Wikipedia:Landsbybrønden/manglende portrætter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

manglende portrætter[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket, at særdeles mange biografiartikler selv om ret kendte danske skuespillere mangler billeder. Hvad skyldes dette, og kan der gøres noget ved det. Det gælder også, at særdeles mange artikler, der omhandler danske film, helt mangler billeder. Samme spørgsmål her. Hvad er årsagen, og hvad kan der evt. gøres?Harlekin96 19. nov 2009, 16:48 (CET)

Det er fordi vi ikke tillader fair use-billeder, som f.eks. engelsk Wikipedia gør. Se afstemningen på Wikipedia:Afstemninger/Fair use-billeder. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 19. nov 2009, 17:18 (CET)
Til det sidste spørgsmål: Ja, man kan kontakte de pågældende skuespillere (i alt fald de levende af dem) og bede dem om at sende én et billede, der er frigivet under en passende licens, og så kan man uploade billedet til Commons. Billedet af Anders Lund Madsen er skaffet på den måde (det er så et fjollet billede, men det er en anden sag). --Palnatoke 19. nov 2009, 17:30 (CET)
Ellers er det bare at fatte et kamera, når man har muligheden for det og så tage nogen billeder. Knud Winckelmann 19. nov 2009, 17:33 (CET)
Ja, udfra dette ser det vist ikke ud til, at der ligger en løsning lige om hjørnet.Harlekin96 19. nov 2009, 18:37 (CET)
Jeg vil lige nævne at vi ikke opfordrer folk til at lege paparazzi og knipse løs af kendte mennesker, der har fri. Man må gerne tage billeder af folk der optræder o.lign. mens man skal have deres samtykke for at bringe et billede af dem tilfældigt på gaden. --Med venlig hilsen Necessary Evil 20. nov 2009, 12:43 (CET)