Wikipedia:Landsbybrønden/WikiWednesday om nye brugere, notabilitet og sletningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WikiWednesday om nye brugere, notabilitet og sletningsforslag[rediger kildetekst]

Onsdag den 4. november blev der afholdt WikiWednesday via nettet om ovennævnte emne. Der var enighed om, at diskussionen havde så almen interesse, at et indlæg her på Landsbybrønden ville være relevant.

Det handler meget om samspillet med nye brugere. Er vi gode nok til at tage pænt imod dem og fastholde dem som aktive bidragydere her? Hvis man ser på velkomstsiderne, bliver der efter min mening gjort meget godt og rigtigt, og der bliver orienteret fint om, hvad Wikipedia er og ikke er. Men hvorfor går det så galt alligevel i en del tilfælde? Måske blandt andet fordi vi i perioder hærges af vandaler og selvpromoverende elementer, der opretter artikler og redigerer uden hæmninger. Det kræver konstant indsats, og det gør os måske en gang imellem lidt tonedøve over for nye artikler, som måske er mangelfulde, men som alligevel kan blive starten på noget, Wikipedia kan værdsætte. Sådan artikler kan opleve stubmarkeringer og sletningsforslag, hvilket kan være et problem, hvis opretteren er ny, og måske ikke helt magter at bruge de instrumenter, andre ville opfatte som indlysende. Og ja, der er hjælp at hente, men chokket over en massiv afvisning vil måske nogle gange være rigeligt for en ny - og travl - bidragyder, der så hellere vil finde andre ting at bruge sin sparsomme tid på. Et eksempel: Det virtuelle Kunstmuseum. Skrevet af en person, der vidste noget om emnet, men meget kort i første udgave, og derfor markeret til sletning med notabiliteten betvivlet. Se artiklens historik og diskussionsside. Det kunne være endt som en dårlig oplevelse, men "nogen" greb ind og fik rettet op på sagen.

I det nævnte eksempel endte sagen med en fornuftig artikel og en kun lettere rystet ny bruger. Men hvordan undgår vi de tilfælde, hvor vi støder brugeren fra os uden vej tilbage? For eksempel ved at den person, der kontrollerer nye artikler, skriver direkte til brugeren og spørger lidt ind til, hvad det her egentlig handler om. Det må være ok at indrømme sine egne begrænsninger på specifikke områder og i stedet høre noget om brugerens.

Der var mere at hente på mødet, men det kan de øvrige deltagere måske orientere om. Venlig hilsen Ebbe --Rsteen (diskussion) 5. nov 2020, 06:30 (CET)