Brugerdiskussion:Christian Giersing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Christian Giersings diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Christian Giersing.

Arkiver[redigér wikikode]

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 05. Jan 2020 05:30

Nyheder for januar 2020[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 1 - udgivet 12. januar 2020

Nyheder for januar 2020[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 1 - udgivet 12. januar 2020

Flertydighed af Vauxhall-modeller[redigér wikikode]

Hej Christian. Det giver ikke mening at betegne Vauxhall Carlton og Vauxhall Cavalier som flertydigsider da der kun én betydning for de to sider: En Vauxhall-bilmodel. Det giver heller ikke mening at bede brugere om at ændre henvisninger til disse sider. Hvis der i en artikel nævnes at en bil er en Vauxhall Carlton eller en Vauxhall Cavalier, bør der ikke linkes til den tilsvarende Opel-model da bilen ikke er en Opel uanset om den er magen til en Opel-model, da den er bygget af Vauxhall Motors og bærer dette firmas mærker. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. jan 2020, 22:24 (CET)

Hej. F.eks. er Volvo S40 også en flertydigside, selv om der overordnet set kun er én betydning af navnet, nemlig en bilmodel fra Volvo. Mii og Citigo har heller ikke deres egne artikler da de stort set er magen til up. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 26. jan 2020, 09:25 (CET)
Volvo S40 er heller ikke flertydig, og flertydig-skabelonen bør også fjernes der. Det er ikke et gyldigt argument at der er flere forskellige generationer. Bro er f.eks. heller ikke en flertydigside selvom en bro kan være enten en bælkebro, hængebro, buebro, skråstagsbro eller forskellige andre typer. Ford Fiesta er heller ikke et flertydig begreb selvom jeg i artiklen tæller 8 generationer af personbiler og 2 typer varerbiler. Det afgørende her er at der er én fælles betydning: Fords betegnelse for deres aktuelle minibil. Det samme gælder Vauxhall Carlton, Vauxhall Cavalier og Volvo S40: Betegnelserne har én fælles betydning og er dermed ikke flertydige. Det betyder også at links til disse sider er rimelige og bør ikke ændres. Hvis der er nævnt en bro i en artikel, bør artiklens link heller ikke ændres til f.eks. en bjælkebro. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. jan 2020, 10:50 (CET)