 2019, 23:30 (CEST)

Hvornår er en side offentligt tilgængelig?[redigér | redigér wikikode]

Når man har oprettet en side, hvor lang tid går der så før den er offentlig tilgængelig og man kan se den på feks en Google søgning?

Den er offentlig tilgængelig med det samme. Google plejer at kende ny side meget hurtigt (typisk minutter, men det er selvsagt ikke noget vi har kontrol over). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jul 2019, 23:49 (CEST)

En side der stadig ikke kan ses på Google[redigér | redigér wikikode]

Hvis en side ikke akn findes på Google flere timer efter oprettelse hvad kan dette så skyldes? (skrev Marcus Wilhelm Buch Berg (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det kunne være en side i et navnerum som ikke må indekseres af søgemaskiner, f.eks. brugersider. Ellers må du være mere konkret med hvilken side du taler om. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jul 2019, 01:12 (CEST)
Brugeren der startede indlægget (Marcus Wilhelm Buch Berg) har indtil videre kun redigeret her og på to brugersider (Bruger:Marcus Wilhelm Buch Berg og Bruger:Smagsløget). Så ja, det er vist fordi han ikke ved at Google ikke viser brugersider, medmindre man går langt ned. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 11. jul 2019, 11:19 (CEST)

Retningslinjer for aktive danske politikere[redigér | redigér wikikode]

Jeg har lige oprettet mig som bruger, og vil gerne lave nogle opslag om aktive danske politikere. Men findes der retningslinjer for, hvornår en dansk politiker er relevant nok til at få et opslag? Det ser ud til at alle folketingsmedlemmer naturligt tages med, men hvad med opstillingsberettigede kandidater (udpeget af partiforeninger i opstillingsberettigede partier)? Eller hvad med regionsrådsmedlemmer, eller kommunalbestyrelsesmedlemmer for den sags skyld? Her skal man måske have gjort sig bemærket på anden vis for at fortjene omtale (det kunne godt se sådan ud)? Borgmestre kommer vel naturligt med, men hvad med f.eks. viceborgmestre? Jeg har fundet denne fine skabelon Wikipedia:Landsbybrønden/Politikere og sager#Et forslag til hvordan en artikel om en politiker bør se ud (fulgt af en lang, spændende diskussion), og det lader da også til at den for det meste følges. Men stadig spørgsmålet: er der fastlagte retningslinjer for hvornår en politiker/kandidat er berettiget til at få sin egen Wikipedia-artikel? V.H. Niels (skrev NiChNi1968 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Her er lidt til indledning : Wikipedia:Kriterier_for_biografier#I_dansk_politik
Andre må uddybe -- PHansen (diskussion) 31. jul 2019, 08:05 (CEST)

Mange tak, den havde jeg ikke fundet ved egen hjælp. Det er jo en ret klar afgrænsning - der dog må ses som en minimums-liste(?) NiChNi1968 (diskussion) 31. jul 2019, 23:27 (CEST) Her skulle stå min signatur.. men den skal vist lige designes først. V.H NiChNi1968.

For en ordens skyld: Afgrænsningen går på, at hvis en politiker opfylder et eller flere af de nævnte krav, er han/hun automatisk notabel, og der er ingen, der kan anfægte en artikel om vedkommende. Derudover kan andre, der ikke opfylder kravene, også accepteres, hvis der er andre forhold, der taler for, fx en karriere i erhvervslivet etc. En person son Joachim B. Olsen var naturligvis notabel, inden han blev valgt pga. sin sportskarriere. Men det er lidt en gråzone, og der kan i nogle tilfælde opstå diskussioner her.
Jeg har et relateret forslag: Et hav af biografier for menige folketingsmedlemmer, måske især tidligere, er skrevet i en slags telegramstil og ofte ikke opdateret. Det ville være rigtig dejligt at få dem gjort mere læsevenlige. Se fx Anita Knakkergaard og sammenlign med fx Karen Ellemann.
Det er under alle omstændigheder rigtig dejligt, at du har lyst til bidrage til området. Og husk, at det er vigtigt at angive kilder til informationerne - her kan man ofte finde udmærkede kilder i massemedier som aviser. God arbejdslyst. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. aug 2019, 09:57 (CEST)

Flytning af side (fejlstavet titel)[redigér | redigér wikikode]

Hej

Jeg har prøvet at sætte mig ind i, hvordan man anmoder om flytning af en artikel/side på helt officiel vis, men jeg kan simpelthen ikke overskue det. Er der en trænet bruger, der vil gøre det for mig? Det drejer sig om siden "Warehouse 9" - det sted, den handler om, hedder "Warehouse9", dvs. uden mellemrum, så titlen bør rettes.

Wikipedia-siden: https://da.wikipedia.org/wiki/Warehouse_9

Dokumentation for korrekt stavning (stedets egen hjemmeside): http://www.warehouse9.dk/

Der er for øvrigt samme fejl (ukorrekt mellemrum) i Wiki-artiklens links til stedets hjemmeside (i infoboksen og under "Eksterne henvisninger"). Jeg ved ikke, hvad man gør ved dét...?

En anden ting: Der er en advarsel på siden, om at der mangler kildehenvisninger, og at artiklen derfor kan blive slettet. Hvilke kildehenvisninger skulle det være? Der er som sagt allerede linket til stedets egen hjemmeside.

På forhånd tak. :)

Vh Maja Lange

Nu har jeg flyttet siden.
- Sarrus (db) d. 8. aug 2019, 13:33 (CEST)
Hej Maja. Det drejer sig om kildehenvisninger til sekundære eller tertiære kilder - derfor ikke kilder til Warehouse9s egen hjemmeside. Findes det nævnt i eksempelvis aviser, magasiner, troværdige hjemmesider eller andet, vil det være brugbart. Håber det giver mening. mvh Tøndemageren (diskussion) 8. aug 2019, 13:53 (CEST)
Mange tak, begge to. Jeg må prøve at se, om jeg kan finde ud af at sætte nogle links ind. Vh Maja (skrev MajaLange (diskussion • bidrag) 8. aug 2019, 20:18. Husk at signere dine indlæg.) ... Nu har jeg sat en række links ind, bl.a. til artikler fra Politiken, JyllandsPosten og Berlingske, og der er nu i alt 18 referencer, men advarslen om for få referencer er der stadig. Hvordan kan det være? Er det, fordi referencerne skal tjekkes af en moderator (eller hvad det nu hedder)? Jeg har et andet "problem" med Warehouse9-siden - der er nemlig også en "selvbiografi"-advarsel. Jeg er ikke selv involveret i Warehouse9 og ville ikke kunne drage nogen personlig fordel af at promovere det. Men jeg kender stedet godt og kan stå inde for artiklens (i øvrigt ret neutrale) indhold, så jeg vil gerne sige god for den. Kan jeg gøre det, så siden bliver anerkendt som fuldt gyldig, og i så fald hvordan? På forhand tak igen. (skrev MajaLange (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Skabeloner sættes ind manuelt - og fjernes igen manuelt. Det er dog en god idé at lade en anden (gerne erfaren) bruger komme forbi siden og tjekke op på den. Jeg ved ikke om jeg får tid til det, men jeg ved at Arne som regel gerne vil hjælpe til, så måske han vil tjekke op på det. Jeg når det i hvert fald ikke lige nu - vil dog ikke afvise jeg når det senere. Derudover, så kan jeg fornemme på KnudW at en anden skribent på artiklen er tilknyttet dertil, så er formentligt derfor {{tæt på}}-skabelonen står der. Du skal ikke lægge så meget i det lige nu :) Btw, når du afslutter et indlæg på en diskussionsside som her, så må du meget gerne skrive fire tilder (~~~~) - så sætter du nemlig signatur bagefter, hvilket gør andre brugere kan se hvem der har skrevet pågældende kommentar :) mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2019, 07:44 (CEST)
@MajaLange: Kan se Madglad har været forbi artiklen nu, så der er rettet lidt. Der er stadig nogle problemer - eksempelvis må du meget gerne se om du kan skabe nogle afsnit i artiklen, sådan at vi får en kort indledning, og derefter nogle emner. En overskrift kunne eksempelvis være == Festivaler på Warehouse9 ==. Derudover har jeg lavet en rettelse af referencerne i første afsnit af artiklen. Der må du også meget gerne rette resten til efter sammen skabelon (jeg har brugt {{cite web}}). Håber hjælpen kan bruges :) mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2019, 09:37 (CEST)
Tusind tak til alle involverede. :) Nu fandt jeg ud af at gå direkte ind i koden, og så blev det meget nemmere at lave ordentlige links (omend jeg ikke kan finde ud af, hvad jeg skal gøre ved ét af dem, fordi den side indeholder mere end én artikel om Warehouse9, og så ved jeg søreme ikke med titelangivelsen). Ser referencerne fornuftige ud nu? ... Mht. det med afsnit og overskrifter kan jeg ikke finde ud af at gøre det, så det ikke kommer til at virke lidt klodset eller fjollet, fordi hele artiklen er så kort. (Hvad skal jeg gøre for at indlejre mine indlæg her under de indlæg, de er svar på - altså rykke dem en tak mod højre?) MajaLange (diskussion) 9. aug 2019, 15:30 (CEST)
Referencerne ser rigtigt fine ud Maja. Du laver indryk ved at sætte ":" som det første i en ny linje. Jo flere ":", jo større indryk. Jeg har indsat overskrifterne nu. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2019, 16:40 (CEST)

Tak igen-igen! :) Jeg er rigtig, rigtig glad for hjælpen og inputtet. Nu ved jeg så bare ikke, hvad jeg gør med referencen til den side, der har flere artikler om W9? Er der nogen, der har en idé om, hvad jeg kan gøre i det tilfælde?

Help with translation[redigér | redigér wikikode]

Hi and sorry for using English and if it's a wrong place to ask. Could anyone help me to translate the task (written with old letters) under this maze: Fil:Labyrinth1893.gif ? --Neolexx (diskussion) 10. aug 2019, 16:40 (CEST)

Dansk: "Hvem kan naa ind i Labyrinthen og ud igjen, uden at gaa Vejen mere end de nødvendige to Gange?"
Google: "Who can reach into the Labyrinth and out again, without going the way more than the necessary two times?"
-- PHansen (diskussion) 10. aug 2019, 17:07 (CEST)
Tussen takk! (jeg snakker litt norsk) I just don't understand exactly "without going the way more than the necessary two times" Does it mean that the way inside and the way outside need to be different? --Neolexx (diskussion) 10. aug 2019, 17:14 (CEST)
Having only a single entrance and exit, makes it kind of hard for the path not to be overlapping. The "necessary two times" would apply only if you turn northeast, thus solving the labyrinth. If one instead turns south when trying to exit, one would run into a dead end and a third attempt. If it's meant less meta, the word "Gange" being capitalized (abandoned in 1948) isn't the verb and should probably be translated meaning "paths" in this case or somesuch.TherasTaneel (diskussion) 10. aug 2019, 17:51 (CEST)
Thank you again! I guess I got it. --Neolexx (diskussion) 10. aug 2019, 17:59 (CEST) (the whole question was for our w:ru:Лабиринт - thinking to replace the introductory image with a free one yet not self-made).

Flytte arkiveret diskussion til aktuel brugerside[redigér | redigér wikikode]

Jeg ønsker at genoptage en arkiveret diskussion omkring et bidrag. Det fremgår, at hvis man ønsker at genoptage en diskussion, så skal den flyttes til brugersiden. Jeg ved imidlertid ikke, hvordan man gør det. Er der nogen, der kan hjælpe mig med det? Jeg har allerede skrevet mit indlæg under den arkiverede diskussion og mangler bare at flytte selve diskussionen.RODAPA (diskussion) 17. aug 2019, 17:43 (CEST)RODAPA

RODAPA: Du skal blot markere indholdet af diskussionen (inklusiv overskriften) og klippe det fra arkivet og indsætte på diskussionssiden. Der er ikke en "flyttefunktion" til enkelte diskussioner, som der er til sideflytninger. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 17. aug 2019, 23:31 (CEST)
@RODAPA: Der er visse diskussionssider, fx Landsbybrønden, der fungerer anderledes. Hvilken diskussion drejer det sig om? /Madglad (diskussion) 18. aug 2019, 05:22 (CEST)
Diskussionen er nu hentet frem igen fra Brugerdiskussion:KnudW/Arkiv 48 til Brugerdiskussion:KnudW. Måske skal den et andet sted hen, jeg har udelukkendeforetaget kopieringen, ikke læst tråden. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. aug 2019, 07:31 (CEST)

Omdirigering[redigér | redigér wikikode]

Hvordan omdirigerer man en side til en anden.

Carl A.M 15. sep 2019, 17:44 (CEST)

Ved at skrive "#REDIRECT [[Målside]]" som det eneste på siden. Koden ligger under skrivefeltet.
- Sarrus (db) d. 15. sep 2019, 17:55 (CEST)
Tusinde tak Sarrus