Wikipedia:Sletningsforslag/Bengt Eriksson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det er mig der har skrivet original artiklen, der sidden har forbedrets af personer der er bedre på dansk stavning end mig. Grunden at jeg skrev den var det der skedde på Kastrup 1.Maj 1984 - som dagen efter stod på alle avisers første sider. Jeg spørrede om hjelp med text og hvis artiklen er relevant. Men det var meget tæt på en stor ulykke på Kastrup den dag. Det er min far der er kaptajn - og han er ikke kend for mere end at han var kaptajn på OY402 fra Malaga. Jeg synes episoden er relevant, indklusive navn på hele cockpit og kabinchef (der fikk hjelpe til med de manuelle forsøg at få hjullet ud.) Hvis slettning sker synes jeg derfor at crash-tilbudet for en ny rubrikk. Spørsmålet er hvad. Men en nyhed der i hvert fald topper Politiken, BT og Ekstrabladet (og skånska Kvællsposten) den samme dag var en nyhed då, og en lille bid historie nu. Observere at fortællelsen står i de avis udklip jeg har. Det er ikke første hånds opgifter. Jeg tilstår dog at det er min far der er kaptajnen, men jeg skrev artiklen kun for jeg husker den godt og har de omtalte avisklipp. Min fars vej til cockpit var genske usedvanlig, men mulig. Forskællen på at flyve en to motorigt fly i skyer er ikke så stor som man måske kan tro at go over till DC7 med 110-115 pax. Overgangen til jetflyvening er en helt anden ting. Jeg stemmer for at artikilen består, selv om min far har dobbelt borgerskab. Han er opvoxen i sin hjemby Landskrona, der ligger på svenskkontrolleret område (i hvert fald lige nu) - men 30 års arbejde på Conair og løn på Amagerbanken (nu pension på Amagerbanken). Som "hjemmepilot" på Kastrup i 30 år blev han lidt af en legende bland mange personalegrupper især efter denne alvorelige inciden. AviatorPontus 26. apr 2010, 12:38 (CEST)

Jeg har markeret artiklen med både notabilitet og for at være oprettet af en, der er for tæt på. Den del af artiklen, som omhandler hændelsen i 1984, burde kunne give grundlag for en separat artikel, men som artiklen fremstår nu, så syntes jeg at det er for tydeligt at du er i familie med ham. Mvh Knud Winckelmann 26. apr 2010, 12:56 (CEST)
Jeg har i hvert fald ikke prøvet at lyve om sagen. Artikeln kan godt skrives om - under anden rubrikk. Dog synes jeg at hele

listen af kapajn, F/O , F/E og Kabinchef ikke skal fjernes. Og måske må billedet af kaptajnen bruges. (Måske kan jeg finde et bedre billed - det finde mig bekant dog ingen fra flight OY-402 fra Malaga, hvis nogen passagerer har tagit billeder fx af når F/E og kabinchef sammen prøver få ud hæjer side manuelt - det hade været guld ! Mvh AviatorPontus 26. apr 2010, 13:26 (CEST)

  • Flyt Så vidt jeg kan se, så er det mere hændelsen, der har notabilitet og ikke kaptajnen. Jeg mener derfor, at det vil være lettere at få en fornuftig artikel ud af det, hvis vi flytter den til Hændelsen med flight OY-402 fra Malaga eller noget i den stil og så retter til ud fra det. Kaptajnen kan efter min opfattelse sagtens nævnes i denne artikel. --MGA73 10. jun 2010, 19:46 (CEST)
  •  Flyt Fokusér på hændelsen og ikke personen. I øvrigt ser navngivningsnormen på området til at være "Selskab Rutenummer", eks. Conair of Scandinavia Flight ???. --|EPO| COM: 13. jun 2010, 16:15 (CEST)
Konklusion:
Artiklen bør fokusere på hændelsen og den er derfor flyttet til i første omgang Nødsituationen i Kastrup den 1. maj 1984 da navngivningsnormen ikke ser ud til at være fast og da dette lyder mere "mundret" end et flynummer. --MGA73 5. jul 2010, 21:32 (CEST)