Wikipedia:Landsbybrønden/tysk og fransk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

tysk og fransk[rediger kildetekst]

Når man indtaster navnet på en ikke-eksisterende side havner man på en edit-side, hvor man bl.a. har mulighed for at søge videre efter artiklen på engelsk, norsk og svensk. Det undrer mig, at tysk og fransk ikke er medtaget på listen.

Hvis man ser i kategorierne over brugere efter sprog, er der forholdsvis få, som angiver norsk kundskaber, svensk og fransk ligger nogenlunde på niveau, mens der er ca. dobbelt så mange som angiver tysk. Også når man reducerer tallene med de som angiver de pågældende sprog som deres modersmål (hvilket kunne signalere at de har en anden "hjemme-wiki" end dansk) får man det samme resultat. Ser man på rollen som "almindelig" bruger af wikipedia forekommer disse sprog således at være ret så relevante.

Også hvis man ønsker at oprette en artikel om et emne, og leder efter et fremmed forlæg er tysk og fransk oplagte muligheder (Andre kandidater kunne være spansk og russisk, vurderet efter brugerkategorierne).

Er der mulighed for at få tysk og fransk optaget på listen over sprog på editsiden? --Nis Hoff 8. feb 2010, 17:19 (CET)

Ja Nis, det er der da helt sikkert − de skal bare tilføjes til MediaWiki:Newarticletext af en admin. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 8. feb 2010, 17:25 (CET)
Enig med Nis, i hvert fald hvad angår tysk. Tilgengæld må nynorsk meget gerne fjernes fra listen. Det er der vel stort set ingen der benytter sig af. --Lindberg 9. feb 2010, 03:25 (CET)
Verdenssprogene tysk og fransk er hermed tilføjet, og nynorsk er droppet. Det er en diskussion værd om ikke også spansk burde være med; imod taler dog hensynet til at listen ikke skal være alt for uoverskuelig. --Brandsen 9. feb 2010, 03:35 (CET)
Tak for tilføjelsen. --Nis Hoff 9. feb 2010, 15:53 (CET)
Verdenssprogene arabisk og kinesisk kunne vel også være relevante, men mit gæt er at de valgte sprog afspejler "sprog, hvor der er en god sandsynlighed for at samme opslagsord bruges for samme emne", og at verdenssprog og angivne brugersprog er ret irrelevante. --Palnatoke 9. feb 2010, 18:02 (CET)

Hvorfor er alle muligheder for at vælge artiklen på et andet sprog nu fjernet? Jeg kunne meget bedre lide det gamle layout. Hvorfor er dette ændret og hvor er det blevet nævnt/forslået? --Lindberg 16. mar 2010, 03:49 (CET)

Froztbyte foreslog det [1] og Masz implementerede det ud fra Froztbytes diskussion [2] - undskyld monolog! --Med venlig hilsen Necessary Evil 30. mar 2010, 03:17 (CEST)