Wikipedia:Landsbybrønden/Til skræk og advarsel: "Amerikansk"

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Til skræk og advarsel: "Amerikansk"[redigér wikikode]

Jeg har i artiklen Zikavirus, som handler om en virus, der er udbredt i visse dele af Amerika rettet "... udsendte den amerikanske folkesundhedsmyndighed CDC anbefalinger til rejsende vedrørende de berørte lande i Sydamerika ..." til "... udsendte USA's folkesundhedsmyndighed CDC anbefalinger til rejsende vedrørende de berørte lande i Sydamerika ...". Generelt synes jeg at man bør undgå USA's megalomane betegnelse "amerikanske" om forhold vedr. USA, især når det som her er i øvrigt handler om amerikanske (i korrekt betydning) forhold.--Madglad (diskussion) 30. jan 2016, 00:33 (CET)

På tysk bruges fx US-amerikanisch som adjektiv for "noget fra USA", og på spansk estadounidense som demonym for USA. Nogle danskere bruger de uofficielle USAnsk og USAner.
I dette tilfælde kan man skrive hhv. 'latinamerikansk'/'sydamerikansk' og 'latinamerikaner'/'sydamerikaner', samt "USA's ...", hvis læseren kan komme i tvivl, for 'amerikansk' er tvetydigt på mange sprog. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 30. jan 2016, 18:12 (CET)