Wikipedia:Landsbybrønden/The visual editor newsletter for February 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

VisualEditor nyhedsbrev, februar 2016 (Oversat fra engelsk)[redigér wikikode]

Læs nyhedsbrevet på et andet sprogAbbonementliste for det flersprogede nyhedsbrev

VisualEditor-logo.svg
Vidste du?
Blandt erfarne brugere er VisualEditors tabelværktøj et af de mest populære funktioner.
Screenshot showing a pop-up menu for column operations in a table
Hvis du vælger toppen af en kolonne eller enden af en række, kan du hurtigt indsætte og fjerne ekstra kolonner og rækker.

Nu kan du også flytte rundt på kolonner og rækker. Klik på "Move before" eller "Move after" for at bytte om på kolonnen/rækken og dens nabo.

Du kan læse og hjælpe med at oversætte brugerguiden som har mere information om hvordan man bruger VisualEditor.

Siden det sidste nyhedsbrev har VisualEditor-teamet repareret mange fejl. Du kan se deres arbejdsliste i Phabricator-værktøjet. Det de prioriterer lige nu er at understøtte VisualEditor på japansk, koreansk, arabisk, indisk og kinesisk, samt at forbedre enkeltfanesystemet hvor at der kun er en redigeringsfane i artikler i stedet for to.

Seneste ændringer[redigér wikikode]

Det er nu muligt at skifte fra wikikode-værktøjet til VisualEditor efter at du er begyndt at redigere. Denne funktion er tilgængelig for næsten alle brugere på de fleste wikier undtagen Wikitionary og Wikisource.

Mange af VisualEditors lokale feedback-sider er blevet omdirigeret til mw:VisualEditor/Feedback.

Du kan du flytte rundt på kolonner og rækker i tabeller, du kan også kopiere rækker, kolonner eller en gruppe af celler og sætte den ind et nyt sted.

Formular-værktøjet har nu to tilstande: du kan vælge "Quick edit" for blot at se og ændre LaTeX-koden, eller "Rediger" for at bruge alle funktioner i værktøjet. I det komplette værktøj kan du bruge forhåndsvisning og se en omfattende liste med matematiske symboler.

Fremtidige ændringer[redigér wikikode]

Enkeltfanesystemet vil kombinere "Redigér" og "Redigér wikikode"-fanerne til en enkelt "Redigér"-fane. Dette system er lig det der allerede bliver brugt på mobilversionen af Wikipedia. (T102398) Til at starte med vil Redigér-fanen åbne det redigeringsværktøj som du brugte sidste gang du redigerede Wikipedia. Det sidste redigeringsværktøj du brugte vil blive lagret i kontoindstillingerne for oprettede brugere, og i en browser-cookie for anonyme brugere. Oprettede brugere vil kunne ændre disse indstillinger i Redigering-fanen under Speciel:Indstillinger:

  • Brug det redigeringsværktøj jeg brugte sidst.
  • Brug altid VisualEditor hvis det er muligt.
  • Brug altid wikikode-værktøjet
  • Vis mig altid begge faner (Sådan som det er nu)

VisualEditor bruger den samme søgemaskine som Speciel:Søgning til at finde links og filer. Søgemaskinen vil snart blive bedre til at opdage tastefejl og stavefejl.

VisualEditor vil blive tilbudt til alle brugere på de fleste "Fase 6" Wikipediaer i løbet af de næste par måneder. Udviklerne vil gerne vide hvordan VisualEditor fungerer på dit sprog. De vil især gerne vide om det føles naturligt at skrive på dit sprog i VisualEditor. Skriv venligst kommentarer og hvilke(t) sprog du har testet i responstråden på mediawiki.org. Dette vil påvirke de følgende sprog:Japansk, Koreansk, Urdu, Persisk, Arabisk, Tamil, Marathi, Malayalam, Hindi, Bengalsk, Assamesisk, Thai, Aramæisk samt andre.

Lad os arbejde sammen[redigér wikikode]

Hvis du gerne vil læse nyhedsbrevet på netop dit sprog, så hjælp med at oversætte! Abonner på oversætternes nyhedsbrev eller kontakt os direkte så vi kan kontakte dig når næste udgave er klar til oversættelse! --Elitre (WMF) (diskussion) 26. feb 2016, 20:35 (CET), oversat af InsaneHacker (🗪) 1. mar 2016, 10:10 (CET)