Wikipedia:Landsbybrønden/Wikimedia Danmark - hvordan og hvorfor?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikimedia Danmark - hvordan og hvorfor?[rediger kildetekst]

På dagens bestyrelsesmøde i Wikimedia Danmark har vi stillet os selv de eksistentialistiske spørgsmål: Hvad skal vi egentlig bruge foreningen til? og Hvad synes du, Wikimedia Danmark skal arbejde for? - og samme spørgsmål kan vi jo også stille her. Hvad siger I? --Palnatoke (diskussion) 16. apr 2016, 13:53 (CEST)

Siden du nu selv har introduceret vi/I terminologien foreslår jeg en holdningsændring. Men, ...
Fra twitter-siden synes det som at det er det tekniske og teknologiske islæt der driver værket. Selvfølgelig er det en grov generalisering, men på den anden side er det jo heller ikke faktuelt forkert. Der er meget teknik og teknologi involveret. Og hvad vil vi med det?
Det er netop vigtigt at finde udgangspunktet for dit spørgsmål, og at starte med at overveje det tekniske og teknologiske islæt som så i Wikimedia (Danmark) er nok ikke det rette sted. Fra twitter-siden annonceres en github-side, og jeg kommer naturligt nok til at associere dette med Open Source - d.v.s. en åben tilgængelig projektudvikling. Wikimedia er vel også ud af den gren af den foranderlige udvikling, i sig selv et Open Source projekt. Måske stammer det fra Bruce Perens, den formulering at Open Source udvikling som så er kaotiskt. Men i al rimelighed gælder det ikke, eller det vil være for vildledende at tale om, det enkelte Open Source projekt som kaotiskt. Projekter er forskellige, og lige netop Wikipedia er struktureret omkring skrevne normer, developerwise. Den bagvedliggende teknik og teknologi, der følger med den digitale platform, er et maintenance tema. Så i Open Source terminologi er alle os wikiredaktører 'developers'; udviklere af encyklopædien Wikipedia. Er det dette vi/I der er relevant?
Jeg tror ikke det er vigtigt at sætte en skarp grænse mellem vedligeholdelse og udvikling. Bot-tjenester er et godt eksempel på en gråzone. Jeg forstår dit spørgsmål som rettet til wikiredaktører, dvs. de der hovedsageligt redigerer artikeltekster, og jeg kan godt se noget der ligner en distancering, mellem på den ene side wikiredaktører og på den anden side vedligeholdelses-holdet, formelt begrænset til medlemmerne i bestyrelsen af Wikimedia Danmark. I har også spurgt jer selv om hvad foreningens virke egentlig skal være. Som helt fokuseret wikiredaktør kan jeg ikke svare på det. Jeg har meget lidt nogen ide om foreningens virke. Som wikiredaktør har jeg det fint med at skidtet fungerer, for nu at sige det enkelt. Og, jeg synes også dele af udviklings-strukturen kunne fortjene et eftersyn, men det er et tema jeg må opfatte som hørende til projekt-udviklingen.
Med mange opmuntrende hilsner Sechinsic (diskussion) 16. apr 2016, 14:59 (CEST)
  • Jeg synes det ville være brugart at få noget læserstatistik så vi får bedre overblik over hvem der læser dansk wikipedia og hvad de søger efter. Maunus (diskussion) 17. apr 2016, 19:02 (CEST)