Wikipedia:Sletningsforslag/Møldrup (Mariagerfjord Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

De kan vel næppe kaldes en by med kun 8. indbyggere. Trade 4. sep 2011, 19:53 (CEST).

  • Slet - Jf. ovenstående. --Trade 4. sep 2011, 19:53 (CEST)
  • Hvis "byen" kun har otte indbyggere, bør den Slettes. I Danmark er det først en by, hvis den har 200 indbyggere.
    - Sarrus (db) d. 4. sep 2011, 20:03 (CEST)
 Kommentar Det er nu ikke korrekt. Danmarks Statistik definerer - af praktiske grunde - et mindstemål til brug for deres byopgørelsesstatistik, der siger 200 eller flere indbygger i en sammenhængende bebyggelse. Kort & Matrikelstyrelsen laver de officielle referenceområder - her i blandt definerer hvad der er by og hvad der ikke er - og her vil Møldrup være en by. Som de selv skriver: "Kommer en by under 200 indbyggere har det derfor ingen betydning i Kort & Matrikelstyrelsens opfattelse af at det stadig er en by.". (Skrev Heb (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  • Slet - En Google Maps søgning på byen viser at der ikke er tale om det store her og jeg kan ikke finde andre ting, der skulle løfte Møldrups notabilitet. (Skrev Heb (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  •  Kommentar Hvis en by har mange indbyggere har den automatisk notabilitet. Har den få indbyggere kan den have notabilitet hvis der er noget, der gør den særligt interessant. Måske skulle vi lige melde dette budskab klart ud til forfatteren og lade ham få nogle dage til at skrive, hvad der gør byen til noget særligt. Kan han ikke det, så synes jeg også, at artiklen skal slettes. --MGA73 6. sep 2011, 17:20 (CEST)
  • Behold - jeg har udvidet artiklen. --Rmir2 6. sep 2011, 21:06 (CEST)
  •  Kommentar - Men er stadig forvirret. Har byen 8 eller 367 indbyggere som Søren1997 påstår?
  •  Kommentar - Jeg kontrollerede det hos Danmarks Statistik. Her er den ikke til at finde, dvs den har næppe over 200 indbyggere, som er det officielle kriterium for optagelse i befolkningsstatistikken. --Rmir2 6. sep 2011, 21:29 (CEST)
  •  Kommentar Der ser på ortofotoet ud til at være i alt fald otte huse/gårde, så det må formodes at der er mere end otte indbyggere. Om der så er noget spændende at skrive, er en anden sag. Kender man nogen, der kommer derfra? --Palnatoke 6. sep 2011, 22:45 (CEST)
  • Behold - Lad os først slå fast at Møldrup er kategoriseret som en "lokalitet" og ikke en "by" her på wikipedia (dvs. bebyggelser under 200 indbyggere (Danmarks Statistik), landarealer, bakkeområder, havne osv). Herefter er der efter min mening to ting, der gør den notabel: 1) bebyggelsen har haft en skole (hvis bygning måske eksisterer endnu?) der må formodes at have en historie, 2) bebyggelsen hænger ikke sammen med en anden bebyggelse, så en evt. beskrivelse nemt kunne rummes i en fusioneret artikel om det pågældende andet sted. Da disse to kriterier er opfyldt, bør den derfor bevares. --Hubertus 7. sep 2011, 15:31 (CEST)
  • Behold - Der er kommet mere kød på artiklen (tak til Rmir2 og Pixi Uno), og selvom Møldrup ikke synes at være en metropol, så kan bebyggelsen med sin historie godt få en artikel IMO. Pugilist 13. sep 2011, 10:37 (CEST)
Konklusion:
Der er ikke konsensus om sletning, og artiklen beholdes. --Sabbe 20. sep 2011, 09:10 (CEST)