Wikipedia:Landsbybrønden/Wikidata, fase 2 er på vej

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikidata, fase 2 er på vej[rediger kildetekst]

Fase 2 af Wikidataprojektet er nu planlagt til at komme til os onsdag den 24. april. Det giver adgang til at hente data til brug i artikler. Ideen er at man på et tidspunkt skal kunne placere en infoboks-skabelon i en artikel uden at bruge nogen parametre, og at den så automatisk henter alle oplysninger fra Wikidata. Man kan også lave det sådan, at hvis man angiver en parameter til skabelonen, vil den bruges i stedet for den tilsvarende information fra Wikidata.

Det er dog stadig begrænset hvilke oplysninger vi kan hente. Ligesom botter overfører vores sproghenvisninger til Wikidata, er der også andre botter som analyserer indholdet i eksisterende infobokse på de store Wikipediaer og overfører indholdet til Wikidata som udsagn. Men en række udsagn kan ikke oprettes endnu fordi alle datatyper for udsagnenes værdier ikke er implementeret endnu. Der mangler stadig bl.a. datatyper til tids-, mængde- og antals-angivelser. Det er også stadig meget sparsomt med kildeangivelser på Wikidata, udover "Wikipedia på sprog X", hvilket vi jo ikke kan bruge til noget, da Wikipedia ikke kan bruge sig selv som kilde.

Så jeg foreslår at vi i første omgang venter på at vi kan få mere komplet information, før vi gør noget. Så vi undgår også at spilde vores kræfter på noget som alligevel snart skal ændres igen, og vi vil kunne skele til hvad de gør på de helt store Wikipediaer (især engelsk, men også andre), og genbruge deres skabeloner og Lua-moduler. Det vil kunne spare meget arbejde.

Når vi så vælger at gøre noget, kan det for eksempel ske ved at vi laver infoboks-skabelonerne om så de henter informationer fra Wikidata og sammenligner med værdierne fra parametre. Hvis de stemmer overens, kan artiklen placeres i en skjult kategori, og vi kan sætte en bot til at fjerne de lokale data.

Der er i øvrigt stadig en introduktion til Wikidata og de vigtigste begreber i min sandkasse som må bruges efter behag. Byrial (diskussion) 21. apr 2013, 13:29 (CEST)

Det forventes at ske i aften. Hvis man vil eksperimentere med infobokse eller andre skabeloner, anbefaler jeg kraftigt at man først gør det i egne sandkasser indtil man har noget som virker, og derefter åbner en debat om det er noget vi ønsker før en evt. ændring gennemføres. Hvis man kopierer skabeloner til undersider i sin brugersandkasse, kan deres effekt på artikler efter ændringer afprøves ved hjælp af skabelonsandkasse-specialsiden. Byrial (diskussion) 24. apr 2013, 08:29 (CEST)
Tak, for din oversigt, Byrial. Jeg har allerede brugt den! — Fnielsen (diskussion) 24. apr 2013, 10:41 (CEST)